A Kamion Európa-Bajnokság első napja képekben

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

FIA ETRC, azaz a Kamion EB mogyoródi, első futamán Kiss Norbi felállhatott a dobogó második fokára, izgalmakból nem volt hiány egyik versenyen sem.

A Kamion EB szombati, első napja kellemes, felhős időben magyar sikerekkel tarkítva zajlott. Kiss Norbi az időmérőt követően kicsit csalódott volt, de a versenyen sikerült két előzéssel felállnia a dobogó második fokára. Jochen Hahnt nem sikerült neki megelőzni.

Az OXXO Hungary Truck Racing Team brit pilótája nagyon bizonyítani akart a nemzeti színű kamion volánja mögött az első versenyen, ezért nem adott fel egy pozíciót időben, aminek egy látványos ütközés lett a végeredménye. Az első verseny után Norbinak jobb kedve lett, a nézők előtt tartott sajtótájékoztatón már mosolyogva mesélte, ő hogyan látta az eseményeket.

A második, fordított rajtrácsos futamon a kétszeres Európa-Bajnok az ötödik helyen ért célba, de legnagyobb riválisát sikerült maga mögött tartania. Az OXXO brit versenyzője a 16.helyről indulva őrült csatát folytatva hat helyet jött fel. A futamot Adam Laczko húzta be.

Személy szerint a szombati nap jobban tetszett, mert a fényviszonyok, illetve a hőmérséklet kegyesebb volt.

Galéria a Kamion Európa-Bajnokság első napjáról

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Kamion EB vasárnapi napja képekben
2018. június 18.
A Kamion Európa-Bajnokság második napján sem unatkoztam, az utolsó verseny után Kiss Norbi még driftelt is a kamionjával. Készültem neked a vasárnapi történésekből is egy képválogatással!
Kiss Norbit inti le elsőként a kockás zászló
2019. július 21.
A Kamion-Eb nürburgringi hétvégéjén kétszer is dobogóra állhatott Kiss Norbi.

További hírek