2018. január 27. | 00:24

Szemfüles fotósok lencsevégre kapták az újgenerációs Porsche 911 Turbót teszt közben, első alkalommal a gyártásra szánt karosszériával. A Porsche ikonikus sportautójának új változatát 2018 folyamán fogják bemutatni.

Társszerző: Hajdu Balázs

Az újgenerációs Porsche 911 Turbo külső dizájnja egészen új, forradalmi jegyeket tartalmaz. Ezeknek az innovatív elemeknek köszönhetően a hamarosan bemutatásra kerülő modell jól megkülönböztethető lesz az eddigiektől. Arról, hogy a fotókon látható prototípus valóban egy Porsche 911 Turbo, leginkább négyzetalakú kipufogócsonkok és a széles hátsó sárvédők árulkodnak. Ezeken kívül van még egy rögzített hátsószárny, légbeömlő nyílások a hátsó sárvédőkön, melyek még jobban sugallják azt, hogy az új 911 nem hasonlít a sztenderd Carrera modellre. Az újgenerációs jelleget mutatja a dupla LED-es csík elöl valamint az enyhén átalakított első burkolat. Az új generáció 911 Turbóját egy duplafeltöltős hathengeres, valószínűleg 3800 köbcentis motor fogja hajtani. A teljesítménye egyelőre nem ismert, ám a 600 lóerő nem tűnik elrugaszkodottnak a valóságtól, tekintve hogy a mostani 911 Turbo S már 580 lóerőt tud, míg az abszolút észbontó 911 GT2 RS ugyanazzal a 3.8-as motorral bőven 600 lóerő feletti teljesítményre képes. A 911 Turbo megkaphatja a Porsche nyolcsebességes PDK duplakuplungos automata váltóját is. Valószínűsíthető az összkerékmeghajtás, mely a robbanásszerű gyorsuláshoz kiváló segítséget nyújthat. Ez év elején már láthatóak voltak már kémfelvételek az újgenerációs 911 Cabriolet-ről lehúzott tetővel, még formásabb farrésszel, mely újabb fejlesztéseket sejtet az autó hajtóegységét illetően.

A Porsche, mint autógyártó mindig is ügyelt arra, hogy olyan járgányokat kínáljon a rajongóknak, melyek birtoklása a különlegességét érzését kelti. Státusszimbólumnak számít Porschét vezetni. Aki az elegancia mellett a komoly teljesítményért és sebességért is rajong, jól fogja magát érezni az új 911-es volánja mögött. Az áráról jelenleg még nem szivárgott ki információ. Érdemes megvárni, amíg a Porsche bejelenti a konkrétumokat, különben csak vaktában lehetne megbecsülni az árcédulán szereplő számsort. Az biztos, hogy a jövőbeli tulajdonosoknak mélyen a zsebükbe kell majd nyúlnia.

Neked hogy tetszenek a Porsche tervei a 911-es modellel kapcsolatban? Írd meg nekünk hozzászólás formájában. Forrás: Motor Trend