2018. április 20. | 12:08

A Pekingi Autószalon hamarosan megnyitja kapuit, és várhatóan nagy bejelentések, leleplezések helyszíne lesz.

Társszerző: Hajdu Balázs

A bemutató standjai nagy mértékben csak a kínai piacra tervezett autókat tárnak a nagyvilág elé, de a nagy autógyártók sem szeretnének lemaradni arról a lehetőségről, hogy a világ egyik legnagyobb piacán mutassák be legújabb modelljeiket. A kínai bemutatókon egyébként is a létező legfejlettebb technológiák láthatóak, úgyhogy érdekességekben most sem lesz hiány. Összegyűjtöttem a 2018-as Pekingi Autószalon legígéretesebb autóit, íme a lista.

BMW M2 Competition

Ez az autó nem lesz teljesen új, köszönhetően egy kereskedelmi tájékoztató brossúrában kiszivárgott képeknek és műszaki adatoknak. Ami a motort illeti, a BMW M2 Competition az M3-mas modell S55 duplaturbós motorját kapja meg, mellyel 405 lóerős teljesítményre képes – 40 lóerő plusz a régi M2-eshez képest.

Hybrid Kinetic Group K350 és H500

A Hybrid Kinetic Group (HKG) két, Pininfarina által tervezett elektromos modellt mutat be, mely egy mikroturbinás, hatótávolság-meghosszabbító technológiát alkalmaz. A K350 SUV és a H500 szedán a Hong Kong-i vállalat újdonsága, a HK GT coupé, a H600 szedán és a K550, valamint a K750 SUV modelleket követően.

Lexus ES

Az új Lexus ES-t már bemutatták a pekingi debütálása előtt. A Lexus kínálatában a GS modell helyét veszi át.

Mercedes-Maybach GLS

A Mercedes-Maybach már közölt előzetest arról az új koncepcióról, melyet Pekingben lepleznek majd be. A tervek szerint ez lesz a GLS SUV előfutára. A sorozatgyártásra akár még 2018-ban sor kerülhet. https://www.facebook.com/MercedesBenz/videos/10156302691616670/

MG X-Motion

A kínai tulajdonú MG egy új SUV koncepció bemutatását tervezi, mely egy jövőbeli sorozatgyártású modell előfutára. A kész termék várhatóan 2019-ben kerülhet az utakra. Legalábbis Kínában, ugyanis az európai érkezést egyelőre senki nem erősítette meg.

Skoda Kamiq

A Skoda egy kizárólag Kínára tervezett SUV modellel készül a pekingi bemutatóra. A modell Kamiq névre hallgat, és egy olyan kínálat része lesz, melynek célja, hogy 600 000-re növelje a Skoda kínai eladási mutatóját 2020-ra.

XEV LSEV

A Pekingi Autószalonon mutatják be a világ első 3D nyomtatóval készült autóját, mielőtt az 2019-ben sorozatgyártásba kerülne. Csak egy pár alkatrész, például az alváz, a szélvédő és a kerekek készült hagyományos módszerekkel. Minden más nyomtatott, mellyel jelentősen csökken a hulladékképződés és növekszik a hatékonyság. Forrás: