Magyar autóbecenevek: A Szuzi a sláger

Tóth Balázs
Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Škodri Jóska, Škodálatos, Disznószállító... néhány kreatív és vicces autóbecenév is felkerült a listára a Használtautó.hu kérdőíve kapcsán.

Több tízezren töltötték ki az autók becenvéről szóló kérdőívet a Használtautó.hu weboldalán néhány nap leforgása alatt. A kérdés így szólt: "Ön hogyan nevezi az autóját?" A kérdőívet kitöltők 27%-a nevezte el gépjárművét, tehát nagyjából minden negyedik autó. Nos, az elnevezések között vannak jól bevált női nevek, de megdöbbentő és tréfás nevek is akadnak szép számmal.

A Szuzi a legnépszerűbb autós becenév

Nem meglepő módon a Szuzi végzett a legelőkelőbb helyen, e becenevet a magyar utakon nagy számban fellelhető Suzukikra aggatják előszeretettel tulajdonosaik. A Toyotákat gyakran Totya, a Citroëneket Citrom, míg a Mercedeseket Merci néven illetik leggyakrabban. A BMW-k a Bömbi, a Fordok a Fóka míg az Opelek az Opi nevet kapják nagy százalékban.

Szuzi

A kevésbé típusspecifikus nevek közé tartozik a Villám, Nyíl és az Öreglány, utóbbiból található 1983-as évjáratú, azaz több mint, 34 esztendős. A színek között a Piroska, Zöldség, Sárga, Kékség és a Szürke kevésbé kreatív, nem úgy, mint a Barnadett, e nevet feltehetően egy barna színű Opel viseli.

Néhány autó szóvicc "áldozata" lett

Vannak humoros természetű sofőrök, akik a bevált nevektől eltérő fantázianeveket ötöltek ki. A magyar utakat rója egy Škodálatos Škoda valamint Carlos, a latin Rover. A Suzuki tulajdonosok közül volt, aki a világhírű énekesnő után Taylor Swiftnek hívja négykerekűjét.

"Erős" felhozatal

Magyarországon óriási népszerűségnek örvend mind a mai napig a Star Wars, mely az autós elnevezésekben is megmutatkozik. Senki ne lepődjön meg, ha szembe jön vele egy Millenium Falcon, egy Ezeréves Sólyom vagy éppen egy Csillagromboló, de Padawan és Vader is fellelhető a Kárpát-medencében.

Szintén az autó erejére utal a Mennydörgő, a Csapásmérő, a Sivatagi Vihar, a Vadállat és a Fenevad becenév.

Akiknek az autójuk a kedvesük

Meglehetősen sokan választanak olyan becenevet személygépjárművüknek, amiről elsőre a legtöbb embernek nem egy autó jutna az eszébe. Már-már romantikus érzelmeket táplálhatnak kocsijuk iránt azok, akik Bébi, Szerelmem, Drágaság, Cuki, Hercegnő, Csajszi, Szépség, Gyöngy, Nyuszó, Cica, Picúr vagy épp Cukorborsó nevet választottak. Minden bizonnyal kesztyűs kézzel bánik járművével, aki Puhaság Uraságként szólítja.

Extrém autós becenevek

Aki szeretne a szokásoktól merőben eltérő becenevet választani autójának, annak érdemes inspirálódnia a következő megnevezések közül. Egy Maruti 800-ast Tejesdoboznak hív tulajdonosa, míg egy egyéves Mitsubishi a Disznószállító nevet kapta. Szintén érdekesen hangzik a Škodri Jóska becenév, amelyet alighanem egy Škoda visel büszkén.

Vélhetően az autók költségességére utalnak a Romhalmaz, Pénznyelő, Roncs, Rettenetes valamint a Szégyen Gyalázat elnevezések.

Forrás: Használtautó.hu

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

További hírek