2020-ra megérkezik a hibrid VW Golf GTI

Frissítve:
2018-11-02, 16:31

A következő generációs Volkswagen Golf GTI elérhető lesz hibrid hajtással is

A Volkswagen jelenleg is gyárt plug-in hibrides verziót a Golfhoz, viszont ehhez képest jelentős újítás várható a 2020-ban piacra kerülő hibrid Golfban.

A tavaly kirobbant VW-dízelbotrány hatására jóval nagyobb hangsúlyt fektet a konszern az elektromos és hibrid autók gyártására, és e gondolatmenet szerint folyik a tervezése a VIII. generációs (jézusom, már a VIII. generációnál tartanak) Golfnak.

Bár még van 3 éve a megjelenésig, a formatervért felelős Michael Mauer (ugyanaz, aki a 2004 óta a Porschék formavilágáért felelős) már végzett a külső dizájnnal, azon változtatás a megjelenésig elvileg nem fog történni.

Volkswagen Golf GTI Clubsport elölről

A 2016-os Volkswagen Golf GTI Clubsport, az etalon, aminél csak erősebb lehet majd az új hibrid Golf

A teljesítményért a már megszokott 2.0 literes benzinmotor lesz a felelős, újdonság lesz viszont a 48 voltos elektromos rendszer, amellyel segédmotorként is működtethető indítómotort hajthatunk az autóban. Továbbá a klasszikus turbófeltöltés helyett a jobb emissziós-értékek érdekében elektromos kompresszorral lesz ellátva az autó, így ahelyett, hogy magasabb fordulatszámon lódulna meg az autó, egyenletesebb lesz a forgatónyomaték-leadása.

Ráadásul az új MQB-platform 50 kilóval könnyebb lesz a mostaninál, amitől a menetdinamikája is javulni fog az új Golfnak.

Hogy mekkora lesz a teljesítménye az új hibrid Golfnak, egyelőre talány, de nem valószínű, hogy a jelenleg GTI Sportclubnál kevesebb paripa dolgozna majd benne, ez pedig 265 lóerőt jelent.

A Volkswagen tervei szerint három kivitelben lesz majd kapható a VIII. generációs hibrid Golf, mégpedig 3-ajtós ferdehátú, 5-ajtós ferdehátú és kombi kivitelben. Bár sokan várják a kabriót, sajnos nem lesz rajta a palettán jelen állás szerint.

Mindenesetre, hogy közelebbről is megcsodálhasd az új hibrid Golfot, 2019 utolsó negyedévéig várnod kell, ugyanis akkorra kerül a bemutatótermekbe.

Forrás:

További autós hírek

Kukásautó és menetrend szerinti trolibuszjárat ütközött össze még szombaton Milánóban. Elképesztő sebességgel csapódott a kukásautó oldalról a buszba, ami a…

Még mellette sem szívesen parkoltunk volna, hiszen a sofőr – érthető indulatai ellenére – egy igazi dühöngő őrült, aki kezelésre…

Egy román “horror karaván”, az MO-ról lehajtva, a 7-es útra balra kanyaradó sávból, piros lámpánál jobbra kanyarodik. (szerencsére baleset nem…

A beleset-megelőzés, a rendőrség egyik hivatalos facebook oldala és a PoliceHungary YouTube csatorna posztolta ki azokat a jeleneteket egy videócsokorban,…

Kereskedelmi forgalomban várhatóan 2021-ben kapható majd, de valaki már csapatja vele 🙂 A durván 3 hete leleplezett monstrum most közúton…

Kapcsolódó írások

2019-es Volkswagen Golf GTI TCR elölről
2019. január 18.
A Volkswagen szépen kihegyezte kedvenc ferdehátúját
Volkswagen Golf 7 GTI ABT
2019. július 29.
Még tovább izmosította az aktuális Volkswagen Golf GTI-t az ABT tuningcég.
Zseniális reklámot kapott a Golf GTI TCR!
2017. szeptember 12.
Egyre több gyártó készít versenykiadást a legsportosabb modelljéből. Eddig ez inkább csak a legdrágább sportautókra volt jellemző, de mára már a Volkswagen is tovább faragta a GTI-t.
A Golf GTI-nek egy régi verziója tér vissza 2019-ben!
2018. szeptember 06.
A Volkswagen korábban már alkalmazta a Rabbit Edition elnevezést, most újra elővette a polcról.