2017. július 11. | 14:31

Tetszik, nem tetszik, de egy elektromos autóval is szédületes sebességet lehet elérni, pláne, ha kiütik az elektronikus sebességkorlátot is

A Lucid egyre inkább azon van, hogy megszorongassa a Teslát az elektromos autók piacán, az új szedán Airrel, aminek a teljesítménye 400 és 1000 LE között fog mozogni, modelltől függően. Mielőtt a vásárlók is belekóstolhatnának a Lucid Air nyújtotta élményekbe, számtalan tesztet hajtanak végre az autóval. Arról már mi is írtunk, amikor az elektromos autók számára barátságtalan környezetben, télen, hóban hajtották meg az Airt.
A Lucid Air Alpha Speed Car-on mindent megtalálsz, a honlaptól elkezdve még a GPS-koordinátákat is felpingálták

A legutóbbi tesztet is megörökítették természetesen, hiszen újabb mérföldkőhöz érkeztek. Az áprilisi tesztjük során 217 mérföld/órás sebességet, vagyis 347 km/h-t értek el, de úgy gondolták, tudják ezt még feljebb is tornázni. Szóval megszüntették az elektronikus sebességkorlátozást a legutóbbi tesztjükön, az ohio-i Közlekedési Kutatóközpontban. A légrugókat feljavították egy szoftverfrissítéssel, hogy jobban reagáljanak, ha jól meg van terhelve az Air, ezért is tudott jobban szerepelni a legutóbbi teszten. De a légrugók mellett az első motor hűtőkörét és szellőzését is javították, így a hajtáslánc hőtermelését alacsonyabb szinten tudták tartani a második körre.
Hogy a lehető legnagyobb sebességet kisajtolják az Alpha Speed Car-ból, néhány módosítást azért végrehajtottak rajta

A videón is látható autójuk a már korábban is tesztelt Alpha Prototype, amit erre az alkalomra külön biztonsági intézkedésekkel láttak el, javítottak az aerodinamikáján, bukókeretet kapott, valamint egy fékezőernyőt is, ha netán szükség lenne rá (ami azért egyáltalán nem hülyeség, ha 376 km/h-val száguldasz). A Lucid mindenesetre azt nyilatkozta, hogy a végsebesség, amit a prototípusukkal sikerült elérni, sokkal inkább az autó végső határait feszíteni volt hivatott, mint hogy a vásárlók is élvezhessék.
Azt azért meg kell hagyni, a matricázás szerintem elég jóra sikerült

A nyilatkozatukban azt írják:
„Az a végsebesség, amit elértünk azon a napon, azokkal a beállításokkal és azokkal a fejlesztésekkel az Alpha Speed Car-ra, nem ugyanaz lesz majd a végsebessége a sorozatgyártásban készült Lucid Air-eknek.”
Mindenesetre az előrendelés már elkezdődött a Lucid Air-re, aminek a legolcsóbb darabja is 60 ezer dollárnál, vagyis 16 millió 200 ezer forintnál kezdődik, de az első 255 legyártott darab ráadásul speciális Launch Edition modell lesz, kerek 1000 LE-vel és 505 km-es hatótávval, de itt már a ceruza is vastagabban fog, ugyanis több 100 ezer dollárba, azaz több mint 27 millió forintba fog fájni.
Az első 255 legyártott darab egy speciális Launch Edition modell lesz, de már az alapmodellekre is vesznek fel előrendeléseket

És akkor a videó, ahol elérték a 376 km/h-t:
[embed]https://youtu.be/6aRbhWk99Xk[/embed]

Forrás:

Motortrend

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!