Demonstrációt szervezne valaki a neveletlen, szirénázó mentősök ellen

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Egy felháborodott lakó levelét tette közzé az Országos Mentőszolgálat, amelyben az éjjel-nappal szirénázó, neveletlen és barbár mentősökre panaszkodik valaki.

Egy felháborodott lakó levele landolt nemrég az Országos Mentőszolgálat postaládájában, amelyben az éjjel-nappal szirénázó mentőautók miatt panaszkodik valaki. A levelet a mentősök nagyon komolyan vették, ezért nyilvánosságra hozták, mégpedig Kormos Anett humorista tolmácsolásában.

mentőautó

A levél írója szerint a mentősök „borzalmas szirénahasználattal közlekednek”, ráadásul csak azért, hogy „elkerüljék a rendőrlámpák sokaságát”. A levél írója szerint a mentősök:

„mint a kelet-európai szolgáltatók ebben az országban az élet számos területén, igazi keleti, neveletlen barbár állatok”.

Ezért a lakók állítólag úgy döntöttek, hogy videókat készítenek, amelyekkel bizonyíthatják a mentősök szerintük felháborító viselkedését. Ezt követően demonstrációt is szerveznének a mentősök ellen.


(ELKÉPESZTŐ) LEVELET KAPTUNK

Akár vicc is lehetne... de nem az. Vince levelét, ami az Országos Mentőszolgálathoz érkezett, Kormos Anett humorista, írónő olvassa fel.

#omsz70 #mentők

Közzétette:

Biztosan sokan nevetnek, míg mások felháborodnak Vince - mert a szerző így írta alá az írását - mentősöket szapuló levelén, ám azért érdemes tisztában lenni azzal, hogy miért is szirénáznak a mentősök. Egyrészt persze azért, hogy gyorsabbak kiérjen egy beteg vagy sérült emberhez, illetve bejussanak vele a kórházba.

Másrészt viszont azért, hogy folyamatosan, lehetőleg egyenletes sebességgel tudjon haladni az autó, ami a beteg ellátása szempontjából nagyon fontos. A betegszállítás nagyon kockázatos - amit szállítási traumának neveznek szaknyelven -, a hirtelen gyorsulás és fékezés ugyanis hatással van a szállított sérültre. Ezért van az, hogy a mentők sokszor nem csak kereszteződésekben, jelzőlámpák előtt szirénáznak, hanem folyamatosan, ha autók mellett kell elhaladniuk. Persze amikor egyértelműen szabad az út, akkor kikapcsolják a szirénát, és a tapasztalat az, hogy ezt meg is szokták tenni, amikor csak lehet.

Mit gondolsz a levélről? Neked milyen tapasztalataid vannak a mentőkkel kapcsolatban?

Forrás:

  • Országos Mentőszolgálat

Kapcsolódó írások

balesethez igyekvő mentőautó
2019. május 05.
A személysérüléses közúti balesetek száma viszont növekedett
OMSZ gépjárműpark megújítás
2019. június 06.
A flotta megújítása kiemelt fontosságú a kormány számára, jövőre 254 új mentőautót kap az OMSZ