Megújult külsővel debütál Párizsban a Lexus RC!

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

A Lexus sportkupéjának külsejét újragondolták, de egyben gondoskodtak arról, hogy az új stílus megőrizze a korábbi modell minden erényét.

Négy év telt el, mióta a Lexus RC elsőként mutatta meg magát a nagyközönségnek. Ez idő alatt a modell mindvégig - és továbbra is - szerepet játszott abban, hogy erősítse a japán luxusmárka elkötelezettségét a nem mindennapi vezetési élmény biztosításában!

Lexus RC 2019

A sportkupénak olyan népszerű modellekkel szemben kellett igyekeznie, hogy megtarthassa identitását, mint az Audi A5, a BMW 4-es sorozat, vagy éppen a Mercedes-Benz C-osztály. Most, hogy az RC az ötödik modellévébe lépett, a Toyota alighanem adott egy fülest a leányvállalatnak, hogy most már bizony elkél a frissítés! A tervezők megfogadták a hasznos tanácsot, így többek közt némi stílusváltozással, megújult fedélzeti dizájnnal, valamint újrahangolt felfüggesztéssel látták el az autót.

Lexus RC 2019 oldalról

Az autó a modern technológia- és a teljesítménykedvelők körében, főként agresszív kialakításának és sokoldalú vezetési karakterének köszönhetően egy rendkívül kedvelt sportkupéként vált ismertté.

2019-es Lexus RC hátulja

Az átalakítások tekintetében nem kell drámai végeredményre számítani, a dizájnerek leginkább az apró, kifinomult változtatásokra törekedtek, hogy a kocsi bizonyos értelemben végre kikacsinthasson a német prémiumok mögül.

A módosítások közt ott vannak például a fényszórók, melyek alá ezúttal nem helyezték be a „Nike pipákat”, hanem magába a lámpatestbe integrálták azokat. Mindez önmagában egy sokkal összetettebb, magabiztosabb megjelenést kölcsönöz a Lexus LC arculatát magára öltő RC-nek.

Lexus RC 2019 átalakított fényszóró

Mint ahogyan azt már említettem, a tervezők mindent megtettek annak érdekében, hogy maximalizálják a vezetési élményt: az utastér minden elemét kiváló minőségű anyag borítja, a műszercsoport jól átlátható, a középkonzol minden eleme egyben stílusos és könnyen kezelhető. A sportosság mellett megjelenik az elegáns vonal is, a műszerfal felső sávjába ugyanis beillesztették az LC-ben már megismert analóg órácskát.

Lexus RC 2019 beltér

Azzal, hogy javítottak az autó aerodinamikáján, gázreakcióján és felfüggesztésén, továbbá 19 colosra cserélték az abroncsokat és továbbfejlesztették a kormányművet, az RC egy még ideálisabb útitársnak ígérkezik a mindennapokban. Az agresszivitás a lámpáknak köszönhetően az autó hátulján is megmutatkozik, a lökhárítót pedig légkivezető nyílások teszik markánsabbá!

A Lexus RC tízféle különböző színben lesz kapható, beleértve az új, Blue Vortex Metallic árnyalatot. A modell a 2018-as Párizsi Autószalonon kerül bemutatásra!

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Lexus RC tuning
2019. december 29.
A Lexus RC-ről általában nem az airride, a kompresszor vagy a Rocket Bunny kit jut elsőként az ember eszébe.
2019. november 23.
2021-től kerülhet európai és USA piacra a Lexus első villanyosa, az UX 300e.

További hírek