Az elsődleges figyelmet az IOBC (International Open Baja Cup) mezőny magyarjainak szenteltem. Az ő pénteki, illetve szombati szereplésükről már írtam korábban.

Nagy örömmel tölt el, hogy sikerült tető alá hozni ezt a fúziót, mert a tereprali valahogy mindig kimaradt, annak ellenére, hogy több barátom is indult hasonló versenyeken. Most viszont ezt is kipipálhatom azon a bizonyos listán. Sajnos csak pénteken tudtam ott lenni, így nem jutott idő arra, hogy kimenjek a gyorsasági szakaszok egyikére, de a Szentkirályszabadjai Repülőtér területén lévő szervízparkban kaptam egy kis betekintést a magas szintű tereprali világába.

Épített, aszfaltozott versenypályán otthonosabban érzem magam, de itt is vannak csodálatra méltó technikák. Például a MINI John Cooper Works Rally autói szemet gyönyörködtetőek voltak az Alapjárat logójával felvértezve!

 A side by side versenygépek az újdonság erejével „varázsoltak el”. Nehéz bekategorizálni ezeket a négykerekű jószágokat, melyek 65 cm-es rugóúttal és 140 km/h-ás maximális sebességgel bírnak. Nekem sem tűnt soknak, de belegondolva, hogy konkrétan semmi sem véd a sártól és a víztől, úgy elég komoly az a tempó! Egyszer azért kipróbálnék egy ilyet.

Ebben a galériában a legérdekesebb képeimet találod meg az összes kategóriából merítve a pénteki napról.