A Lotus vezérigazgatója 160 km/h-val száguldozott, de megúszta a büntetést

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Egy jó ügyvéd minden pénzt megér. A Lotus vezérigazgatójának, Jean-Marc Gales jogi képviselőjének sikerült elintéznie, hogy ne tiltsák el a vezért hosszú időre a vezetéstől, sőt, még büntetőpontokat sem kapott.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Lotus vezérigazgatójának pokolian jó ügyvédje van. Jean-Marc Gales-t 160-nal kapták el egy olyan területen, ahol a megengedett sebesség 110 km/h, mégsem kapott egy büntetőpontot sem.

Gyorshajtáson kapták a Lotus vezérigazgatóját

A luxemburgi születésű sebességrajongónak nyolc büntetőpontja volt, amikor gyorshajtáson kapták az A11-es úton a Lotus norfolk-i gyárának közelében. Úgy néz ki, hogy tesztvezetésre vitte a Lotus egyik új modelljét. Lehetséges, hogy a nemrég bemutatott Evora GT410 Sportról van szó?

Ha a fentebb említett eset egy hétköznapi emberrel történik, elvennék a jogosítványát, mivel ez a szankció Nagy-Britanniában, ha valaki túllépi a 12 büntetőpontot hároméves perióduson belül. Ám Gales tulajdonképpen mindenféle negatív következmény nélkül megúszta a történéseket, méghozzá egy meglehetősen furcsa érvelésnek köszönhetően. A vezérigazgató ügyvédje elmondta, hogy védence szereti a Lotus új modelljeit saját kezűleg tesztelni, hogy biztosan megfeleljenek az elvárásoknak. Az is elhangzott, hogy a büntetőpontok miatt hosszú eltiltás várna rá, ezzel pedig lehetetlenné válna, hogy “végezze a munkáját”.

Jean-Marc Gales

Egészen elképesztő, elsőre talán abszurdnak tűnő mentség azonban jó taktikának bizonyult. A bíróság egyetértett az ügyvéd javaslatával, mely szerint büntetőpontok helyett mindössze 30 napra tiltsák el a járművezetéstől Gales-t. Végül is, azt nem lehet mondani, hogy ne lenne komoly tapasztalata és szakértelme van nagysebességű Lotus modellek vezetésében versenypályán, vagy akár azon kívül is.

Lotus

Gales-t 2014-ben ugyanezen az útszakaszon 150 km/h-val kapták el. Ezért 5 büntetőpontot kapott és egy közel 400 fontos büntetést. A büntetési tételben hat büntetőpont és 7-től 56 napig terjedő eltiltás szerepel.

A dolgok jelenlegi állása szerint a Lotus vezére újra a volán mögé ülhet már február vége előtt, és tovább élvezheti, hogy övé az összes új Lotus próbaköre.

Forrás: Car Throttle

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Bekeményít a rendőrség, jönnek a rejtett traffipaxok!
2018. szeptember 07.
Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar rendőrségi vezetésnél elszakadt a cérna, és megelégelték, hogy nem bírnak a renitens gyorshajtókkal. Ezért aztán bekeményítenek!
Újra mérnek az országban, de most mást
2018. szeptember 17.
Az Európai Mobilitási hét keretében a környezetszennyezés csökkentésére hívják fel a figyelmet

További hírek