2018. január 23. | 18:39

A 2019-es Ford Mustang Bullitt legelső példánya 300.000 dollárért kelt el a Barret-Jackson Scottsdale árverésen. A teljes összeget a legendás színész, Steve McQueen egykori iskolája kapja.

A Mustang árveréséből származó bevétellel a problémás körülmények között felnőtt fiatalokon segítő Boys Republic iskola támogatására fordítják. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a különleges kiadású modell mennyiért lesz kapható, ám szinte biztos, hogy jóval kevesebb lesz az összeg, mint amennyit az árverésen adtak a szóban forgó modellért.

Azzal együtt, hogy 300.000 dollár (több, mint 75 millió forint) nagy sok pénz még egy Ford Mustangért, ám a tulajdonos azzal büszkélkedhet, hogy övé a Mustang Bullitt legelső példánya. A 2019-es Ford Mustang Bullitt 5000 köbcentis Coyote V8-assal üzemel, mely 475 lóerő teljesítményre és 570 Nm nyomatékra képes. A lóerők száma egyébként 15-tel több, mint a sztenderd GT esetén.

A felszereltséghez tartozik egy hatsebességes manuális váltó - melynek gombja egy billiárdgolyót formáz meg - továbbá bőrvarrásos Recaro sportülések, speciális zöld festés, Bullitt emblémák, és az első számú teljesítménycsomag minden eleme. A Bullitt egy limitált kiadású modell lesz, a konkrét számokat egyelőre nem hozták napvilágra.

Akik figyelemmel kísérik a Bullitt történetét, azok felismerhetik, hogy a most árverésre bocsátott darab megegyezik azzal, amit a Ford Detroitban bemutatott. Amikor január elején lehullt róla a lepel, akkor egy különleges Ford Mustangról beszéltek, és arról volt szó, hogy az árverés teljes bevételét jótékony célra ajánlják fel. Szinte már szokássá vált, hogy az autógyárak a legelső példányukat a jótékonyság jegyében bocsátják licitre, mely ebben a konkrét esetben igencsak különlegesnek mondható. Steve McQueen, az 1968-as Bullitt film sztárja ugyanis a Boys Repubic iskolába járt, sőt, kapcsolatban is maradt az intézménnyel. Ezek után nem olyan nehéz összerakni a kirakós elemeit, hogy miért éppen a Boys Republicra esett a választás.

300.000 amerikai dollár valóban sok pénz, ám az egyedi darabokért mélyen a zsebbe kell nyúlni. Szerinted ér ennyit a puszta tudat, hogy a történelem egyik jelentős darabját birtoklod? Írd meg nekünk hozzászólás formájában. Forrás: Motor Trend
  • Címkék:
  • Top