2023. december 12. | 16:44

A biztosítási tanácsadó egy olyan munkakör, amit a mai napig rengeteg misztikum övez. Sokan futnak neki, de végül kevesen maradnak ennél a hivatásnál, és még kevesebben vannak azok, akik átütő sikereket tudnak elérni.

Ennek pedig leginkább az az oka, hogy a https://kecskemetallas.hu/allasok/kozgazdasag-bank-biztositas és az egyéb állásportálokon megjelenő hirdetésekre a jelentkezők többsége egyáltalán nem rendelkezik azokkal a készségekkel, amelyek segíthetnek nekik boldogulni ebben a szakmában.

 

Melyek ezek pontosan?

Biztosítási tanácsadóként a legfontosabb feladatunk, hogy segítsünk az ügyfeleknek eligazodni a biztosítások, a befektetések, illetve a pénzügyek világában, és megtaláljuk számukra az élet- és vagyoni helyzetüknek, illetve a pénzügyi céljuknak legmegfelelőbb csomagokat.

Ehhez viszont arra van szükség, hogy bizalmi kapcsolatot építsünk ki velük, ami sohasem egyszerű feladat. Tudatosítanunk kell magunkban, hogy nem a saját, hanem a megrendelők érdekeit és igényeit kell szem előtt tartanunk, hiszen ha elégedettek az ügyfelek, akkor hosszú távon mindenki jól jár majd.

Emellett meg kell mutatnunk nekik, hogy jó és rossz időkben is következetesen mellettük állunk, őszintének kell lennünk velük, és nem szabad olyan ígéreteket tennünk, amelyeket nem tudunk betartani.

Egyéb szükséges készségek

Mivel a tanácsadók többsége általában nem alkalmazottként dolgozik, így ha szeretnénk boldogulni a szakmában, akkor mindenképpen meg kell tanulnunk megfelelően gazdálkodni az időnkkel és az erőforrásainkkal.

De ezt ne úgy képzeljük el, hogy már újonc üzletkötőként bedobnak minket a mély vízbe! Az első pár hónapban a tapasztaltabb kollégák megismertetnek minket a szakma csínjával-bínjával, és támogatnak minket, de mindeközben az elvárást is fokozatosan növelik annak érdekében, hogy önállóan is képesek legyünk megfelelő jövedelemhez jutni.

Elengedhetetlen továbbá a célratörő szemlélet, a visszautasítás kezelésének képessége, a türelem és természetesen az eredményorientáltság.

Milyen karrierútra számíthatunk ennek a munkakörnek az esetében?

Amennyiben naprakészen és kitartással végezzük a munkánkat, akkor egy bizonyos idő eltelte után magánszemélyek, vállalkozások is bekerülhetnek a partnereink közé, és egyre inkább szélesedik az a termékpaletta, amelyet kínálni fogunk.

Továbbá egyes biztosítók belső álláspályázati rendszerének keretein belül lehetőség nyílik az értékesítésben szerzett tapasztalatok kamatoztatására a termékfejlesztésben, illetve az adminisztrációs és ügyfélfolyamatok optimalizálásában.

Ebből is látható tehát, hogy hiába él sok tévhit arról, hogy ez egy könnyű pénzkereseti lehetőség, befektetett munka nélkül biztosan nem fogja majd siker koronázni a törekvéseinket. Így ha nem vagyunk eléggé elkötelezettek, akkor jobb, ha inkább más pályát választunk.