A német sportsajtót - és immáron a hazait is - jelenleg is lázban tartja, hogy Ralf Schumacher fia, azaz a hétszeres világbajnok Michael Schumacher unokaöccse, David Schumacher a 17 esztendős Keszthelyi Viviennel jár.

Mintegy megerősítésként először a VRS Sport egy nem hivatalos közleményben foglalta össze az elmúlt napok eseményeit, majd a Borsnak fedte fel kapcsolatukat Vivien. Elárulta, hogy a Nürburgringen ismerkedtek meg, majd eleinte az egyik közösségi oldalon tartották a kapcsolatot. Mivel mindketten Németországban készülnek, így a távolság sem áll közéjük. A hölgy édesapja nem kifogásolja, hogy együtt járjanak a fiatalok, állítása szerint nem most kezdődött a kapcsolatuk, csak most kapta fel a német média.

Keszthelyi Vivien szíve úgy tűnik, már foglalt

Keszthelyi Vivien szíve úgy tűnik, már foglalt

A páros ráadásul egy helyszínen kezdi meg a szezont, Németországban, Hockenheimben. Vivien a GT-sorozat első állomására készül, ugyancsak itt lesz jelenése a Formula 4-ben Davidnek. Mivel külön kategóriában versenyeznek, így e téren biztosan nem lesz köztük rivalizáció.

Keszthelyi Vivien április elején Magyarországon tartott sajtótájékoztatót, ahol bejelentésre került, hogy a GT-kategóriában (GT = Grand Touring) versenyez. Az Audi R8 Cupban igazi fenevadakkal versenyezhetnek a pilóták: a 495 lóerős V10-es motorokkal felszerelt gépek 550 Nm nyomatékkal rendelkeznek. Keszthelyi Viviennek meglehetősen jók az első benyomásai.

„Leírhatatlan érzés. Teljesen más, mint az elsőkerék-meghajtású versenyautók, ezzel most egy újabb hosszú tanulási folyamat veszi kezdetét. Tavaly, a TT Cup alatt teszttilalom volt érvényben, ezért akkor egy GT3-as autót próbálhattam ki. Már akkor eldőlt, hogy hátsókerék-meghajtású versenyautóval folytatom ettől az évtől.

Keszthelyi Vivien

Az első teszt nagyon pozitív volt, ugyanakkor arra mindenképpen figyelnem kell, hogy ezek az autók már sokkal érzékenyebbek, jobban reagálnak az apróbb dolgokra, koccanásokra is. Az elsőkerék-meghajtású autókban tapasztaltakhoz képes a nagyobb lóerőhöz jóval kisebb leszorító erő társul, emiatt például, ha egy kanyarba akár csak két kilométerrel gyorsabban megyek be, rögtön túlkormányzott lesz az autó. Nagyon kis szenzitív gép!” - foglalta össze gondolatait Keszthelyi Vivien.

A szezon elsősorban a tapasztalatszerzésről és a tanulásról szólhat a fiatal magyar pilótahölgy számára. Állítása szerint nyugodt körülmények között készülhet, nincs rajta nyomás sem csapata sem az Audi Sport Racing Academy részéről.

Keszthelyi Vivien tesztel

Vivien már 15 éves korában bajnoki címet szerzett, tehetsége vitathatatlan, a legutóbbi két szezon során a TCR-kategóriájaú Audi TT Cup sorozatban indult. Jelenlegi autója sokkal gyorsabb, erősebb, hiszen korábbi gépeihez képest nagyobb nyomatékkal és hengerűrtartalommal rendelkezik, a fő különbséget pedig a hátsókerék-meghajtás jelenti.

Az Audi R8 Cup résztvevői hat különböző helyszínen mérhetik össze erejüket, melyeken összesen 12 időmérőre és versenyre kerül sor. A sorozat májusban kezdődik, és szeptemberben ér véget. Az állomások:

  • Hockenheim 2018. május 5-6.
  • Lausitzring 2018. május 18-20.
  • Hungaroring 2018. június 1-3.
  • Brands Hatch 2018. augusztus 10-12.
  • Misanó 2018. augusztus 24-26
  • Nürburgring 2018. szeptember 7-9.

Forrás:

  • VRS Sport