Greenpeace tüntetés a Volkswagen ellen: autószállító hajó kötött ki Sheerness-ben!

Frissítve:
2018-09-18, 21:56

25 tüntető mászott fel a 23 000 tonnás hajó fedélzetére, hogy megkíséreljék az autók lerakodását, és tiltakozzanak az elhíresült VW kibocsátási botránya ellen.

A rendőrök három Greenpeace-s tüntetőt tartóztattak le csütörtökön, akik azt akarták megakadályozni, hogy a Volkswagen csoport autóit lerakodják egy hajóról a Kentben található Sheerness kikötőjében. Két tüntető a kikötőben lévő világító állványzaton maradt, számos autó kulcsát maguknál tartva.

A Greenpeace a Volkswagen ellen tüntetett

A Greenpeace a Volkswagen ellen tüntetett

A tüntetők felkapaszkodtak a hajó 27 méter magas lerakodó ajtajára, kifüggesztettek egy 50 méteres négyzet alakú drapériát, mely egy légszennyezés elleni maszkot viselő lányt ábrázol, és azt mondták, addig nem mozdulnak, amíg a Volkswagen vissza nem szállítja az autókat Németországba. Az Elbe Highway nevű, dízelmeghajtású hajó végül elhagyta Sheerness kikötőjét, és Margate-ben horgonyzott le.

A rendőrség nem sokkal 9 óra előtt szerzett tudomást a tüntetésről, és azonnal a helyszínre vonult, ahol találtak további 41 tüntetőt, akik átmásztak a kerítésen, és behatoltak a kikötő biztonsági zónájába, ahol a kiosztásra váró autók sokasága parkolt. Egy közleményben a Greenpeace azt tudatta, hogy a dízel autók elmozdítását azzal kívánták megakadályozni, hogy elvették a kulcsaikat.

A Volkswagen a saját közleményében azt mondta:

“Tudunk a reggeli tüntetésről Sheerness kikötőjében. A hajó különböző VW modelleket tartalmaz, köztük benzines, dízel és hibrid autókat. A tüntetés tárgyát képező dízel autók megfelelnek az Euro 6 szigorú kibocsátási feltételeinek."

Forrás:

Autoexpress

Kapcsolódó írások

2020-ra megérkezik a hibrid VW Golf GTI
2017. január 31.
A következő generációs Volkswagen Golf GTI elérhető lesz hibrid hajtással is
A 70-es évek 6 ikonikus sportautója
2017. november 10.
Mikrofonfrizurák, barkók, tömött bajszok, magas derekú trapéznadrágok, női és férfi kezeslábasok – a 70-es évekről sok borzasztó kép is bevillanhat. Az autóiparban viszont csodálatos modellek születtek ekkor.
Volkswagen Bogár tiszta elektromos formában születhet újjá
2018. július 02.
A Volkswagen forradalmian új Bogarat alkot, amely teljesen elektromos meghajtással érkezhet.
5 nem szokványos boxermotoros autó
2018. július 17.
Ami nem Subaru, Porsche vagy Volkswagen…