2018. szeptember 06. | 18:40

Az Alapjárat stábja egy olyan autóról készített videót, amihez eddig még nem volt szerencséje: Ferrari 488 GTB-ről.

Az Alapjáratnak most alkalma volt forgatni egy videót a 488 GTB-ről. Őszintén szólva nem volt még dolga ilyen kaliberű autóval a stábnak, úgyhogy egy teljesen új utat kellett választanunk nekünk is, hogy a lehető legjobban át tudjuk adni mindazt, ami erről az autóról az eszünkbe jut. Félredobott a csapat mindent, ahogy eddig az autókhoz hozzáállt és megpróbálta megidézni azt a gonosz, dög fenevadat, ami ebben az autóban rejtezik. Simítsd végig a tekinteteddel az autó vonalait, ülj bele képzeletben te is azokba az ülésekbe, hallgasd, ahogy felmorajlik az a V8-as.

2 és fél percre egy másik világba kerülsz át, egy olyanba, amiből nem akarsz majd visszajönni. Maximum egy Ferrari 488 GTB-vel. De ez a kevesek kiváltsága és ha nem tartozol közéjük, akkor nem sok mindent tehetsz. Maximum addig nézni a videót, amíg meg nem unod. De vajon lesz-e olyan?

Ha tetszett a videó, iratkozz fel YouTube-csatornánkra!

Mit lehet elmondani erről a Ferrariról? Hogy szakított az elődjével, amikor a szívómotorról a duplaturbós felállásra álltak át vele? Hogy a Top Gear 2015-ben a legjobb szupersportautónak választotta?

Lehet itt száraz tényadatokkal is dobálózni:

  • 3902 köbcentis, F154CB-kódjelű V8-as dublaturbós motor
  • 670 lóerő 8000-es fordulaton, 760 Nm-es nyomaték 3000-es fordulaton
  • Ezzel a teljesítmény- és nyomaték/literrel rekordot döntött a Ferrarik között
  • 8,3 másodperc alatt gyorsul… 0-ról 200-ra, de a 100-as sprinthez is alig 3 másodperc kell neki
  • Alig 1470 kilogramm társul ehhez a teljesítményhez

Szó, mi szó, ez egy kecses vadállat, még akkor is, ha lágyabb vonalak ezt nem annyira hangsúlyozzák. Hol vannak azok az idők, amikor még kilincset se tettek az F40-be, mert annyira mindent alárendeltek a teljesítménynek? Ez már rég nem az, hanem valami más.

Készült ebből már Pista-változat, amit volt szerencsém látni élőben Genfben is az Autószalonon, ahogy leleplezték. Mertek volna ezek ott Fioranóban valami gyengébb verziót kreálni a 488 GTB-ből, aminek a Pista nevet adják!