2024. március 21. | 19:48

Időről időre mindig feltűnik egy-egy külföldi, jellemzően ázsiai nagy hal, ami “mindent is” rendkívül alacsony áron kínálva, a lehetséges vásárlókat hirdetésekkel elárasztva megpróbálja letarolni az online kereskedelmi piacot, veszélybe sodorva a kisebb szereplőket.

A webáruházad védelme az agresszív külföldi versenytársaktól többféle stratégiát és megközelítést igényel. Íme, néhány tipp, hogyan védekezhetsz, bár természetesen az egyik legjobb megoldás, ha a SocialWings online marketing ügynökség professzionális segítségét kéred.

Egyediség és hűségépítés

Ha egyedivé válsz, nem lesznek vetélytársaid, hiszen olyat adsz a vásárlóknak, amit senki más a piacon. Több olyan tételt is beépíthetsz az üzletmenetbe, amely más vállalkozásoktól megkülönbözteti a webáruházadat. Ez lehet az egyedi termékek kínálata, a kiváló ügyfélszolgálat, gyors szállítás vagy egyéb szolgáltatások.

Akkor is, ha éppen nem fenyeget a “nagy hal”, érdemes fejleszteni a márkaidentitásodat: indíts hűségprogramokat, hogy megszilárdítsd a meglévő ügyfélbázist. Az elégedett ügyfelek hajlamosak maradni a márka hűséges fogyasztói.

Biztosíts kiváló ügyfélszolgálatot, és légy elérhető az ügyfelek számára a különböző kommunikációs csatornákon (pl. telefon, e-mail, élő chat stb.). Az ügyfélszolgálat minősége fontos tényező abban, hogy a vásárlók végül kit választanak. Ez az online térben hatványozottan igaz.

Minőség és kedvező ár

Biztosítsd, hogy a termékek vagy szolgáltatások minősége és megbízhatósága kiemelkedő legyen. Az elégedett vásárlók valószínűleg hűségesebbek lesznek a márkádhoz, még ha külföldi versenytársak is próbálnak megjelenni a piacon.

Fontold meg a jogi védelmi lépéseket, például a védjegyek regisztrálását és más jogi eszközök használatát, amelyek segíthetnek megvédeni a márkádat és a webáruházadat a versenytársak által történő visszaélésektől vagy más jogi problémáktól.

Vizsgáld felül az árképzési stratégiádat, és próbálj meg olyan árazási modellt kialakítani, amely versenyképes, de még mindig fenntartható a vállalkozásod számára. Emellett figyelj arra, hogy ne csak az árat nézd, hanem a hozzáadott értéket is, amit a vásárlók az árért cserébe kapnak.

 

Online marketing stratégia

Fejlessz ki hatékony online marketing stratégiát a webáruházad számára. Használj keresőmotor-optimalizálást (SEO), fizetett hirdetéseket (pl. Google Ads, Facebook-hirdetések), közösségi média marketinget és más eszközöket annak érdekében, hogy növeld az online jelenlétedet és vonzd az új vásárlókat.

Ezen stratégiák kombinálásával és folyamatos monitorozásával hatékonyan tudod védeni webáruházadat az agresszív külföldi versenytársakkal szemben. Fontos azonban folyamatosan figyelni a piaci változásokat, és alkalmazkodni a körülményekhez.