A 2013-as Genfi Autószalonon a Pininfarina bemutatta egy konceptautóját, amit Sergionak kereszteltek el. A név nem véletlen, az alig egy évvel korábban elhunyt Sergio Pininfarinálról nevezték el tiszteletadásképp. És hogy máshogy lehetne tisztelegni Sergio Pininfarina előtt, akinek a neve megkerülhetetlen a design területén, minthogy egy valódi olasz sportkocsit nevezzenek el róla? Amiből ráadásul alig 6 darabot gyártottak, ráadásul a vevőket a Ferrari választotta ki, hiszen nem mindenki lehet méltó egy ilyen ritka és egyedi darabra, mint a Sergio.

Az egyik legritkább Ferrari eladás alatt

Ferrari Sergio, Sergio Pininfarina után elnevezve, akinek egy évvel a halála után mutatták be a modellt

Annyit lehet tudni, hogy az elsőt a hatból az Egyesült Arab Emirátusokból vásárolták még 2014 decemberében, majd 2015 januárjában folytatódtak a szállítások: három került az USA-ba, egy Svájcba és egy Japánba. Viszont eljött az idő, hogy az első „használt” példányt eladja az eredeti tulajdonosa. És hogy miért az idézőjel? Majd megérted.

A Ferrari Sergioból alig 6 darabot gyártottak

Exkluzivitás, exkluzivitás, exkluzivitás, minden erről szól ebben az autóban

A Sergio a Ferrari 458 Specialén alapszik, ugyanaz a 4,5 literes V8-as szívómotor dolgozik benne is 597 LE-vel, amit az olaszok még egy duplakuplungos váltóval is megtoldottak. Így képes alig 3 másodperc alatt 100 km/h-ra gyorsulni, de a 200 km/h-t is alig 9,1 másodperc alatt éri el! A beltérben a sárga-fekete színkombináció játszik egymással, természetesen ahol csak lehet, Alcantarát használtak. Ha nem lenne elég az autó, Sergio márkájú táskákat is kap mellé a tulajdonos.

Az utolsó szívó V8-as motoros Ferrari a Sergio

Ferrari V8-as szívómotorral, ez az, amit már többet nem fogsz hallani a Sergio után

A külsőre nem lehet mit mondani, a Pininfarina igazán kitett magáért. Itt is a sárga (bocsánat, akarom mondani a Giallo Modena) és a mattfekete szénszál váltja egymást. A Ferrari Sergio külsejét alaposan átdolgozták az alap 458 Specialehoz képest, ebben benne van a motorháztető, a fényszórók és a légterelők. Hátul szintén sok minden változott, a hátsóját teljesen újratervezték, kapott egy fecskefarok spoilert.

A Ferrari Sergio egy spider, vagyis esős időben nem valami praktikus használni, de ez az autó nem a praktikumról szól. Ezt mutatja az is, hogy nem túl sok energiát fektettek bele a hangcsillapításba: így kiélvezheted a Ferrari utolsó szívó V8-asának hangorkánját.

Az első a hat Sergioból most kerül a nyílt piacra

Nem utolsósorban befektetésnek se rossz egy ilyen ritka autó, de könyörgöm: hogy nem vezette ezt a csodát az, aki újonnan megvette anno?

Amikor a 6 darab Sergiot eladták az eredeti gazdáiknak, körülbelül 2,5 millió eurót kóstált az áruk, de ez a mostani példány, alig két évvel később, alig 117 km-es futással máris 4,3 millió euróba kerül. Azt hiszem ideje elkezdeni kuporgatni! Ha pont van ennyi félretett a dunsztosüvegben, felveheted a kapcsolatot a holland értékesítővel!

Forrás:

Motortrend