Már az utakon a második generációs Tesla Roadster

Frissítve:
2020-01-17, 14:39

A Tesla 2017 végén leplezte le a teljesen új 2020-as Roadstert, mely mostanra már az USA nyugati partjain cirkál, melyre a közösségi médiában keringő felvételek szolgáltatnak bizonyítékot.

Míg a Tesla a Model 3 gyártási nehézségeivel foglalkozik és az új Semi Truck tesztelését végzi, a cég tervező csapata az új, második generációs Roadstert próbálgatja az utakon.

A Tesla főtervezője, Franz von Holzhausen pár nappal ezelőtt feltett a Twitterre egy képet, amin az Mk2 Roadster prototípusát vezeti. Kitüntetett figyelmet kapott a fotó a közösségi médiában, rengeteg kép került fel a netre a Roadsterről, ahogyan Amerika nyugati felén rója az utakat.

Tesla Roadster

A Tesla sokkolta a gépjármű ipart a Semi Truck bejelentéséve előző év novemberében. Nem mellesleg ekkor mutatták be a teljesen új elektromos Roadstert, amelyet a világon legjobban gyorsuló autónak tartanak.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója elmondta, hogy az új Roadster célja a „benzines autók kiütése”. Az alap modell 1,9 mp alatt gyorsul 0-ról 100-ra, a 0-160-hoz pedig 4,2 mp kell neki, ami kevesebb, mint a BMW M4-nek 0-100-ig.

Az erőt egy 200 kWh akkumulátor és három elektromotor szolgáltatja. Két motor a két hátsó kereket hajtja, míg egy motor az első kerekeket, ezáltal négykerék meghajtású az autó. A Tesla szerint az új Roadster 10 000 Nm nyomatékot ad le és 1000 kilométeres hatótávval rendelkezik. Musk nem jelentette be a hivatalos végsebességet, de 400km/h környékére teszi.

A negyedmérföld, ami átszámítva nagyjából 0,4 km-nek felel meg, állításuk szerint 8.9 másodperc alatt lehetséges. Ez tehát az első sorozatgyártott autó, ami 9 mp alatt képes a távra. Musk utalt egy „túl az alap modellen” verzióra is, mely még nagyobb teljesítményt nyújthat.

A Roadster 2+2-es üléskiosztással rendelkezik, bár Musk elismerte, hogy hátul nem lesz túlságosan tágas a hely. Ellenben dicsekedett a Roadster csomagterével, ami annak ellenére bőséges, hogy az autó a teljesítményre fókuszál.

A második generációs Roadster gyártása 2020-ban kezdődik, de foglalni már most lehet. Az alap Roadster ára az USA-ban 200 000 dollárnál kezdődik, a vásárlóktól 50,000 dollár előleget kérnek. A különleges Founders Series modell, amiből csak 1000 példány készül, 250 000 dollárnál kezdődik.

Ha szeretnél új vagy használt Tesla modellt venni, akkor keresd feld a Tesla.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, [email protected]).

Forrás:

További autós hírek

Egy életveszélyes előzés végén ütközött érintőlegesen egy eddig ismeretlen jármű egy Seattal Egyházasrádóc közelében, pénteken hajnalban – írja a 112…

A parkolásvizsgálat 2020. január 23. és február 6. között zajlik, összesen két napig 6 órától 20 óráig.  Kőbányán, a Kőér…

Az utóbbi napok ködös időjárása nem kicsit nehezítette meg a közlekedést. Városon kívül még durvább volt a helyzet. Kaptunk ma…

Egy hét múlva, január 31-én érvényességüket vesztik a korábban vásárolt éves autópálya-matricák. Január 31-én 2,5 millió éves autópálya-matrica jár le,…

A Tamási és Szakály között történt balesetben súlyosan megsérült annak a teherautónak vezetője, aki a 65-ös főúton hajtott egy lakatlan…

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Elképesztő lett a legújabb Tesla
2017. november 17.
Elon Musk bemutatta a Tesla legújabb gyermekeit és nem okozott csalódást. A Tesla Roadster elképesztő teljesítményre képes. A gyártó kamionjáról is lehullt a lepel.
Csődöt jelent a Tesla?
2017. november 29.
Nem sokkal azután, hogy bejelentette az új Roadster és a futurisztikus elektromos kamion érkezését a Tesla, sötét jóslatokba bocsátkoztak az elemzők a vállalat jövőjével kapcsolatban.
2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.