Magyarországon is kapható lesz az új Toyota Camry

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Fontos lépésre szánta el magát a Toyota: 14 év szünet után visszatér Európába a világ legnépszerűbb szedánja, a Camry.

Tizennégy éve nem kapható Európában a Toyota Camry, ami már csak azért is meglepő, mert a modell régóta a világ egyik legnépszerűbb autója. Persze a szedánok piaca most nincs jó formában, Európában és az Egyesült Államokban egyaránt a SUV-ok a nagy kedvencek.

Erre talán az USA autópiaca a legjobb példa, ahol 2015-ben még az értékesített autók 44 százalékát adták a szedánok, míg 2018-ban 38 százalékra olvadt a kategória részesedése. A dolog egészen odáig fajult, hogy egyes gyártók már azt fontolgatják, felhagynak az egyre kisebb darabszámban eladott szedánok gyártásával, ami a Camry főmérnöke, Masato Katsumata szerint jó lehetőség a Toyota és a Camry számára.

Toyota Camry

Az Európába érkező Camry a legújabb generációs, öntöltő hibrid hajtással érkezik, maga az autó pedig a Toyota globális, TNGA platformjára épül majd. A jármű 2019 első negyedévétől lesz kapható Magyarországon, és a japánok azt várják tőle, az egyéni vásárlókon kívül a céges flottavásárlók is gyorsan ráharapnak.

Toyota Camry utastér

A hibrid Camry városi forgalomban akár 50-70 százalékban tisztán elektromos üzemű, károsanyagkibocsátás és benzinfogyasztás nélkül képes haladni. A 2,5 literes benzin-elektromos hibrid hajtáslánc takarékos és tiszta üzemet, csendes működést, valamint a korábbinál nagyobb teljesítményt és fokozott gázreakciókat biztosít.

Toyota

A vadonatúj Camry a nyolcadik generáció lesz a modell 1982-es bevezetés óta. Az autó a világ több mint 100 országában kapható, és a mai napig több mint 19 millió példányban kelt el. A Camry éves globális értékesítése meghaladja a 700 ezer darabot, ezzel a világ legkeresettebb közép- felsőközép-kategóriás szedánja, és hosszú évek óta egyike a világ 10 legnépszerűbb személygépjárművének.

Nem csak a Camry miatt lesz azonban izgalmas a 2019-es év a Toyota számára Európában. Jövőre kerül forgalomba ugyanis a vadonatúj Auris, ami a világon elsőként kétfajta hibrid-hajtással lesz elérhető, de ekkor érkezik az új RAV4 és a várva várt Toyota Supra is. 

Forrás:

  • Toyota Magyarország információ

További autós hírek

Amikor a körforgalomban Vin Dieselnek képzeled magad, de a közönség nem értékeli a produkciódat – írta legújabb pofátlan(TAN)ító videójához a…

A statisztika szerint egy átlagos budapesti közlekedő 162 órát, azaz majdnem egy hetet ül a forgalmi dugóban – írja az…

Olvasónk, akitől a videót kaptuk az alábbi sorokat írta: “A hölgy a Hungária krt-ról forgalommal szemben próbált lekanyarodni a Kerepesi…

Ausztriában a legkeményebb a helyzet. Ott súlyos büntetést is kiszabhatnak a dashcamet használók ellen. Tiltott még Luxemburgban és Portugáliában a…

Durván megemelte árait az elektromos autók töltőpiacának egyik meghatározó szereplője. – írja a hvg.hu Az Ionity hálózata hatalmas teljesítménnyel képes…

Kapcsolódó írások

Mérföldkőhöz érkezett az elektromos autó eladás világszerte
2018. június 05.
2018 első negyedévében dömping volt az elektromos autó eladásban, több mint 1 millió jármű kelt el
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
2019. november 23.
2021-től kerülhet európai és USA piacra a Lexus első villanyosa, az UX 300e.
Az 1963-as Jeep Wagoneer elölről fotózva
2020. január 03.
Lassan 6 évtizedre tekint vissza a luxus SUV-ok története.