A Kamion Európa-Bajnokság első napja képekben

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

FIA ETRC, azaz a Kamion EB mogyoródi, első futamán Kiss Norbi felállhatott a dobogó második fokára, izgalmakból nem volt hiány egyik versenyen sem.

A Kamion EB szombati, első napja kellemes, felhős időben magyar sikerekkel tarkítva zajlott. Kiss Norbi az időmérőt követően kicsit csalódott volt, de a versenyen sikerült két előzéssel felállnia a dobogó második fokára. Jochen Hahnt nem sikerült neki megelőzni.

Az OXXO Hungary Truck Racing Team brit pilótája nagyon bizonyítani akart a nemzeti színű kamion volánja mögött az első versenyen, ezért nem adott fel egy pozíciót időben, aminek egy látványos ütközés lett a végeredménye. Az első verseny után Norbinak jobb kedve lett, a nézők előtt tartott sajtótájékoztatón már mosolyogva mesélte, ő hogyan látta az eseményeket.

A második, fordított rajtrácsos futamon a kétszeres Európa-Bajnok az ötödik helyen ért célba, de legnagyobb riválisát sikerült maga mögött tartania. Az OXXO brit versenyzője a 16.helyről indulva őrült csatát folytatva hat helyet jött fel. A futamot Adam Laczko húzta be.

Személy szerint a szombati nap jobban tetszett, mert a fényviszonyok, illetve a hőmérséklet kegyesebb volt.

Galéria a Kamion Európa-Bajnokság első napjáról

További autós hírek

“Nem mindennapi lélekjelenlét kellett annak az autósnak ahhoz, hogy megakadályozzon egy gázolást. A férfi szerda éjjel sétált a forgalommal szemben…

Intézkedéscsomagot tett le a  miniszterelnök és a kormány asztalára Lázár János, a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos, amiben többek között…

Ezen pörög a Net 3 napja! Azt fejtegetitek ki volt a hibás. A fő kérdés, hogy itt van-e 2 párhuzamos…

A tegnapi cikkünkre hatással küldte el nekünk ezt a videót olvasónk. Ezúttal a belső sávban, szintén az M3-ason, a betonterelő…

Életét vesztette a Csobánkánál történt balesetben megsérült gyermek – írja a police.hu.  Ahogy arról mi is beszámoltunk, eddig tisztázatlan okból…

Kapcsolódó írások

A Kamion EB vasárnapi napja képekben
2018. június 18.
A Kamion Európa-Bajnokság második napján sem unatkoztam, az utolsó verseny után Kiss Norbi még driftelt is a kamionjával. Készültem neked a vasárnapi történésekből is egy képválogatással!
Kiss Norbit inti le elsőként a kockás zászló
2019. július 21.
A Kamion-Eb nürburgringi hétvégéjén kétszer is dobogóra állhatott Kiss Norbi.
Az őrült brit és az okos magyar – A Kamion EB első napja
2018. június 16.
Remek versenyt hozott a budapesti Kamion Európa-bajnokság szombati napja. Kiss Norbi dobogón állt, az OXXO csapat brit pilótája pedig Mad Max módjára hajtott!
Lencsevégre kapták a Tesla kamionját
2017. október 05.
A nyilvános bemutató előtt sikerült lekapni a Tesla futurisztikus kamionját - ráadásul teljesen álcamentesen!