2024. április 29. | 17:10

A fényvédelem a babáknál különösen fontos, ugyanakkor már esetükben is szükség lehet hidratálásra is. E kettő kiemelt jelentőséggel bír, de persze azon a téren, hogy milyen napvédő termékeket válasszunk, és mire figyeljünk oda, igen sok a bizonytalanság. Éppen ezért ebben az írásunkban hasznos tanácsokat hozunk a család legkisebb tagjainak fényvédelme kapcsán.

Hogyan védjük a kicsi bőrét a napsugárzással szemben?

A félévesnél fiatalabb kisbabákat semmiképp se tegyük ki közvetlen napfénynek, amikor pedig mindez elkerülhetetlen, válasszunk babák számára fejlesztett, erős SPF 50+ faktorszámú fényvédő krémet, s ezt vigyük fel az arcra, kézfejre, valamint azon testtájakra is, amelyeket nem takar a ruha! A BIOLA Webshop fényvédői között érdemes keresgélnünk.

A speciális kozmetikum mellett ne feledkezzünk meg a széles karimájú sapkáról sem, illetve babakocsis sétánál szereljünk fel napernyőt is, így kellő mértékű árnyékot biztosíthatunk számára. Szintén lényeges a megfelelő öltözék, lehetőleg optimálisan szellőző, hosszú ujjú ruhákat adjunk rá még autós kiruccanás esetén is! Ez amiatt fontos, mert a babák bőre jóval sérülékenyebb, érzékenyebb a környezeti hatásokkal szemben.

S mivel a kisbabák bőre hajlamos a kiszáradásra, ne feledkezzünk meg a gondos hidratálásról sem! Ellenkező esetben könnyen irritálttá, gyulladttá válhat a bőr. Nem csupán a napsugárzás kellemetlen hatásaitól fontos megóvnunk, a szél szintén igénybe veheti sebezhető kültakarójukat.

Ajánlott fényvédők a legkisebbeknek

Attól függően, hogy autós utazásról van szó, vagy babakocsis sétáról, minden esetben maximális védelmet kell biztosítanunk a kicsi számára, ezt megtehetjük például a BIOLA Webshop Homoktövis fényvédő krémével (SPF 50+). Az ásványi pigmentes készítményt gyengéden vigyük fel az ujjainkkal, tapintó mozdulatokkal, majd óvatosan oszlassuk el! Előtte célszerű enyhén benedvesíteni a bőrét, ezáltal a krém könnyebben felvihető, és egyenletesebb fedőhatás érhető el.

Egy másik javasolt kozmetikum a Naturissimo Herbal baba balzsam, mely támogatja a környezeti ártalmakkal szembeni védelmet. A benne található gyógynövény-kivonatok, mint orvosi somkóró, körömvirág, édesgyökér elősegítik a bőrregenerációt. Gazdagon ápolja, táplálja az érzékeny bababőrt a lenmagkivonat, a sheavaj, a jojobaolaj, illetve számos értékes növényi komponens. A fényártamakkal szembeni védelemért pedig a titán-dioxid felel.

 

Miért fontos, hogy természetes fényvédőket alkalmazzunk?

A kisbabák kültakarója jóval érzékenyebb, hajlamos a kiszáradásra, irritációra, valamint a környezeti ártalmakkal szemben is védtelenebb, ugyanakkor az sem mindegy, hogy milyen vegyületek kerülnek a kicsi bőrfelületére. Kizárólag biztonságos, természetes összetevőket tartalmazó fényvédőket alkalmazzunk, amelyek mentesek a kockázatosabb alkotóelemektől, irritációt, allergiás reakciók okozó komponensektől!

A BIOLA Webshop készítményei natúr szemlélettel formulázottak, általuk a legjobbat adhatjuk a család legkisebb tagjainak.