2021. szeptember 20. | 15:56

Az étkezés egy hosszú kocsiúton nem elhanyagolható, hiába nem gondolnak rá sokan előzetesen, hiszen ilyenkor annyi más teendő van. Egészségünk miatt is fontos, hogy rendszeres időközönként étkezzünk, utazás közben pedig végképp nem árt, ha kéznél van egy kis otthoni elemózsia.

Menni-menni, de enni is kell!

Hosszabb utazás közben sokan feledkezünk meg arról, hogy enni is kell, nem csak menni-menni előre. Nem lesz közelebb az úti célunk, minimális az időspórolás az étkezés kihagyásával, de ugyanakkor káros következményei lehetnek.

Egy hosszú kocsiúton leesik a vércukrunk, elfog a szédülés, vagy kifejezetten rosszul leszünk, senkinek nem hiányzó élmény, igaz? Persze, ilyenkor jön a spontán megoldás, megállunk - ha kényszeredetten is - egy pékségnél vagy benzinkúton, esetleg beiktatunk egy éttermi fogyasztást előre nem kalkulált vagyonokért.

Ezeket az eseteket a legjobb elkerülni, és már otthon készülni és gondolni erre is a hosszú utat tervezgetve. Gyerekkel utazáskor vagy speciális diétát követők számára talán ezt nem is kell mondani, de még körültekintőbbnek kell lenni az étkezést illetően, ha hosszabb útra indulunk.

Házias ízek útközben is

A hosszú kocsiút során - főleg, ha gyerekkel utazik az ember - szinte elkerülhetetlen, hogy legalább egyszer ne törjön ránk a farkaséhség. Nem szívesen iktat be ilyenkor az ember több megállót a kelleténél, valamint nem mondhatjuk, hogy kicsattanó örömmel költ el egy vagyont útmenti vendéglátóhelyen.

A házias, gyorsan elkészíthető egytálételek egy hosszú kocsiút során meglehetősen jó ötletnek bizonyulnak, mivel könnyen csomagolhatóak és tárolhatóak, emellett pedig kifejezetten laktatóak. Ha előrelátóak vagyunk, a Receptneked.hu gyűjteményéből akár egyszerre többfélét is választhatunk, hiszen tényleg nagyobb gyakorlottság nélkül, rövid idő alatt elkészíthetjük ezeket.

Választhatunk burgonyás, tésztás, húsos vagy éppen zöldséges alapanyagból készült receptek közül, garantáltan mindenki megtalálja az ízlésének és kedvének megfelelő finomságot. A családtagok minden bizonnyal örülni fognak, hogy útközben is igazi ízeket érezhetnek és valódi ételt fogyaszthatnak.

Könnyű és finom egytálételek

Az egészséges táplálkozást szintén elősegíti, ha a hosszú kocsiúton a saját magunk által készített, könnyű és finom egytálételek kerülnek elő, hiszen elkerülhetőek ezáltal a kifejezetten e célközönség számára a nagyobb utak, csomópontok mellé települt gyorséttermek vendéglátó egységei.

Utazás alatt javasolt a könnyű ételek fogyasztása, hogy az emésztés se lehessen akadály, gondtalanul tudjunk az útra és magára az utazás élményére koncentrálni. Ne felejtsünk el arra is gondolni, hogy az elfogyasztása minél egyszerűbb legyen, egy villával vagy egy kanállal gyorsan, könnyen megehessük.

Mit együnk akkor? Kinek milyen összetevők ízlenek, de semmiképp ne gulyás vagy csípős és túlfűszerezett étel legyen az!