2024. február 20. | 13:21

Egy saját medence remek szórakozást kínál, ugyanakkor karbantartási feladatot is ad, hiszen a vizét kezelni szükséges, hogy megőrizze vonzó megjelenését, illetve egészséges maradjon.

Amennyiben próbáltad már tisztán tartani egy ideiglenes medencében a vizet, pontosan tisztában vagy vele, mekkora feladat, ami rendszeres munkát igényel, akár fürödtök benne minden nap, akár nem. A bedöglött vizet újraéleszteni sokkal nagyobb kihívás és van, hogy lehetetlen, ami nemcsak sokba kerül, de el is veheti a kedvedet a továbbiakban az otthoni strandolástól.

Kültéren nehezebb dolgod van, hiszen különféle szennyeződések, algásodás fenyegeti a víz tisztaságát, ami ellen folyamatosan tenni kell. A vegyszerek nemcsak rosszat tehetnek az érzékeny bőrnek, de sokba is kerülnek, így igyekezni kell a minimálisra csökkenteni a használatukat. Ennek legjobb módja, ha megfelelő medencefedést alkalmazol, tudj meg mindent a témáról a polikarbonát fedések mesterének, a Polikingnek a blogjából!

Vízkezelés egyszerűen?

Egy saját kerti medence vonzó lehetőség a fürdőzésre, bár ezt legtöbben csak az igazán meleg napokon tapasztalják, ugyanis a víz éjszakai párolgása és lehűlése miatt a kicsit fázósak nem mennek gyakran a vízbe, hiába van helyben. Sokakat, főként a gyerekeket zavarják a vízben úszkáló falevelek, bogártetemek és egyéb szennyeződések, emiatt nem mennek szívesen pancsolni.

Pedig nagyszerű szórakozást kínál egy privát strand, ugyanis nem kell utazni, hogy vízpartra jussunk, nem kell a tömegben helyet vadászni, illetve bármikor korlátlanul használható. Családi és baráti összejöveteleknek is nagyszerű helyszíne lehet, a kerti partik kedvelt színtere.

Egy medence nem olcsó mulatság, kár lenne veszni hagyni, ha már rendelkezésre áll, nemcsak mert kellemes kikapcsolódást nyújt, hanem mert növeli az ingatlan értékét. A professzionális medencefedés segítségével megkönnyítheted a karbantartást, és számos előnyt is realizálhatsz.

Kép forrása: Pixabay

Élvezd ki minden percét!

Szeretnéd, ha a fürdési szezon áprilistól októberig tartana, de nem szeretnél medencefűtést alkalmazni? Megoldást jelent a polikarbonát medencefedés, amely felmelegíti, illetve melegen tartja a vizet, ugyanis átengedi a napfényt, csökkenti az éjszakai párolgást.

A vízkezelés szempontjából is nagyszerű megoldás, ugyanis távol tartja a különféle szennyeződések jelentős részét, se falevelet halászni nem kell, se több vegyszert alkalmazni a tisztán tartás érdekében. Ez pedig kevesebb munkát és költséget jelent. A medence téliesítését is megúszod általa, ugyanis a víz nem fagy be a tető alatt.

Válassz igényeidnek megfelelően!

Többféle típus közül választhatsz ízlésednek, igényeidnek megfelelően, a környezethez illően íves vagy szögletes tetőt. Ne tarts attól, hogy a fedés kitakarja a panorámát vagy a kert látványát, a szuper alacsony fedések esetében ez nem jelent problémát!

Ahogy arra is van megoldás, ha rossz időben szeretnéd használni a medencét, a középmagas vagy magas, illetve aszimmetrikus kialakítások esetén ez nem okoz gondot.

Pixabay