Társszerző: Hajdú Balázs

Az idei Volvo Ocean Race vitorlásverseny tiszteletére bocsátja piacra a V90 Ocean Race Edition modellt a svéd autógyár. A limitált kiadású V90 CC újrahasznosított halászhálókból készült lábtörlőket tartalmaz, kereskedelmi ára pedig 61.495 dollár lesz.


A limitált kiadás ára 61.495 dollárnál kezdődik

A Volvo az első 3,000 eladott modell mindegyike után 116 dollárt adományoz egy az óceánkutatással foglalkozó alap számára.

“Büszkén támogatjuk a Volvo Ocean Race tudományos programját, mely növeli a legnagyobb természeti erőforrásunkkal, az óceánokkal kapcsolatos tudásunkat,” - mondta Stuart Templar, a Volvo fenntarthatósági igazgatója. - “Cégünk arra törekszik, hogy csökkentse a körülöttünk lévő világra gyakorolt negatív hatását, így ennek a projektnek az egyik fő környezetvédelmi problémát érintő megközelítése kiválóan illeszkedik a filozófiánkhoz – különösen azért, mert egy elektromos jövő felé haladunk.

 

A motorháztető alatt egy 2.0 literes kompresszoros és turbófeltöltős négyhengeres motor dolgozik, mely 316 lóerőt és 400 Nm nyomatékot kínál, egy nyolcsebességes automata váltó társaságában. Természetesen nem ez az első eset, hogy a Volvo az általa szponzorált vitorlásverseny előtt egy új modellel tiszteleg.

A 2014-15-ös eseményen a V40, V40 Cross Country, V60, V70 és XC60 modellekkel ünnepelték az Ocean Race ötvenedik évfordulóját.

“A V90 Cross Country Volvo Ocean Race egy kiegyensúlyozott és minden útra alkalmas autó, legyen az egy normál közút, vagy akár egy járatlan ösvény.” - mondta Dan Olsson, a Volvo Speciális Járművek és Kiegészítők-részleg alelnöke. - “Ezen felül számos speciálisan kifejlesztett kiegészítőt tartalmaz, mint az integrált, leszerelhető világítás, konnektorok, valamint okos por és vízálló anyagok”

A Volvo ígérete szerint az autót jövő tavasszal láhatjátok a kereskedésekben.

Forrás:
Motortrend