Elektromos Shooting Brake a britektől

Frissítve:
2018-09-18, 21:56

Az elektromos Alcraft GT 600 lóerőt rejt magában: ez egy olyan kétajtós kombi, amit mindenki szívesen a képzeletbeli garázsában tudna 

A Shooting Brake forma ritkaságszámba megy még napjainkban, az Aston Martin Vanquish Zagato kétajtós kombi és a Ferrari GTC4 Lusso tartozik egyelőre ezen szegmensbe. Az Alcraft első elektromos modellje, a Grand Tourer is becsatlakozna a díszes társaságba, ám csak 2019-től.

Alcraft GT

Igaz, a GT elnevezés meglehetősen fantáziátlan, kárpótoljon minket, hogy az Alcraft egy 600 lóerő és 1100 Nm nyomaték leadására képes autót dobna piacra, amihez 480 kilométeres hatótávot ígérnek. A küllemét tekintve elmondható, hogy a far rész sokkal pofásabbra sikerült, mint az autó orra, kissé az Aston Martin Zagatóra hajaz, ami valójában nem olyan nagy baj. A stílusos kombikupé lehetővé teszi az 500 literes csomagtartó kialakítását, ráadásul az Alcraft GT 2+2-es üléselosztással is kérhető lesz, a megszokott kétüléses megoldás mellett.

Alcraft GT

Nem ismerős az Alcraft név igaz? A céget David Alcraft alapította nem is olyan régen, aki nem kis emberekkel dolgozik együtt: a cég magába foglalja a Morgan Motor Company-t, az ex-Morgan tervező Matt Humphriest és a Lexus, Daewoo ex-kommunikációs igazgatójaként ismert, Mark Carbery is a kezük alatt dolgozik. Nem semmi csapat, ezek a fickók hosszú utat jártak már be az autóiparban. Kérdés, hogy mire viszik, hiszen sok hasonló Start-up céget láttunk jönni-menni az elmúlt pár évben.

Alcraft GT

Az Alcraft GT egyelőre csak egy szépen prezentált koncepció, bár jó lenne, ha valósággá válna. Ha valakinek azonnal elrabolt a szívét, az jótékonykodhat, hiszen most indítottak adománygyűjtést a saját részükre.

Forrás:

CarThrottle

 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  

További hírek