Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
vasárnap - 2023. december 03.
-2 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Ezek a világ legszebb autói. Belülről.

Az amerikai WardsAuto magazin évente összeállítja a legszebb autóbelsők listáját. Most az eleganciával és a színes megoldásokkal lehetett bejutni az élmezőnybe.

Az amerikai WardsAuto magazin minden évben megkeresi a legszebb és leginnovatívabb autóbelsőket, ami azért izgalmas, mert az ember végső soron ezzel a részével találkozik legtöbbet az autónak. Nem egyetlen nyertest hirdetnek, hanem egy TOP 10-es listát publikálnak, mert a dizájn annyira szubjektív, hogy lehetetlenség eldönteni, az egyik vagy a másik éppen a jobb. A WardsAuto listájára felkerülni viszont azt jelenti, hogy az adott gyártó igyekszik nem beleszürkülni a mezőnybe, és talál olyan megoldásokat, amelyek a tömegízlést szem előtt tartva is egyedivé tehetnek egy autót.

Chevrolet Equinox (9 500 000 Ft)

A Chevrolet márka zsinórban hatodik alkalommal kerül be a TOP 10-be, idén az USA egyik legnépszerűbb crossoverje, a Chevrolet Equinox elegáns és stílusos belső kialakítása juttatta be a céget az élmezőnybe. A dolog érthető, a gyártó ugyanis szembe mert menni a crossoverekre jellemző klasszikus belsővel. Az erős középkonzol, a dinamikus ívek, az elnyúló döntött szellőzőnyílások remek egységet alkotnak, a barna-fekete vagy fekete-sötétkék színkombináció és a matt fémkeret együttese pedig az egésznek eleganciát kölcsönöz. A szögletes ajtókeret is jól eltalált, mert határozott lezárást ad a belső térnek. 

Technikailag is tartogat meglepetést az Equinox: fűthetők és hűthetők a hátsó ülések, fűthető a kormánykerék, de jópofa a WiFi hotspot és a vezeték nélküli mobiltelefon-töltő is. Amerikai modellről lévén szó, az autó a motor leállításakor még arra is figyelmezteti a sofőrt, hogy ne hagyja a hátsó ülésen lévő gyereket felügyelet nélkül.

Hyundai Kona (7 750 000 Ft)

A Hyundai ötödik alkalommal jutott be az WardsAuto elitligájába, idén a Kona modell belső kialakítása miatt. A Hyundai-nál nem bonyolították túl a dolgot, egyszerűen lime-színű keretbe foglalták a szellőzőket, a sebességváltó kar dobozát, az indítógombot, amihez remekül passzol a kormánykerék és az üléskárpit ugyanilyen színű varrása.

Ezen kívül a nagy, 20 centiméteres infotainment kijelző ragadta még meg a zsűri figyelmét, ami egyébként tényleg mutatós, mert kevés gombbal is könnyen használható az egység.

Infinity QX 50 (15 000 000 Ft)

Az Infiniti QX 50 belső terének legnagyobb trükkje a hullámként előre nyúló kék kartámasz, ami a klasszikus miliőnek ad egyfajta lendületet.

A zsűri ezen kívül a minőségi anyagokat és a finom juharfa szegélyeket emelte ki, amelyek annyira finomak, hogy már-már fémnek hatnak. Mindez különösen jól mutat a hatalmas panoráma tetőn természetes fényében. 

Kia Stinger (12 600 000 Ft)

A dél-koreai gyártó sok energiát fektetett a Stingerbe, és aki már látta kívülről, ült benne vagy akár vezette, az értékeli a Kia mérnökeinek munkáját. A minőségi bőr, a puha tapintású anyagok, a fekete és vörös színek éppen jó aránya, valamint a vékony fém keretek sportos, de közben elegáns látványvilágot eredményeznek.

A zsűrit azonban nem csak ez, hanem a remekül hangvezérlés, a jól működő és vezetéstámogató rendszer és a könnyen kezelhető infotainment nyűgözte le elsősorban.

Lexus LS 500 (23 300 000 Ft)

2017-ben az LC 500 jutott be a legjobbak közé, idén az LS 500-ról gondolták úgy, hogy helye van itt, ezzel pedig már a negyedik trófeáját gyűjti be a japán luxusmárka.

Valójában nehéz az LS 500-ról különösen sokat mondani, a Lexus-okat mindig visszafogott elegancia jellemzi, de különleges megoldásokat itt nemigen találni.

Lincoln Navigator (25 100 000 Ft)

A Lincoln tipikus amerikai luxusmárka, ami első látásra lerí a belső tér kialakításáról is. Kényelmes, tágas, elegáns, pont olyan, amiben egy öltönyös ember hosszú távon is kényelmesen tud utazni.

Legszembetűnőbb a hatalmas, ezüst mintázatú kartámasz, valamint a nagyméretű infotainment kijelző, ami megtöri a műszerfal síkját. Ez utóbbit a zsűri kifejezetten megdicsérte, nem csak a nagyon jó felbontás miatt, hanem azért is, mert a menürendszerében nagyon könnyű eligazodni.

Porsche Panamera (52 400 000 Ft)

A Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid a mezőny egyértelműen legdrágább autója, ennek megfelelően a belső is luxus kivitelű. A nyeregbarna színű bőr, a szálcsiszolt alumínium részek kombinációja nem fiatalos, de nagyon menő. A WardsAuto szerkesztői szerint nem mindig volt ilyen kifinomult a német sportautó-márka belső megjelenése, de most sikerült igazán modern, letisztult és jól használható dizájnt alkotniuk.

A zsűri különösen az ülések kényelmét értékelte, ami a 680 lóerős géphez azért hasznos is, de kiemelték a légkondicionáló és a zenelejátszó minőségét is.

Ram 1500 (17 145 000 Ft)

Első látásra szemet szúr, hogy itt megint egy tipikusan amerikai piacra készülő autóról van szó. A tengerentúlon imádják a tágas tereket, a szögletes formákat, ám a letisztultságot és a finom vonalakat nem túlzottan szívlelik arrafelé. 

A zsűrinek, lévén amerikaiak, természetesen tetszik ez a megoldás, már csak azért is, mert az anyagok minőségiek, a felületek finomak, az illesztések pedig pontosak.

Range Rover Velar (23 900 000 Ft)

A Range Rover Velar modell képen látható színkombinációja modern, extravagáns és visszafogott egyszerre, ami azért lehetséges, mert a minőségi anyagok és a letisztultság kombinációja bármelyiket jelentheti, attól függően, hogy éppen kinek kell véleményt alkotnia róla.

A zsűri azonban nem csak ezt, hanem a műszerek átláthatóságát és a könnyű kezelhetőséget is kiemelte, amikor megindokolták a Velar elitligás helyét. Nekem személy szerint az tetszik legjobban a Velar belső kialakításában, hogy nagyon jól visszaadja a kocsi külső megjelenését.

Toyota Camry (10 200 000 Ft)

Szinte hihetetlen a képet elnézve, hogy egy Toyota Camry így nézhet ki. Pedig, igen!

A képen éppen egy piros-fekete kombináció szerepel, ami kihangsúlyozza a középső konzol furcsa tekeredését, ami látványra sem rossz, ám a gombok számára úgy teremt sok helyet, hogy közben nem tűnik az egész túlzsúfoltnak.

Forrás:

  • Címkék:
  • Top
Hosszú távon is megmenekülhet a dízeltechnológia! De mi lesz a mostani autókkal? WTCR sajtótájékoztató Budapest szívében

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!