Videón a Jaguar I-Pace és a Tesla Model X gyorsulási versenye!

Közzétéve:
2018-03-05, 12:16

A két Crossover egymásnak feszült egy gyorsulási- és állóra fékezési teszt erejéig. Egészen érdekes eredmények születtek.

Társszerző: Hajdu Balázs

Amikor egy autógyártó feltesz egy olyan videót, melyben összehasonlítja saját autóját egy rivális járművel, azt érdemes egészséges szkeptikussággal kezelni. A videón látható a Jaguar I-Pace és a Tesla Model X egymás elleni megmérettetését hatalmas érdeklődés övezi, és várhatóan nem ez volt az utolsó ilyen jellegű ütközet.

A videó első részében a Jaguar I-Pace és egy alap Tesla Model X 75D feszül egymásnak egy 0-60-0 mérföld/órás tesztben, ami 0-96-0 km/h-nak felel meg átváltva. A teszt része egy álló helyzetből 96 km/h-ra gyorsulás, majd hirtelen megállás. Az eredményre azt hiszem bátran mernél tippelni. A következő lépésként a Jaguar egy erősebb Model X 100D-t hív ki ugyanarra a tesztre. Az eredmény ismét nem meglepő, tekintve, hogy a videót a Jaguar tette közzé.

Jaguar vs Tesla

A Jaguar a közelmúltban mutatta be az I-Pace crossovert. A benne lévő két elektromotor 400 lóerős teljesítményre képes, a járművet egy 90 kWh-s akkumulátor hajtja, és azt állítják, hogy 4,5 másodperc alatt gyorsul 60 mérföld/h-ra, közel 100 km/h-ra. Ez fél másodperccel lassabb annál a becslésnél, melyet a Jaguar tett közé az I-Pace prototípus bemutatásakor, ezzel együtt még mindig gyorsabb, mint a Tesla modellek gyorsulása, mely a Model X 75D esetében 4,9 másodperc, a 100D tekintetében pedig 4,7 másodperc. A súlyok tekintetében a Jaugar I-Pac a legkönnyebb a maga 2133 kilójával, ami a Model X 75D 2300 kg, a 100D pedig 2459 kg.

Jaguar I-Pace

A Jaguar talán jobban teszi, ha nem hívja ki a kategória csúcsának számító Model X P100D Ludicrous+ modellt, melynek teljesítménye eléri a 680 lóerőt. Tesztekkel igazolható, hogy 2,3 másodperc elég neki, hogy a közel 100 km/h-s sebességet elérje.

Nézd meg a videót, melyben az I-Pace a Model X-szel néz farkasszemet, de azért mindenképpen érdemes helyén kezelni az eredményt.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Az elektromos autók történetének 4 fő mérföldköve
2018. november 30.
Manapság egyre felkapottabb téma az elektromos autóké, úton-útfélen találkozunk velük, legutóbb másfél milliós állami támogatást hirdetett meg új elektromos autók vásárlására a magyar kormány
A Tesla Motors története
2018. november 02.
Minden autógyárnak megvan a maga kis története, de nincs még egy olyan, amelyik úgy és annyira változtatta meg a világot, mint a Tesla
Frankfurtban válaszolt a BMW a Tesla Model 3-ra!
2017. szeptember 13.
Kérdés, mennyire veheti fel a versenyt az elektromos autóival a bajor gyártó a Teslával, aminek a Model 3-jára már több mint 400 ezer előrendelést fogadtak be