Rizsfőző szett az A8-ban

Közzétéve:
2017-02-23, 11:44

Az Audi még 2015-ben rukkolt elő egy zseniális kiegészítővel, hogy köszönetet mondhasson hűséges és egyben éhes Japán ügyfeleinek

„A haladás technikája” továbblépett egy teljesen új szintre, az Audi zászlóshajója, az A8, 2014-ben robbant be a Japán piacon. Az eddigi 3.0/4.0-ás modelleket követően itt az 5.5, amely kizárólag a Japán közönséget célozza. Az Audi törekedett arra, hogy a fejlett technikákat ötvözze a mindent kielégítő extrákkal, a nagyigényű ügyfelei számára. A modell neve két szóból ered: 5= GO, 0.5= HAN, együtt a kettő, GOHAN, ami rizst jelent Japánul.

A berendezés a két hátsó ülés között foglal helyet

A berendezés a két hátsó ülés között foglal helyet

A Japán rizsfogyasztás kultúrája előtt is tisztelegve, az Audi A8 5.5 a világ első rizsfőző rendszerével lett ellátva, ami a hátsó középkonzolban található. 435 lóerős monstrumban megtalálhatóak a színben passzoló teás csészék, tányérok és tálak összessége.  A nagy teljesítményű motornak köszönhetően intenzív hőátadásra képes a szerkezet, aminek következtében a széles rizses kondérban, japánul Hagama, közvetlenül a motor hőjének segítségével puhul meg a rizs.

Érintőképernyőről irányítható főzési módok

Érintőképernyőről irányítható főzési módok

Az érintőképernyő menüjében választhatnak a tulajdonosok több főzési lehetőség közül. Hőmérséklet és nyomásvezérlők, egy időzítő és még sok más beállítás kapott helyet a hagyományos klímavezérlő helyett. A hosszú tengelytávú autó belső része rendkívül ellenálló anyagból készült, tatami szövetből, igazodva Japán klíma magas hőmérsékletéhez és páratartalmához. Krém és zöld színek harmóniájában élvezhetjük a tradicionális éttermi hangulatot.

Természetesen a fenti autó megálmodója csak egy áprilisi tréfának szánta ezt a guruló kifőzdét, de azért jó volt elkalandozni a gondolattal. Mindenesetre várjuk a magyar ügyfeleket célzó luxuslimuzin vízióját április elsején!

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
ICE, HEV, PHEV és BEV
2018. június 05.
Nem, nem kapok éppen stroke-t viszont tudom, hogy sokan olvastok angol nyelvű cikkeket is, itt egy kis segítség, hogy mi mit jelent.

További hírek