Irány a Wörthersee Treffen!

Közzétéve:
2018-05-09, 15:33

2018 május 9-én kezdődő Wörthersee Volkswagen-találkozón az Alapjárat csapata is tiszteletét teszi. Lássuk, mi várható Európa legnagyobb VW-s rendezvényén!

Ausztriában, a Wörthi-tó partján már 1982 óta megrendezésre kerül Európa legnagyobb és legnépesebb Volkswagen-találkozója, melyen négy napon keresztül vehetnek részt az érdeklődők, kiállítók, VW-fanatikusok. Az első ilyen rendezvényt Ervin Nerwirth szervezte le 1982-ben, célja Reifnitz turizmusának fellendítése volt, az akkor még GTI Treffen néven futó rendezvényen 72 autó és közel 160 látogató volt csupán, manapság ez a szám inkább a 150-200 ezerhez közelít.

Wörthersee Treffen

Az előszezon beharangozása jól sikerült, hiszen ’82-óta szépen lassan nőtte ki magát a rendezvény, azonban a ’90-es években az alkoholmámorban ünneplő tömegek nem igazán bírtak magukkal, így három alkalommal törölték is az eseményt 1996-óta békésen zajlik a móka, amit a köznyelvben GTI Treffennek, Volksfestnek is hívnak. 2006 óta a Volkswagen-csoport hivatalos szponzorként van jelen, óriás eseményszínpaddal, kiállítótérrel települnek ki, ahol a vállalat legújabb modelljei villantják meg magukat.

Volkswagen találkozó

A rendezvény egyik zarándokhelyeként említhető a Reifnitz főterén található méretarányos gránit Golf GTI szobor, mely közel 25 tonnát nyom. A szobrot a Volkswagen ausztriai importőrének támogatásával helyezték el még 1987-ben.

A 37. Wörthersee Treffen tehát számos old- és youngtimer autót tartogat a tuning vasak mellett, de hangsúlyoznám, hogy ez már közel sem csak a Volkswagenekről szól, hiszen sok más márka-őrült is kilátogat a rendezvényt megelőző és követő héten is! Ha már Volkswagen-találkozó, nem is mehetnénk mással, mint egy márkabélivel, ezért a Porsche Hungáriától egy új Volkswagen Polo Beats-cel vágunk neki a több, mint 1000 kilométeres túrának! Természetesen a szokásos élménybeszámolóval, LIVE bejelentkezésekkel, Instagramon képekkel és egy Road Movie-val is jelentkezünk, amiben a Polo is bemutatásra kerül majd. Tarts velünk Európa legnagyobb Volkswagen-találkozójára!

Forrás:

Kapcsolódó írások

Wörthersee-n az Alapjárat! – GALÉRIA!
2018. május 11.
Kilométeres autósorok, őrjöngő útszéli fiatalok, mesés autók és varázslatos táj fogadott minket a 37. Wörthersee GTI találkozón, ahol nem csak Volkswagenek tűntek fel
Élménybeszámoló a Wörthersee GTI Treffenről! - UPDATED!
2018. május 14.
Két napos, rövid túránk alkalmával a 37. Volkswagen GTI Találkozóra látogattunk, a Wörthi-tó partjához. A meseszép táj megannyi élményt és autót tartogatott, melyet videónknak köszönhetően átélhetsz Te is!
2020-ra megérkezik a hibrid VW Golf GTI
2018. november 02.
A következő generációs Volkswagen Golf GTI elérhető lesz hibrid hajtással is
A 70-es évek 6 ikonikus sportautója
2017. november 10.
Mikrofonfrizurák, barkók, tömött bajszok, magas derekú trapéznadrágok, női és férfi kezeslábasok – a 70-es évekről sok borzasztó kép is bevillanhat. Az autóiparban viszont csodálatos modellek születtek ekkor.