2018. január 26. | 12:32

A Ferrari 488 GTO-ról a vártnál sokkal hamarabb kiszivárogtak a felvételek, melyek egy privát bemutatóról származnak. A hírek szerint a V8-as szörnyeteg több mint 700 lóerős lesz.

Közel egy éve keringenek a pletykák, mely szerint a Ferrari dolgozik a 488 GTB országúti változatán. Még semmit nem erősítettek meg, ám amennyire élvezet vezetni a hagyományos 488-ast, egy könnyebb, erősebb változat lehetősége élénken felkeltette a rajongók érdeklődését. Az új autót, mely valószínűleg a 488 GTO nevet kapja, a 2018-as Genfi Motor Show alkalmával mutatják be. Úgy tűnik egy fotó máris kiszivárgott.

A Ferrari Photo Page azt állítja, hogy a VerssenSpotting Instagram oldal fotósaitól származik a felvétel, ám nem biztosak az eredeti forrás kilétében. Feltételezve, hogy a fotó valódi, minden bizonnyal a múltheti privát bemutatón készülhetett. Még ezek után sem mondhatjuk száz százalékig biztosra, hogy a továbbfejlesztett 488-ról van szó, de nagyon hasonlít rá. A korábban kiszivárgott információk szerint az új „Sport Special Series” több mint 700 lóerős lesz, és a Ferrari valaha létrehozott legerősebb V8-asa fog benne dübörögni. Annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék az autó tömegét, több karbonszálat használnak majd, mint az eddigi országúti Ferrarik esetében bármikor. Mindehhez jön még a fejlesztett aerodinamikai és felfüggesztési csomag, a pletykák még arról is szólnak, hogy az új autó akár még a LaFerrarinál is gyorsabb lehet. Ami a névválasztást illeti, a kezdetek óta arról beszélnek, hogy az új autó a 488 GTO nevet kapja. Ám a Ferrari Photo Page szerint még azok a lehetséges vásárlók sem árultak el semmit a névvel kapcsolatosan, akik megjelentek a zártkörű bemutatón. Szóval nagy az esélye, hogy az új 488-ast GTO-nak fogják hívni, ám nem lehetne meglepődni azon sem, ha a Ferrari egy teljesen más nevet húz elő a cilinderből. A meglepetés egyébként sem áll távol az olasz autógyártó munkatársaitól. Arra alapozva, amit eddig tudni lehet róla, mindegy mi lesz az új autó neve. Egy biztos, hatalmas vezetési élményt fog nyújtani annak, aki hozzájut. Forrás: Motor Trend