300.000 dollárért kelt el az első Ford Mustang Bullitt

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A 2019-es Ford Mustang Bullitt legelső példánya 300.000 dollárért kelt el a Barret-Jackson Scottsdale árverésen. A teljes összeget a legendás színész, Steve McQueen egykori iskolája kapja.

A Mustang árveréséből származó bevétellel a problémás körülmények között felnőtt fiatalokon segítő Boys Republic iskola támogatására fordítják. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a különleges kiadású modell mennyiért lesz kapható, ám szinte biztos, hogy jóval kevesebb lesz az összeg, mint amennyit az árverésen adtak a szóban forgó modellért.

Ford Mustang

Azzal együtt, hogy 300.000 dollár (több, mint 75 millió forint) nagy sok pénz még egy Ford Mustangért, ám a tulajdonos azzal büszkélkedhet, hogy övé a Mustang Bullitt legelső példánya. A 2019-es Ford Mustang Bullitt 5000 köbcentis Coyote V8-assal üzemel, mely 475 lóerő teljesítményre és 570 Nm nyomatékra képes. A lóerők száma egyébként 15-tel több, mint a sztenderd GT esetén.

Ford Mustang Bullitt

A felszereltséghez tartozik egy hatsebességes manuális váltó - melynek gombja egy billiárdgolyót formáz meg - továbbá bőrvarrásos Recaro sportülések, speciális zöld festés, Bullitt emblémák, és az első számú teljesítménycsomag minden eleme. A Bullitt egy limitált kiadású modell lesz, a konkrét számokat egyelőre nem hozták napvilágra.

Különleges sebességváltó

Akik figyelemmel kísérik a Bullitt történetét, azok felismerhetik, hogy a most árverésre bocsátott darab megegyezik azzal, amit a Ford Detroitban bemutatott. Amikor január elején lehullt róla a lepel, akkor egy különleges Ford Mustangról beszéltek, és arról volt szó, hogy az árverés teljes bevételét jótékony célra ajánlják fel. Szinte már szokássá vált, hogy az autógyárak a legelső példányukat a jótékonyság jegyében bocsátják licitre, mely ebben a konkrét esetben igencsak különlegesnek mondható. Steve McQueen, az 1968-as Bullitt film sztárja ugyanis a Boys Repubic iskolába járt, sőt, kapcsolatban is maradt az intézménnyel. Ezek után nem olyan nehéz összerakni a kirakós elemeit, hogy miért éppen a Boys Republicra esett a választás.

Árverésen talált gazdára az első Ford Mustang Bullit

300.000 amerikai dollár valóban sok pénz, ám az egyedi darabokért mélyen a zsebbe kell nyúlni. Szerinted ér ennyit a puszta tudat, hogy a történelem egyik jelentős darabját birtoklod? Írd meg nekünk hozzászólás formájában.

Forrás: Motor Trend

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Mustang Boss 429
2018. november 07.
Egy vadonatúj Mustangnál már csak egy régebbi típus lehet vonzóbb, átalakítva meg aztán pláne! A Classic Recreations ezúttal a Mustang Boss 429-es típushoz nyúlt hozzá, melyből több példány is várható.
Ford Mach-E tanulmányrajz hátulról
2018. december 05.
A Ford korábban már meglobogtatta, hogy visszatér a Mach 1 név, és egy elektromos járgány kapja majd azt

További hírek