300 lóerős Renault Mégane RS érkezik jövőre

Frissítve:
2018-11-02, 16:19

A következő generációs hot-hatch kapható lesz akár duplakuplungos automata váltóval a hatsebességes manuális váltó mellett, akár rekordot is felállíthat a Nürburgringen

Ezek mellett négykerék-kormányzást is kap, ami párosulva a legutóbbi Mégane nagyobb platformjával jó eséllyel ragadhatja el a rekordot a mostani csúcstartó Volkswagen Golf GTI Clubsport S-től.

Renault Mégane RS leleplezés

Egyelőre konkrétumokat nem mondott a Renault az új Mégane RS-ről, de az biztos, hogy minimum 300 lóerő lesz

A negyedik generációs Mégane-ban egy 2.0 literes turbófeltöltős motor fogja tenni a dolgát, ami 300 lőerő feletti teljesítményt fog nyújtani, vagyis legalább 29 lóerővel lesz erősebb a legutóbbi változatnál.

A motor az első kerekeket fogja hajtani egy hatsebességes manuális váltón keresztül, de szinte már azonnal kapható lesz akár hatsebességes DSG-váltóval is, egyelőre úgy számolnak, hogy Európában a manuális-, míg Ázsiában a DSG-váltós kivitel iránt lesz nagyobb a kereslet.

Renault Mégane RS tesztautó

A Renault Mégane RS az új platformjának köszönhetően alacsonyabb, hosszabb és szélesebb lesz, ehhez még négykerék-kormányzás társul (Forrás: autocar.co.uk)

Az új platformra csak ötajtós változatot lehet majd építeni, de mivel 25 mm-rel alacsonyabb és 28 mm-rel hosszabb, emellett a szélesebb nyomtáv miatt is jobb lesz a tapadása. A négykerék-kormányzásnak köszönhetően még kezelhetőbb lesz, emellett a fordulókört is jelentősen le fogja kicsinyíteni.

A mostani Mégane RS 275 Cup S 0-ról 100-ra 5,8 másodperc alatt gyorsul, az új Mégane RS ha eleget tesz a várakozásoknak, ezt pár tizedmásodperccel fogja lejjebb faragni, amivel gyorsabb lesz a Honda Civic Type R-nél (aminek 5,7 másodperc kell) és közel lesz az Audi S3 5,2 másodperces idejéhez, bár utóbbi négykerék-meghajtású.

Renault Mégane RS tesztpályán

Átverés a GT-felirat, aki figyelmes, észreveheti a duplakipufogót és a kerékdob díszítéseket, amik megkülönböztetik az igazi GT-től (Forrás: autocar.co.uk)

Az új Mégane RS dizájnja a várakozások szerint sokat fog meríteni a Clio RS-éből. A tesztverzió amit lencsevégre kaptak a Mégane GT kasztniját használja és csupán a kerékdob kiegészítők és a középre helyezett dupla sportkipufogók árulják el, hogy nem egy Mégane GT-t látunk magunk előtt.

A Renault egyelőre nem árult el bővebb információt arról, hogy mennyibe fog kerülni az autó, de a Honda Civic Type R és a Ford Focus ST között lesz valahol. Leghamarabb a Frankfurti Autószalonon láthatjuk, ami szeptember 14-24-e között kerül majd megrendezésre.

Forrás:

Kapcsolódó írások

1990 Chevrolet Corvette tanulmányautó, Corvette CERV III, kék, elölnézet, balról
2018. december 20.
A meg nem valósult tanulmányautók tengere mélyén számos fantasztikus autó rejtőzik, ami sosem látott napvilágot. Az elvetélt Corvette-tanulmányok után bemutatom a folytatást
A Tesla Motors története
2018. november 02.
Minden autógyárnak megvan a maga kis története, de nincs még egy olyan, amelyik úgy és annyira változtatta meg a világot, mint a Tesla
Frankfurtban válaszolt a BMW a Tesla Model 3-ra!
2017. szeptember 13.
Kérdés, mennyire veheti fel a versenyt az elektromos autóival a bajor gyártó a Teslával, aminek a Model 3-jára már több mint 400 ezer előrendelést fogadtak be
A legőrültebb autók a 2017-es tokiói autószalonról
2017. november 02.
A japánoktól Európába egészen visszafogott modellek jutnak csak el, de a galéria bemutatja azt is, mit tudnak kihozni magukból, ha a saját közönségüknek gyártanak