A HunGarian Baja pénteki napja képekben

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

Az Alapjárat a MAMS Tereprali Szakágának online médiapartnereként segíti a sportág népszerűbbé tételét. Ennek az együttműködésnek a részeként a tereprali világkupa magyar fordulóján, vagyis a jubileumi, 15. HunGarian Baján kiemelt szerepet kapott a website.

Az elsődleges figyelmet az IOBC (International Open Baja Cup) mezőny magyarjainak szenteltem. Az ő pénteki, illetve szombati szereplésükről már írtam korábban.

Nagy örömmel tölt el, hogy sikerült tető alá hozni ezt a fúziót, mert a tereprali valahogy mindig kimaradt, annak ellenére, hogy több barátom is indult hasonló versenyeken. Most viszont ezt is kipipálhatom azon a bizonyos listán. Sajnos csak pénteken tudtam ott lenni, így nem jutott idő arra, hogy kimenjek a gyorsasági szakaszok egyikére, de a Szentkirályszabadjai Repülőtér területén lévő szervízparkban kaptam egy kis betekintést a magas szintű tereprali világába.

Épített, aszfaltozott versenypályán otthonosabban érzem magam, de itt is vannak csodálatra méltó technikák. Például a MINI John Cooper Works Rally autói szemet gyönyörködtetőek voltak az Alapjárat logójával felvértezve!

MINI John Cooper Works Rally a HunGarian Baján az Alapjárat logójával

 A side by side versenygépek az újdonság erejével „varázsoltak el”. Nehéz bekategorizálni ezeket a négykerekű jószágokat, melyek 65 cm-es rugóúttal és 140 km/h-ás maximális sebességgel bírnak. Nekem sem tűnt soknak, de belegondolva, hogy konkrétan semmi sem véd a sártól és a víztől, úgy elég komoly az a tempó! Egyszer azért kipróbálnék egy ilyet.

A side by side kategória két magyar indulója

Ebben a galériában a legérdekesebb képeimet találod meg az összes kategóriából merítve a pénteki napról.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A HunGarian Baja egyik motorosa a patakátkelésen
2019. augusztus 12.
Pénteken a szervízparkban és a rajtceremónián, szombaton pedig a döbröntei patakátkelésnél fotóztam.
HunGarian Baja – szépszámú magyar induló
2018. augusztus 11.
Péntek délután kezdetét vette a HunGarian Baja, ahol az autós-motoros világkupás küzdelmek mellett az IOBC-sorozat magyar motorosai és side by side versenyzői is teljesítették az első, bemelegítő szakaszt.

További hírek