Bár napjainkban az innovációk hatására egyre elterjedtebb a vezeték nélküli technológia, de még így is rengeteg, a különböző eszközök csatlakoztatására szolgáló kábel és vezeték vesz körül bennünket.

A számítógép és a multimédiás eszközök körüli, kábelekből származó kesze-kuszaság felszámolása nem kis feladat, de szerencsére ma már többféle kábelrendező, kábelrögzítő áll rendelkezésünkre, hogy rendet teremtsünk magunk körül. Mutatjuk a lehetőségeket.

Kábelrendezés otthonában, irodában, utazáskor

Az irodákban, ahol több munkaállomás, nyomtatók, egyéb elektromos készülékek is helyet kapnak, nagy lehet a káosz, amit uralni kell a könnyebb áttekinthetőség, rend, takaríthatóság, közlekedés érdekében. A Kábelvilág webáruház kábelrögzítői segítségével egyszerűen teremthet tökéletes rendet a kábelek rengetegében.

A legjobb megoldás a kuszaság csökkentésére az, ha lehetőség szerint vezeték nélküli eszközöket választ. Sok mai PC-kiegészítő már vezeték nélküli változatban is elérhető, mint például az egér, a billentyűzet, a nyomtató, a fejhallgató, amelyekkel kiválthatja az asztalán lévő kábelek jó részét. De még mindig vannak olyan alkatrészek, amelyekhez kábeles csatlakozásra van szükség, mint például a tápkábel, a monitor, az USB-kábelek, az Ethernet... stb. Ez az a pont, ahol a kábelmenedzsment művészete bevetésre kerül.

Kábelrendezés, kábelrögzítés egyszerűen

A cél egyszerű: a lehető legjobban elrejteni a kábeleket és a vezetékeket, ugyanakkor hozzáférhetővé és használhatóvá tenni a hozzátartozó eszközöket.

Az alábbiakban a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldásokat soroljuk fel, amelyek segítségével egyszerűen, gyorsan és hatékonyan integrálhatja őket irodájába, otthonába.

  • Kábelvezető: Ideális több kábel egybefogására
  • Kábelcsipeszek: Megtartják a kábeleket, megakadályozzák a kábelek leesését vagy laza illeszkedését. Mágnessel vagy ragasztócsíkkal rögzíthetők.
  • Asztali kábelrendező, vezetéktartó: Az asztal élére rögzíthető, egyszerű kábelrendező csatorna rengeteg tárolóhelyet biztosít akár 10-20 kábel számára is.
  • Kábelkosár: Az íróasztal alá helyezhető kábelkezelő kosár elegendő helyet biztosít ahhoz, hogy a vezetékeket, tápkábeleket, USB hubokat a számítógépasztaltól távol tartsa.
  • Kábeltartó doboz: A zárható tetővel rendelkező kábeltartó dobozba akár elosztót, routert, mobiltelefon-töltőkábeleket is elrejthet. Az íróasztalon vagy az alatt is használható, így még több szabad felület marad az asztalon.
  • Dizájnos szilikon kábelkötegelő: A különböző pompás színben és dizájnnal kapható kötegelők rendezetten összefogva tartják a kábeleket, ezáltal teremtve rendet.
  • Fali kábelcsatornák: Klasszikus megoldás a kábelek elrejtésére a tökéletes, rendezett látvány érdekében. Igény szerint festhető.

A kábelzűrzavar megszüntetésével irodája tisztábbnak, rendezettebbnek fog tűnni, és a kábelek kezelése is sokkal egyszerűbbé válik, nem kell tartania attól, hogy megbotlik a vezetékekben.