2021. október 13. | 15:14

Egy jól felszerelt otthon ismérve, hogy a kisebb, a mindennapokban gyakran felmerülő problémákat könnyedén tudjuk orvosolni, mert rendelkezésre állnak a szükséges eszközök. De mik azok az alapvető szerszámok, amik semmiképp sem hiányozhatnak a háztartásból?

Olló

Az olló a leggyakrabban használt vágóeszköz, szinte nincs olyan nap, hogy ne lenne szükség rá. Akár papírt, textilt, műanyagot, zsineget, ragasztószalagot vagy egyéb hasonló anyagot kell elvágni, mindig az olló után nyúlunk először.

No persze roppant kellemetlen, ha pont akkor nem találjuk, amikor használni szeretnénk, ezért érdemes több ollót is beszerezni, hogy legalább az egyik mindig kéznél legyen. Emellett a különböző felhasználási területekhez speciálisabb eszközökre is szükség lehet, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni.

A Fiskars&Gerber termékek webáruházában fellelhető Fiskars Functional Form ollók között biztosan megtaláljuk a megfelelőt, hiszen az általános ollókon túl például konyhai-, szabó-, vagy papírvágó ollók is szerepelnek a kínálatban.

Varrókészlet

Leesett egy gomb, elengedett egy varrás vagy keletkezett egy kisebb lyuk? Ilyen apróságokkal nem érdemes rögtön varrónőhöz szaladni, amennyiben található valamelyik fiókban egy alapszintű varrókészlet!

Néhány tű és pár különböző színű cérna bőven elég, ha nem mozgunk túl otthonosan a varrás világában. Ennyivel már bőven lehet orvosolni a kisebb “textilbaleseteket”, így nem kell kétségbe esni, ha mondjuk kibomlik az asztalterítő oldalán a szegés, vagy a kabáton kilazult egy gomb. Az ilyesmiket ugyanis varrógép nélkül, kézi öltésekkel is ki lehet javítani.

Szerszámkészlet

Ha bosszankodtunk már amiatt, mert nem tudtunk felrakni egy képet a falra vagy meghúzni egy csavart, akkor itt az ideje beszerezni egy kezdő szerszámkészletet! Egy kalapács, néhány csavarhúzó, pár különböző méretű szög és csavar számos helyzetben jól jöhet, de ugyanígy nagy hasznát vehetjük egy villáskulcsnak vagy csípőfogónak is.

Ha pedig az abszolút amatőrnél egy picivel jobban konyítunk a barkácsoláshoz, emellett szeretünk otthon sajátkezűleg megszerelni, amit csak lehet, akkor érdemes vásárolni néhány elektromos szerszámgépet is: egy fúró, csavarbehajtó, vagy sarokcsiszoló elfér egy szerszámosládában is, és roppant hasznos, ha mindig kéznél van.

Zseblámpa

Mit teszünk, ha egy viharos estén egyszer csak hirtelen áramszünet lesz? Vagy bosszankodunk a sötétben, vagy előkeressük a készenlétben várakozó zseblámpát, amivel némi fényhez jutunk addig, amíg az áramszolgáltatás helyre nem áll.

Egy megfelelő fényerejű lámpa azonban nem csak ilyenkor jöhet jól, hanem akkor is, ha a lakás valamelyik sötét zugába kell bevilágítani, illetve a padláson vagy az alagsorban is, ha nincs más fényforrás.

Persze csak akkor, ha nem felejtünk el időnként elemet cserélni benne, vagy feltölteni az akkumulátorát. Vészmegoldásként ugyan a mobiltelefon vakuja is megteszi, de egy zseblámpa sokkal praktikusabb.