2018. augusztus 01. | 15:55

"A Harley-Davidson új utakat hódít meg" - így szól a Harley kampányszövege, de mit takar ez valójában?

A motorozás népszerűsítét tartotta szem előtt a Harley-Davidson, erről árulkodik a cég 2022-ig tartó stratégiája. Az amerikai piac mellett a nemzetközi növekedést is fontosnak tartja a Harley vezetősége, amely kitűnik Matt Levatich, a Harley-Davidson, Inc. elnök-vezérigazgatójának szavaiból is.

„A bejelentett merész lépéseink a Harley-Davidson óriási lehetőségeit és versenyhelyzetét, azaz kiváló termékfejlesztési és gyártási képességünket, márkánk nemzetközi vonzerejét, és természetesen nagyszerű márkakereskedői hálózatunkat igyekszik hasznosítani. Jelenlegi hűséges motorosaink mellett a két keréken guruló szabadság következő nagy forradalmát fogjuk levezényelni, hogy olyan jövőbeli motorosokat szólítsunk meg, akiket eddig még nem érintett meg a motorozás okozta adrenalin-bomba.”

Az „A Harley-Davidson új utakat hódít meg” terv a vásárlókat állítja központba. Három fő pont köré csoportosul a stratégia lényege. Az új termékekkel a jelenlegi motorosok elkötelezettségét szeretnék fenntartani, miközben az új motorosokat is szeretnék inspirálni. A termékeket szélesebb körben kívánja a Harley hozzáférhetővé tenni, megkönnyítve a kapcsolatfelvételt a céggel. Ennek részeként megújul a Harley-Davidson.com honlap, de a tervek között szerepelnek kisméretű városi kirakatok is, valamint a ruházati értékesítés fellendítése.

Szintén a stratégia részét képezik az erősebb márkakereskedők, akik számára eredményességi rendszert hoznak létre. Ezzel kapcsolatban Levatich így fogalmazott:

„A Harley-Davidson azért számít legendás márkának, mert mindig mozgásban vagyunk. Ahogy haladtunk előre, folyamatosan az a szellemiség vezérelt bennünket, amely 1903-ban alapítóinkat is, valamint az összes alkalmazottunkat és márkakereskedőnket, akik kiállták az előforduló kihívásokat. Jelenlegi tervünk újraértelmezi márkánk határait – vásárlóinkkal olyan módon fogunk kapcsolatba lépni, amely megerősít mindent, amiért márkaként és vállalatként kiállunk, és már alig várjuk, hogy magasabb sebességbe válthassunk.”

Levatich elmondása szerint ettől a tervtől egy bővülő, elkötelezett, sokféle motorosból álló Harley-Davidson közösséget, piacvezető profitot és pénzáramlást várnak.

A Harley új termékei

A Harley-Davidson világos célokat fogalmazott meg az új motorok piacra kerülése kapcsán. Felhasználva a nehézsúlyú motorkerékpárok piacán szerzett vezető szerepet, fejlesztik és bővítik a Touring és Cruiser motorkerékpárokat.

Új moduláris 500-1250 köbcentis motorkerékpárok középsúlyú platformját mutatják be, melyekről alább még részletesen olvashatsz. Három különböző kategóriát és négyféle hengerűrtartalmat foglalnak magukban ezek a törekvések. Az első Adventure Touring modell, a Harley-Davidson™ Pan America™ 1250, ez a 1250 cm3-es Custom modell, valamint a 975 cm3-s Streetfighter modell. Tervezett megjelenési éve mindkettőnek 2020, a modellskálák kategóriáinak sorát színesítő modellek 2022-ig érkezhetnek.

Kifejlesztenek kényelmesebben kezelhető és kis, 250-500 köbcentis motorkerékpárokat kifejezetten az ázsiai piacokra fókuszálva. A Harley főként Indiában vár ettől a lépéstől ugrásszerű növekedést motorkerékpárjaik iránti kereslet tekintetében.

2019-ben az autóiparban látható trendekkel lépést tartva elektromos Harleyt dobnak piacra LiveWire™ néven, amit 2022-ig további elektromos modellek követik.

Következzenek az új modellek bemutatásai, melyek a gyártó hivatalos álláspontját tükrözik.

Harley-Davidson™ Pan America™ 1250

A Harley-Davidson első Adventure Touring motorkerékpárjának, a Harley-Davidson™ Pan America™ 1250-nek a tervezett megjelenési éve 2020.

Harley-Davidson LiveWire™

A Harley-Davidson elektromos motorkerékpárja, a LiveWire™ – ez a modell az első az elektromos kétkerekűek kuplung nélküli, „húzz egy kövéret és nyomás” széles termékportfoliójából, amely a vállalatot vezető pozícióba juttatja majd a sport villamosítása terén. Tervezett piacra dobása 2019-ben.

A jövő Streetfighter modellje

Ez a 975 cm3-s Streetfighter modell a Harley-Davidson új moduláris 500–1250 köbcentis középsúlyú platformjának egyik modellje, tervezett piacra dobása 2020-ban.

Future Custom modell

A Harley-Davidson vadonatúj custom motorkerékpárja izmos megjelenéssel, agresszív, lecsupaszított stílussal és 1250 cm3 színtiszta erővel. Tervezett piacra dobása 2021-ben.

Future Electric Harley-Davidson modell

Elektromos modellek szélesebb skálája, amely fürge, mozgékony és örömmel birkózik meg a város útjaival. Azok számára, akik szeretnék megtapasztalni a két kerék nyújtotta izgalmat, a tervek szerint 2022-től megvásárolhatják.

Future Electric Harley-Davidson modell

Elektromos modellek szélesebb skálája, amely fürge, mozgékony és örömmel birkózik meg a város útjaival. Azok számára, akik szeretnék megtapasztalni a két kerék nyújtotta izgalmat, a tervek szerint 2022-től megvásárolhatják.

Forrás: