Már az utakon a második generációs Tesla Roadster

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A Tesla 2017 végén leplezte le a teljesen új 2020-as Roadstert, mely mostanra már az USA nyugati partjain cirkál, melyre a közösségi médiában keringő felvételek szolgáltatnak bizonyítékot.

Míg a Tesla a Model 3 gyártási nehézségeivel foglalkozik és az új Semi Truck tesztelését végzi, a cég tervező csapata az új, második generációs Roadstert próbálgatja az utakon.

A Tesla főtervezője, Franz von Holzhausen pár nappal ezelőtt feltett a Twitterre egy képet, amin az Mk2 Roadster prototípusát vezeti. Kitüntetett figyelmet kapott a fotó a közösségi médiában, rengeteg kép került fel a netre a Roadsterről, ahogyan Amerika nyugati felén rója az utakat.

Tesla Roadster

A Tesla sokkolta a gépjármű ipart a Semi Truck bejelentéséve előző év novemberében. Nem mellesleg ekkor mutatták be a teljesen új elektromos Roadstert, amelyet a világon legjobban gyorsuló autónak tartanak.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója elmondta, hogy az új Roadster célja a „benzines autók kiütése”. Az alap modell 1.9 mp alatt gyorsul 0-ról 100-ra, a 0-160-hoz pedig 4.2 mp kell neki, ami kevesebb, mint a BMW M4-nek 0-100-ig.

Az erőt egy 200 kWh akkumulátor és három elektromotor szolgáltatja. Két motor a két hátsó kereket hajtja, míg egy motor az első kerekeket, ezáltal négykerék meghajtású az autó. A Tesla szerint az új Roadster 10,000 Nm nyomatékot ad le és 1000 kilométeres hatótávval rendelkezik. Musk nem jelentette be a hivatalos végsebességet, de 400km/h környékére teszi.

A negyedmérföld, ami átszámítva nagyjából 0,4 km-nek felel meg, állításuk szerint 8.9 másodperc alatt lehetséges. Ez tehát az első sorozatgyártott autó, ami 9 mp alatt képes a távra. Musk utalt egy „túl az alap modellen” verzióra is, mely még nagyobb teljesítményt nyújthat.

A Roadster 2+2-es üléskiosztással rendelkezik, bár Musk elismerte, hogy hátul nem lesz túlságosan tágas a hely. Ellenben dicsekedett a Roadster csomagterével, ami annak ellenére bőséges, hogy az autó a teljesítményre fókuszál.

A második generációs Roadster gyártása 2020-ban kezdődik, de foglalni már most lehet. Az alap Roadster ára az USA-ban 200,000 dollárnál kezdődik, a vásárlóktól 50,000 dollár előleget kérnek. A különleges Founders Series modell, amiből csak 1000 példány készül, 250,000 dollárnál kezdődik.

Forrás: Auto Express

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Elképesztő lett a legújabb Tesla
2017. november 17.
Elon Musk bemutatta a Tesla legújabb gyermekeit és nem okozott csalódást. A Tesla Roadster elképesztő teljesítményre képes. A gyártó kamionjáról is lehullt a lepel.
Csődöt jelent a Tesla?
2017. november 29.
Nem sokkal azután, hogy bejelentette az új Roadster és a futurisztikus elektromos kamion érkezését a Tesla, sötét jóslatokba bocsátkoztak az elemzők a vállalat jövőjével kapcsolatban.
1905 Baker electric coupé, fekete, oldalnézet, balról, RM Sotheby’s
2018. november 27.
2018 legfelkapottabb trendje az elektromos autózás. Hiába tűnik újszerű divatnak, az elektromos autók már az 1890-es években megszokottak voltak…. aztán jött jó pár évtized kihagyás.