A John Player & Sons volt a Team Lotus főszponzora 1972 és 1986 között, aminek köszönhetően a csapat összes Forma-1-es autója gyönyörű fekete-arany színben ragyogott. Sok rajongó emlékezhet erre az időszakra, ugyanis öt egyéni és konstruktőri bajnokságot nyert a Lotus. A cég autók személyre szabásával foglalkozó Exclusive részlege tiszteletét fejezte ki egy nosztalgikus árnyalatú Evorával.

Mivel csak az árnyalatok változtak, az alap Evoráról beszélhetünk, aminek végsebessége 306 km/óra, a 0-ról 100-at pedig 3.9 másodperc alatt teljesíti. Ugyan az a 3.5 literes V6-os motor gondoskodik az élményről, amit már ismerhettek, kombinálva egy könnyített lendkerékkel, önzáró differenciálművel és vizes töltőlevegő-hűtővel.

Az egyedi modell a Lotus Evora Sport 410 GP Edition nevet kapta, fekete alapon jelennek meg a több helyen felbukkanó vékony arany díszcsíkok. Persze az aranyszínű felnik is sokat nyomnak a latba, amikkel egyébként 7,2kg, a titán kipufogóval 10kg, a lithium-ion akkumulátorral pedig 10,8kg súlyveszteséget értek el. A C-oszlopon látható 13-as szám a Lotus csapata által megnyert egyéni és gyártói bajnoki címek számára utal.

A speckó autóért csak kicsivel kell kevesebbet fizetni, mint a 104 ezer dolláros alapmodellért, ugyanis az Evora Sport 410 GP Edition ára 110 ezer dollár, átszámolva 32 millió forint lesz. Szomorú tény, hogy mindössze 5 példányt gyártanak majd le belőle.

Forrás: