2024. április 04. | 17:03

Az online kaszinójátékok kiváló lehetőséget biztosítanak a felhőtlen kikapcsolódásra, ezért nem meglepő, hogy a magyar felnőttek közül is egyre többen választják a szabadidő eltöltésének ezen formáját. Az internetes kaszinójátékok legnagyobb előnye a hagyományos kaszinójátékokkal szemben az, hogy bármikor és bárhonnan lehet velük játszani. Így akár útközben is élvezhetjük kedvenc játékainkat.

A játékhoz azonban elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk azzal, hogy hogyan lehet felelősségteljesen játszani az online szerencsejáték-oldalakon. Különösen igaz ez akkor, ha nem otthonról, hanem útközben szeretnénk kaszinójátékokkal elütni az időt.

Az alábbiakban adunk pár hasznos tippet az online kaszinóoldalak felelősségteljes használatához.

1. Válassz egy megbízható online kaszinót!

Ha biztonságban szeretnél maradni játék közben, fontos, hogy egy megbízható online kaszinóban játssz. A kaszinó kiválasztásához először is nézz utána, hogy mely szerencsejáték-platformok elérhetők a magyar játékosok számára. Majd ellenőrizd le, hogy a neked legjobban tetsző oldal rendelkezik-e online kaszinójáték szervezésére kibocsátott engedéllyel. (Az online kaszinó engedély meglétére vonatkozó információkat mindig a kaszinó honlapján találhatod meg.)

Ezenkívül érdemes annak is utánajárnod, hogy más játékosok milyen véleménnyel vannak az adott kaszinóról. Ha azt látod, hogy a legtöbb helyen pozitív dolgokat írnak az oldalról, akkor nagy valószínűséggel nincs mitől tartanod a biztonságot illetően.

Amennyiben azonban nem szeretnél túl sok időt tölteni a keresgéléssel, és az egyes kaszinók összehasonlítgatásával, van számodra egy szuper tippünk. Keress fel egy szerencsejáték-oldalakat összehasonlító weboldalt! A Legjobb Magyar Online Kaszinóoldalak összehasonlításához a https://www.bestonlinecasino.com/hungary a legjobb választás. Itt megtalálsz minden információt, amire szükséged lehet (pl. engedélyek, elérhető befizetési és kifizetési módok, kaszinó bónuszok, stb.).

2. Használj biztonságos fizetési módokat!

Kép forrása: Pexels

Amikor online játszol, valódi pénzt teszel kockára. (Kivéve persze, ha demó módban játszol.) Így különösen fontos, hogy biztonságos fizetési módokat használj az oldalra történő befizetéskor és a nyeremények kiutalásánál. Ha lehet, maradj az olyan bevált módszereknél mint a bankkártyás fizetés, digitális pénztárcák, vagy ismertebb kriptovaluták (pl. Bitcoin, Ethereum, Litecoin).

3. Ne használj nyilvános wifi hálózatot!

Utazásaink során sokszor jó ötletnek tűnhet egy kávézó vagy étterem ingyenes wifi hálózatára felcsatlakozni. Ezek a nyilvános wifi hálózatok azonban rengeteg veszélyt rejthetnek magukban. Mindez azért van, mert ezek a hálózatok nem csak számodra hozzáférhetők ingyenesen, de mindenki más számára is. Így biztonság tekintetében eléggé gyengének számítanak.

 

Ha személyes adatokat osztasz meg egy nyilvános hálózaton keresztül, azok könnyen illetéktelenek kezébe kerülhetnek. Ebből kifolyólag érzékeny adataidat (pl. a banki átutaláshoz szükséges adatokat vagy a bankkártyád számát) kizárólag biztonságos internetkapcsolat fennállása esetén add meg a szerencsejáték-platformon.

4. Határozz meg egy költségkeretet!

Az online kaszinók által kínált játékok nemcsak izgalmasak, de bizonyos esetekben akár függőséget is okozhatnak. A függőség kialakulását elkerülheted oly módon, hogy a felelősségteljes játékot tartod szem előtt. Ennek egyik módja, hogy előre meghatározod azt a pénzösszeget, amelyet hajlandó vagy ezekre a játékokra szánni. Ez lehet egy napi, heti, vagy akár havi költségkeret is. A lényeg csak az, hogy légy reális az összeg megállapításánál, és ne lépd túl az előre meghatározott keretet.

