A rózsaszín füstgyár

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Avagy Nagy Ádi és az Ő Toyota Soarerje.

Az Alapjárat – Jobb1 következő epizódjához tartozó kis összefoglalómhoz érkeztél. A jobb jelen esetben kissé téves, hiszen valójában Ádám mellett a bal1-en ültem. Ugyanis Ádám autója egy Toyota Soarer, 2JZGE motorral. Tehát egy szívómotorból turbósított szív, ami viszi a bődületesen hatalmas mégis izgága kasztnit.

A Toyota Soarert sehol máshol a világon nem árulták csak Japánban, ebből következik, hogy jobbkormányos az összes darab, ami kikerült a Felkelő Nap Országából. Így van ez Ádám autójával is, bár nagy meglepetésemre Magyarországon sikerült megvásárolnia úgy 10 évvel ezelőtt. Azóta az autó eredeti motorja átkerült Ádám éles versenyautójába, a Soarerből pedig drift missile lett.

Toyota Soarer 2JZGE a Stancefesten oldanézetből fényképezve

A Soarer első generációját 1981 és 1985 között gyártották, a második gen 1986-tól egészen 1991-ig tartott ki, majd következett Ádám autójának generációja, a harmadik, amelyet 2000-ig bezárólag forgalmaztak Japánban. Az első két generáció legnagyobb motoropciója egy 3,0 literes sorhatos volt, a második generáció esetében már turbósítva.

Már nem először ültem Ádám autójában sem, mégis mindig elámulok, hogy mennyivel hatalmasabb, mint a 200SX-ek, vagy az MX-5-ök (annál mondjuk nem nehéz nagyobbnak lenni). Mégis gond nélkül, és persze a motortető alatt vágtató 500+ lóval igazi dorifto autó, nem lomha, csak egy büdös nagy tank ami úgy mozog, mint a gizda Silviák. :D

Rettentően élvezem, bár alig látok ki belőle, fogalmam sincs, vezetni hogyan tudnám. Még szerencse is, hogy nem nekem kell vezetni, hanem Ádámnak, aki elég profin terelgeti a rózsaszín szörnyet! Nem csoda hiszen Ádám már az Ebisun is autózott Japánban. Ezért mélyen legbelül talán utálom kicsit, de azért összeveszni nem fogunk rajta, a jövőben erről is kérdezem majd kicsit bővebben. Nem is szaporítanám tovább a szót, következzen az Alapjárat – Jobb1 új epizódja Nagy Ádival és a disco rózsaszín-lila színű Soarerrel.

Kapcsolódó írások

 S500 Coupé
2018. október 26.
Két éve már, hogy az Alapjárat létrejött, azóta már több mint 100 videó került fel YouTube csatornánkra. Ezek közül válogattam ki Neked a személyes kedvenceimet!
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
Kilinccsel előre - Drift történelem röviden!
2018. január 10.
Gondolkodtál már, hogy honnan ered a drift? A következő sorokban a sport születéséről és a hozzá tartozó kultikus japán autókról tudhatsz meg többet!
Angliában volt az Alapjárat a Londoni Autószalonon
2018. május 18.
A Londoni Autószalonra látogattam, hogy Genf és Frankfurt után megnézzem, mit csinálnak az angolok, de egyelőre még, nincsenek azon a szinten