Csődöt jelent a Tesla?

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Nem sokkal azután, hogy bejelentette az új Roadster és a futurisztikus elektromos kamion érkezését a Tesla, sötét jóslatokba bocsátkoztak az elemzők a vállalat jövőjével kapcsolatban.

Ha ilyen ütemben apad a Tesla vagyona, akkor nem sokáig húzza már. A Bloomberg némi elemzés és számolgatás után arra a végkövetkeztetésre jutott, hogy 2 milliárd dollárra tőke beáramlása híján 2018. augusztus 6-án veszíti el utolsó centjét az Elon Musk által igazgatott vállalat. A Tesla vesztesége percenként 8000 dollár (2,1 millió forint), azaz óránként 480.000 dollár (128 millió forint).

Tesla elektromos kamion

2017 októberében mutatta be elektromos kamionját a Tesla, ám néhány elemző sötét jövőt jósol a vállalatnak

A Tesla tőkéjének megerősödését a Model 3 gyártása indíthatja be, amely a hírek szerint már 2018 elején megkezdődhet. Október 26-án mutatta be az innovatív cég az elektromos kamionját, melyet 150-200.000 euró közötti áron fognak értékesíteni. A kamion gyártása 2019-ben kezdődhet, ugyanakkor előrendeléseket előleg ellenében már korábban is felvesznek. A novemberben bemutatott Tesla Roadster 2 - mely kevesebb, mint 2 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, és 400 km/h fölötti végsebességre képes - 2020-ban gördülhet majd le a gyártósorokról.

A fanatikusok rendelhetnek Founders Series változatot is a kamionból és az elektromos meghajtású sportautóból egyaránt, 200-250.000 dollár közötti összegért, amelyet már a megrendelés pillanatában ki is kell fizetni a Tesla számára.

Tesla Roadster 2

A Tesla Roadster 2 kevesebb, mint 2 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra

Mindezek fényében kissé ellentmondásosnak tűnnek a General Motors korábbi alelnökének, Bob Lutznak a szavai, aki biztos benne, hogy a Tesla hamarosan csődöt jelent.

A Tesla vezére, Elon Musk egyelőre nem reagált ezekre a pletykákra, jelenleg sokkal jobban foglalkoztatják a mesterséges intelligencia körüli robbanásszerű fejlemények. Elon Musk a Twitteren közzétett bejegyzése szerint a robotok

"néhány éven belül olyan gyorsan fognak mozogni, hogy stroboszkóp kell majd a megfigyelésükhöz".

Véleménye szerint törvényekkel kellene kordában tartani a mesterséges intelligenciát, különben könnyen az emberiségre veszélyessé válhat.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
1905 Baker electric coupé, fekete, oldalnézet, balról, RM Sotheby’s
2018. november 27.
2018 legfelkapottabb trendje az elektromos autózás. Hiába tűnik újszerű divatnak, az elektromos autók már az 1890-es években megszokottak voltak…. aztán jött jó pár évtized kihagyás.
A Tesla Motors története
2017. január 25.
Minden autógyárnak megvan a maga kis története, de nincs még egy olyan, amelyik úgy és annyira változtatta meg a világot, mint a Tesla
Elképesztő lett a legújabb Tesla
2017. november 17.
Elon Musk bemutatta a Tesla legújabb gyermekeit és nem okozott csalódást. A Tesla Roadster elképesztő teljesítményre képes. A gyártó kamionjáról is lehullt a lepel.