Magyarországon is kapható lesz az új Toyota Camry

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Fontos lépésre szánta el magát a Toyota: 14 év szünet után visszatér Európába a világ legnépszerűbb szedánja, a Camry.

Tizennégy éve nem kapható Európában a Toyota Camry, ami már csak azért is meglepő, mert a modell régóta a világ egyik legnépszerűbb autója. Persze a szedánok piaca most nincs jó formában, Európában és az Egyesült Államokban egyaránt a SUV-ok a nagy kedvencek.

Erre talán az USA autópiaca a legjobb példa, ahol 2015-ben még az értékesített autók 44 százalékát adták a szedánok, míg 2018-ban 38 százalékra olvadt a kategória részesedése. A dolog egészen odáig fajult, hogy egyes gyártók már azt fontolgatják, felhagynak az egyre kisebb darabszámban eladott szedánok gyártásával, ami a Camry főmérnöke, Masato Katsumata szerint jó lehetőség a Toyota és a Camry számára.

Toyota Camry

Az Európába érkező Camry a legújabb generációs, öntöltő hibrid hajtással érkezik, maga az autó pedig a Toyota globális, TNGA platformjára épül majd. A jármű 2019 első negyedévétől lesz kapható Magyarországon, és a japánok azt várják tőle, az egyéni vásárlókon kívül a céges flottavásárlók is gyorsan ráharapnak.

Toyota Camry utastér

A hibrid Camry városi forgalomban akár 50-70 százalékban tisztán elektromos üzemű, károsanyagkibocsátás és benzinfogyasztás nélkül képes haladni. A 2,5 literes benzin-elektromos hibrid hajtáslánc takarékos és tiszta üzemet, csendes működést, valamint a korábbinál nagyobb teljesítményt és fokozott gázreakciókat biztosít.

Toyota

A vadonatúj Camry a nyolcadik generáció lesz a modell 1982-es bevezetés óta. Az autó a világ több mint 100 országában kapható, és a mai napig több mint 19 millió példányban kelt el. A Camry éves globális értékesítése meghaladja a 700 ezer darabot, ezzel a világ legkeresettebb közép- felsőközép-kategóriás szedánja, és hosszú évek óta egyike a világ 10 legnépszerűbb személygépjárművének.

Nem csak a Camry miatt lesz azonban izgalmas a 2019-es év a Toyota számára Európában. Jövőre kerül forgalomba ugyanis a vadonatúj Auris, ami a világon elsőként kétfajta hibrid-hajtással lesz elérhető, de ekkor érkezik az új RAV4 és a várva várt Toyota Supra is. 

Forrás:

  • Toyota Magyarország információ

További autós hírek

Biztos sokaknak ismerős lesz a videóban látható “jelenség”, a drága mama, aki a legfinomabbakat főzi és a legjobb piacról szerzi…

Ahogy arról beszámoltunk, szörnyű tragédia közepette vesztette életét egy magyar kamionsofőr Szlovéniában. Egy személyautó ütközött a szerelvénynek, majd az ütközés…

Olvasónktól kaptuk az információt, miszerint ma 11 óra magasságában egy Transporter hátsó ajtaja menet közben kinyílt. A járműben szabálytalanul szállított…

Olvasónktól, Károlytól kaptuk a felvételt. Kb. 130-cal haladtak még kora ősszel az M5-ös autópályán, amikor “fénysebességgel” elhúzott mellettük egy BMW.…

Egy autós lesodródott az útról és egy jelzőtáblának ütközött. A vezető életét vesztette, utasa megsérült – írja a police.hu Egyelőre ismeretlen…

Kapcsolódó írások

Mérföldkőhöz érkezett az elektromos autó eladás világszerte
2018. június 05.
2018 első negyedévében dömping volt az elektromos autó eladásban, több mint 1 millió jármű kelt el
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
Új Corolla ütközik a régivel. Túlélted volna?
2017. május 19.
Az autók biztonságtechnikai szempontból is forradalmi fejlődéseken mentek keresztül. De vajon egy új autóban nagyobb az esély a túlélésre?
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?