Már kémfotón az új Suzuki Vitara

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

2019-ben jöhet ki a Suzuki Vitara felfrissített változata. Egy tesztautót végre lencsevégre kaptak, amiből sejteni lehet, hogy hol változik a magyarok kedvence.

A Suzuki Vitara a magyar piac kedvence volt 2017-ben, 8786 darabos eladásával maga mögé utasította a szintén népszerű Skoda Octavia és Dacia Duster modelleket is. A Suzuki másik új autója, az SX4 S-Cross 2017-ben a negyedik helyre futott be, így ez a két autó adta a japán cég magyarországi eladásainak túlnyomó részét.

A Vitara magyarországi sikerét az is mutatja, hogy a TOP 10-es lista utolsó négy autójából (Ford Kuga, Renault Clio, Volkswagen Passat, Nissan Qashqai) összesen fogyott nagyjából annyi, mint ebből. A Suzuki pedig nagyrészt ennek a modellnek köszönheti, hogy a márkák sorában ismét az élre állt a maga 13,04 százalékos piaci részesedésével.

Suzuki Vitara 2019 kémfotó

Éppen ezért érdekes, hogy az egyébként Magyarországon gyártott Vitara hogyan képes majd megújulni, sikerül-e megismételni a bravúrt, az oly népszerű előd formavilágának és a modernitásnak az ötvözését. Most kapsz ebből egy kis ízelítőt, köszönhetően a Carscoop autós oldal egyik partnerének, aki lencsevére kapott egy Vitara tesztautót az Északi-tenger közelében!

Suzuki Vitara 2019 oldalnézetből

A tesztautó első és hátsó vége kapott csak takaró matricákat, ami mutatja, hogy ezeken a területeken várható módosítás a karosszérián. A lökhárító alsó részén látható kis érzékelő azért azt mutatja, hogy új biztonsági rendszert is kap majd a modell. A ráncfelvarrás során a belső teret is felfrissítik valószínűleg, az üléskárpitozás és a műszerfal változhat, azonban a belső kémfotó szerint azért nem forgatják fel fenekestül az utasteret. 

Suzuki Vitara 2019 belső tér

Egészen más kérdés az új Vitara majdani motorkínálata, ugyanis erről egyelőre csak pletykákat lehetett hallani. Az is lehet, hogy a jelenlegi 1,6 literes benzines és dízel, valamint az 1,4 literes turbófeltöltős BoosterJet motort kapják meg a 2019-es Vitarák, de arra is van esély, hogy a Balenókban már kipróbált 1,0 literes BoosterJet váltja ki az 1,6-os benzines erőforrást.

A 2019-es Suzuki Vitara fényszórója

A tesztautó mindenesetre azt mutatja, hogy a Suzuki igyekszik frissen tartani a Vitarát. Az új változat első példányai pedig már 2018 végén legördülhetnek az esztergomi gyártósorokról.

Forrás:

További autós hírek

Akár 1,6 millió forintra is megbüntethetik azt, aki megfelelő téli abroncs nélkül indul síelni, de a hóláncra is nagyon figyelnek…

Ugyanis a Balatonfűzfőt, Balatonakarattyát és Balatonkenesét elkerülő, 2,4 kilométer hosszú, 2×1 sávos új út elkészült. A csomópont új gyűjtő- és…

Kb 1 órája súlyos, kamiont érintő baleset történt az M0-áson, az M7 felől, az M5 irányába, Diósd előtt. Aki teheti…

Rosszul lett egy sofőr Floridában, az irányítás nélkül maradt Toyota hatalmasat repült. – szúrta ki a videót az origo. A…

Olvasónk, Csaba írt nekünk egy esetről, ami még november közepén történt az M0-ás autóút jobb pályáján, a 60-as km. után.…

Kapcsolódó írások

2018-as Jaguar XF elölről
2019. május 06.
Kevesebb újautó-eladás történt 2019 márciusához képest
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
A legőrültebb autók a 2017-es tokiói autószalonról
2017. november 02.
A japánoktól Európába egészen visszafogott modellek jutnak csak el, de a galéria bemutatja azt is, mit tudnak kihozni magukból, ha a saját közönségüknek gyártanak
A nagy Suzuki kvíz - válaszolj 10 kérdésre!
2017. december 10.
A Suzukit nem kell senkinek se bemutatni, olyannyira népautó Magyarországon, amennyire a Volkswagen Németországban, de vajon mennyit tudsz róluk? Teszteld a tudásod!