A Kamion Európa-Bajnokság első napja képekben

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

FIA ETRC, azaz a Kamion EB mogyoródi, első futamán Kiss Norbi felállhatott a dobogó második fokára, izgalmakból nem volt hiány egyik versenyen sem.

A Kamion EB szombati, első napja kellemes, felhős időben magyar sikerekkel tarkítva zajlott. Kiss Norbi az időmérőt követően kicsit csalódott volt, de a versenyen sikerült két előzéssel felállnia a dobogó második fokára. Jochen Hahnt nem sikerült neki megelőzni.

Az OXXO Hungary Truck Racing Team brit pilótája nagyon bizonyítani akart a nemzeti színű kamion volánja mögött az első versenyen, ezért nem adott fel egy pozíciót időben, aminek egy látványos ütközés lett a végeredménye. Az első verseny után Norbinak jobb kedve lett, a nézők előtt tartott sajtótájékoztatón már mosolyogva mesélte, ő hogyan látta az eseményeket.

A második, fordított rajtrácsos futamon a kétszeres Európa-Bajnok az ötödik helyen ért célba, de legnagyobb riválisát sikerült maga mögött tartania. Az OXXO brit versenyzője a 16.helyről indulva őrült csatát folytatva hat helyet jött fel. A futamot Adam Laczko húzta be.

Személy szerint a szombati nap jobban tetszett, mert a fényviszonyok, illetve a hőmérséklet kegyesebb volt.

Galéria a Kamion Európa-Bajnokság első napjáról

További autós hírek

Amikor a körforgalomban Vin Dieselnek képzeled magad, de a közönség nem értékeli a produkciódat – írta legújabb pofátlan(TAN)ító videójához a…

A statisztika szerint egy átlagos budapesti közlekedő 162 órát, azaz majdnem egy hetet ül a forgalmi dugóban – írja az…

Olvasónk, akitől a videót kaptuk az alábbi sorokat írta: “A hölgy a Hungária krt-ról forgalommal szemben próbált lekanyarodni a Kerepesi…

Ausztriában a legkeményebb a helyzet. Ott súlyos büntetést is kiszabhatnak a dashcamet használók ellen. Tiltott még Luxemburgban és Portugáliában a…

Durván megemelte árait az elektromos autók töltőpiacának egyik meghatározó szereplője. – írja a hvg.hu Az Ionity hálózata hatalmas teljesítménnyel képes…

Kapcsolódó írások

A Kamion EB vasárnapi napja képekben
2018. június 18.
A Kamion Európa-Bajnokság második napján sem unatkoztam, az utolsó verseny után Kiss Norbi még driftelt is a kamionjával. Készültem neked a vasárnapi történésekből is egy képválogatással!
Kiss Norbit inti le elsőként a kockás zászló
2019. július 21.
A Kamion-Eb nürburgringi hétvégéjén kétszer is dobogóra állhatott Kiss Norbi.
Az őrült brit és az okos magyar – A Kamion EB első napja
2018. június 16.
Remek versenyt hozott a budapesti Kamion Európa-bajnokság szombati napja. Kiss Norbi dobogón állt, az OXXO csapat brit pilótája pedig Mad Max módjára hajtott!
Lencsevégre kapták a Tesla kamionját
2017. október 05.
A nyilvános bemutató előtt sikerült lekapni a Tesla futurisztikus kamionját - ráadásul teljesen álcamentesen!