Lotus Evora GP Edition: tisztelgés a nagyok előtt

Frissítve:
2018-11-02, 16:19

Az idén ötvenegy éves gyártó az egyik legdicsőségesebb időszakára emlékszik vissza a limitált kiadású Lotus Evora Sport 410 GP Edition-el

A John Player & Sons volt a Team Lotus főszponzora 1972 és 1986 között, aminek köszönhetően a csapat összes Forma-1-es autója gyönyörű fekete-arany színben ragyogott. Sok rajongó emlékezhet erre az időszakra, ugyanis öt egyéni és konstruktőri bajnokságot nyert a Lotus. A cég autók személyre szabásával foglalkozó Exclusive részlege tiszteletét fejezte ki egy nosztalgikus árnyalatú Evorával.

Lotus Evora Sport 410 GP Edition

Mivel csak az árnyalatok változtak, az alap Evoráról beszélhetünk, aminek végsebessége 306 km/óra, a 0-ról 100-at pedig 3.9 másodperc alatt teljesíti. Ugyan az a 3.5 literes V6-os motor gondoskodik az élményről, amit már ismerhettek, kombinálva egy könnyített lendkerékkel, önzáró differenciálművel és vizes töltőlevegő-hűtővel.

Lotus Evora Sport 410 GP Edition

Az egyedi modell a Lotus Evora Sport 410 GP Edition nevet kapta, fekete alapon jelennek meg a több helyen felbukkanó vékony arany díszcsíkok. Persze az aranyszínű felnik is sokat nyomnak a latba, amikkel egyébként 7,2kg, a titán kipufogóval 10kg, a lithium-ion akkumulátorral pedig 10,8kg súlyveszteséget értek el. A C-oszlopon látható 13-as szám a Lotus csapata által megnyert egyéni és gyártói bajnoki címek számára utal.

Lotus Evora Sport 410 GP Edition

A speckó autóért csak kicsivel kell kevesebbet fizetni, mint a 104 ezer dolláros alapmodellért, ugyanis az Evora Sport 410 GP Edition ára 110 ezer dollár, átszámolva 32 millió forint lesz. Szomorú tény, hogy mindössze 5 példányt gyártanak majd le belőle.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Top 8 tuning felni, amik nélkül értelmetlen az élet
2018. január 22.
Egy autót nem öltöztet jobban semmi, mint azok kerekei. Az öltöztetés királyainak listája pedig igencsak hosszas, de leszűrtem nektek nyolc márkát, amik a legelismertebbek a piacon akár történelmükkel, akár innovációikkal.
Az átalakított Lotus Exige S V6 oldalról fotózva
2019. szeptember 09.
A V6-os Lotus Exige S volánja mögött minden megtett kilométer valódi öröm.

További hírek