Ezentúl a Tesla Motors csak Tesla, Inc. hivatalosan február elsejétől - bár az emberek fejében eddig is csak Teslaként élt a cég neve.

A változtatást Elon Musk azzal indokolta, hogy tavaly felvásárolta a Tesla Motors a SolarCity-t 2,3 milliárd dollárért.

Tesla névváltoztatás

Tesla Motors helyett mostantól csak Tesla

Akkoriban elég nagy port kavart az ügy, hiszen a SolarCity is Elon Musk cége, és lényegében azzal vádolták, hogy a Tesla Motors befektetőitől talicskázza át a pénzt a veszteséges SolarCitybe.

A SolarCity ugyanis a piacon lévő napelemgyártó cégek közül a legkisebb jelenleg Amerikában, és a felvásárlással Elon Musk pont azt szeretné elérni, hogy a Tesla égisze alatt nőjenek a SolarCity-s eladások.

A SolarCityt megvette a Tesla

A SolarCity promóképe

A SolarCity jelenleg egy olyan projekten dolgozik, amivel 2 funkciós tetőt hoznának létre, ami tető és napelem panel is egyben, de ez csak akkor lehet igazán versenyképes, ha ennek a kétfunkciós tetőnek az ára nem magasabb a hagyományosénál.

Elon Musk úgy kommentálta a névváltoztatást, hogy ezzel is szeretnék jelezni, hogy a Tesla nem csak az elektromos autógyártást kívánja képviselni, hanem a megújuló energiákon alapuló birodalmat szeretne létrehozni.

A Tesla jelenleg szépen terjeszkedik, a Model 3 bejelentése utáni 350 ezer előrendelés már most megágyaz a sikernek, emellett felépítették a Gigafactoryt, ahol a Panasonic-kal közösen dolgoznak a minél nagyobb teljesítményű lítium-ion akkumulátorok gyártásán.

Forrás: