Az időjósok ugyan előre figyelmeztették a területen lakókat az áradásokkal kapcsolatban, de sokkal magasabb vízszint emelkedés érkezett, mint várták. A legtöbben mentették értékeiket, biztonságos magasságba helyezve azokat, hiszen a víz hatalmas károkat tud okozni. Így tett Cody W. Crochet is, aki az előrejelzések szerint biztos szintre helyezte autóit. Birtokában áll egy X5 és kettő E36 M3, amik már pont kezdenek megérni a nyugdíjas, tiszteletet méltán kiérdemelt éveikbe. 


Cody háza és a BMW-k a víz fogságába estek

Óvintézkedéseit azzal kezdte, hogy a fehér, gyáriasabb M3-mal felállt trailerére, bízva benne, hogy az elegendő lesz. Ide állt az offroadosított X5 is, amivel olyan sok munka már nem volt, hiszen a 80 centi magasságú terepfutómű és a terepgumik így is szép magasságba emelik. A probléma már csak a játszós pályagéppel volt, amit nem szeretett volna a kerten kívülre helyezni mondjuk egy parkolóház tetejére. Cody úgy vélte, ha kicsivel a beharangozott 30 centis vízemelkedés fölé emeli az autót, azzal nem lehet probléma. Felbakolta így hát az autót és magabiztosan várta a vizet. 


A piros M3 így várta a vizet

Az áradás megérkezett, ám volt egy kis probléma. A víz nem állt meg a várt szinten, hanem folyamatosan csak öntötte el a kertet és az egész környéket. Cody elmondása szerint, 4:45-kor felkelt, hogy ellenőrizze a BMW-k biztonságát, ekkorra már tetemes mennyiségű víz volt a kertben, de nem forogtak veszélyben a kocsik. 6 órára a víz túllépte a 30 centis magasságot, úgyhogy amennyit engedtek az emelők, annyit emelt az autón. Ez sem bizonyult elégnek, ugyanis az ár továbbra is fél óránként 15 centit emelkedett. Cody az elkeseredettség közepette gyorsan improvizált, és a kerti járda tégláit felhasználva tudta autóját apránként, tégláról-téglára magasabbra emelni.


És így vészelte át végül a BMW, kiemelve

Eközben az X5 és a trailer is veszélyben forgott, amilyen gyorsan csak tudott, átparkolt velük a ház elé, a telek legmagasabb pontjára. A folyamat végére a vízszint már térdmagasságig ért, de az autók végül megúszták szárazon. E36 tulajként mondom, hogy nem semmi teljesítmény, ugyanis a gyári emelő amit a krokodil mellé használt egy időzített bomba. Gyakran egy egyszerű kerékcserénél hajlamos ledőlni róla az autó. Annyira instabil és használhatatlan, hogy képzeletbeli kalapom többször is megemelem az amerikai úr előtt. Aki emelt már E36-ot vele, az tudja miről beszélek.


Kár lett volna ezért a szép E36-ért

Crochet megjegyezte, hogy 100 év alatt nem volt példa hasonló esetre a környéken, egyedülálló jelenség Texasban egy ekkora volumenű árvíz. A lelkes E36 tulaj méltán érdemelte ki, hogy hősiessége bejárja az internetet, hiszen két szép állapotú M3 veszett volna oda, az eddig 10 ember életét követelő természeti jelenségbe. Az incidenst videón is megnézheted!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=SYkdmHi6KpQ[/embed]

 

 

 

 

Forrás: Jalopnik