5. Szabj időkorlátot a játéknak!

A szerencsejáték-függőség kialakulásának egyik oka, hogy játék közben a játékosok észre sem veszik az idő múlását. Ha Te sem szeretnéd, hogy elszaladjon veled a ló, szabj időkorlátot a játéknak! Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy végiggondolod mennyi időt tölthetsz online kaszinózással anélkül, hogy az negatívan befolyásolja a mindennapi teendőid elvégzését. Ha ez megvan, akkor állíts be egy ébresztőt, amely jelezni fogja, hogy mikor jár le az előre meghatározott időtartam, amit játékkal tölthetsz.

6. Ne játssz vezetés közben!

Kép forrása: Pexels

Habár sokan nagy kísértést éreznek arra, hogy vezetés közben játsszanak, a saját és utasaid biztonsága érdekében jobb, ha ezt elkerülöd. Ha mindenáron játszani szeretnél útközben is kedvenc kaszinójátékaiddal, akkor inkább állj meg egy kis időre egy parkolóban vagy egy kijelölt pihenőhelyen. De ha akarod, megkérheted valamelyik utastársadat is, hogy vegye át a vezetést. Így utasként már nyugodtan kaszinózhatsz a mobilodon.

7. Tarts szünetet!

Az önkontroll kulcsfontosságú a felelős játékhoz, ezért ha teheted tarts rendszeresen szünetet játék közben. Az mindegy, hogy a szünet alatt iszol egy kávét, harapsz valamit, vagy nyújtózol egyet, a lényeg, hogy szakadj el egy kicsit a kijelzőtől.

Meglátod, a szünet segíteni fog majd abban is, hogy megfontoltabb döntéseket hozz a játék során.

8. Ne játssz alkoholos befolyásoltság alatt!

Sajnos gyakran előfordul, hogy a szerencsejátékosok kizárólag az érzelmeikre hagyatkozva, hirtelen felindulásból teszik meg tétjeiket a játék során. De ha ez még nem szülne elég rossz eredményeket, gondoljunk csak bele mi történne, ha mindezt alkoholos befolyásoltság alatt tennék. Valószínűleg hamar pénzügyi katasztrófával végződne a történet.

 

Persze a vezetéssel szemben a szerencsejátékoknál nincs érvényben zéró tolerancia, mégis ajánlott elkerülni az ittas állapotban történő játékot.

9. Használd az oldal biztonsági funkcióit!

A legtöbb online kaszinó különböző biztonsági funkciók rendelkezésre bocsátásával segíti a játékosokat abban, hogy felelősségteljesen játsszanak. Használd ki ezeket a funkciókat! Állíts be például egy befizetési limitet annak érdekében, hogy ne lépd túl a szerencsejátékokra szánt napi, heti, vagy havi keretedet.

10. Ismerd fel a szerencsejáték-függőség első jeleit!

A függőség kialakulásának elkerüléséhez és az online kaszinóoldalak felelősségteljes használatához létfontosságú, hogy képes legyél felismerni a játékszenvedély első jeleit. Íme néhány jel, amely azt mutatja, hogy baj van:

● Képtelen vagy kontrollálni a szerencsejátékok utáni vágyad, és még akkor is folytatod a játékot, ha az esélyek egyértelműen ellened szólnak.

● Egyre többet játszol annak érdekében, hogy visszanyerd korábbi veszteségeidet.

● A játék negatívan hat személyes kapcsolataidra.

● Gyakran belefeledkezel a kaszinózásba, és kevésbé vagy érdekelt más tevékenységekben.

● A családtagjaid elől eltitkolod, hogy mennyi időt töltesz az online kaszinóban és mennyi pénzt költesz a játékokra.

● Letagadod, hogy függőségi problémáid vannak.

● Pénzt lopsz, hogy játszani tudj.

● Gyakran szorongsz, fáj a fejed, frusztrált vagy, vagy más, stresszel összefüggésbe hozható egészségügyi problémád van.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy milyen további jelei lehetnek a szerencsejáték-függőségnek, és hogyan kezelhető ez a probléma, akkor látogass el mielőbb az egeszsegkalauz.hu oldalra. Ott minden lényeges információt megtalálsz, beleértve azt is, hogy hova fordulj segítségért.

Bízunk benne, hogy a fenti tippeket hasznosnak találtad és segítségedre lesznek a szerencsejáték-oldalak felelősségteljes használatában még akkor is, ha épp úton vagy.