Magyarországon is kapható lesz az új Toyota Camry

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Fontos lépésre szánta el magát a Toyota: 14 év szünet után visszatér Európába a világ legnépszerűbb szedánja, a Camry.

Tizennégy éve nem kapható Európában a Toyota Camry, ami már csak azért is meglepő, mert a modell régóta a világ egyik legnépszerűbb autója. Persze a szedánok piaca most nincs jó formában, Európában és az Egyesült Államokban egyaránt a SUV-ok a nagy kedvencek.

Erre talán az USA autópiaca a legjobb példa, ahol 2015-ben még az értékesített autók 44 százalékát adták a szedánok, míg 2018-ban 38 százalékra olvadt a kategória részesedése. A dolog egészen odáig fajult, hogy egyes gyártók már azt fontolgatják, felhagynak az egyre kisebb darabszámban eladott szedánok gyártásával, ami a Camry főmérnöke, Masato Katsumata szerint jó lehetőség a Toyota és a Camry számára.

Toyota Camry

Az Európába érkező Camry a legújabb generációs, öntöltő hibrid hajtással érkezik, maga az autó pedig a Toyota globális, TNGA platformjára épül majd. A jármű 2019 első negyedévétől lesz kapható Magyarországon, és a japánok azt várják tőle, az egyéni vásárlókon kívül a céges flottavásárlók is gyorsan ráharapnak.

Toyota Camry utastér

A hibrid Camry városi forgalomban akár 50-70 százalékban tisztán elektromos üzemű, károsanyagkibocsátás és benzinfogyasztás nélkül képes haladni. A 2,5 literes benzin-elektromos hibrid hajtáslánc takarékos és tiszta üzemet, csendes működést, valamint a korábbinál nagyobb teljesítményt és fokozott gázreakciókat biztosít.

Toyota

A vadonatúj Camry a nyolcadik generáció lesz a modell 1982-es bevezetés óta. Az autó a világ több mint 100 országában kapható, és a mai napig több mint 19 millió példányban kelt el. A Camry éves globális értékesítése meghaladja a 700 ezer darabot, ezzel a világ legkeresettebb közép- felsőközép-kategóriás szedánja, és hosszú évek óta egyike a világ 10 legnépszerűbb személygépjárművének.

Nem csak a Camry miatt lesz azonban izgalmas a 2019-es év a Toyota számára Európában. Jövőre kerül forgalomba ugyanis a vadonatúj Auris, ami a világon elsőként kétfajta hibrid-hajtással lesz elérhető, de ekkor érkezik az új RAV4 és a várva várt Toyota Supra is. 

Forrás:

  • Toyota Magyarország információ

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Mérföldkőhöz érkezett az elektromos autó eladás világszerte
2018. június 05.
2018 első negyedévében dömping volt az elektromos autó eladásban, több mint 1 millió jármű kelt el
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.

További hírek