Az első generációs VW Golf GTI negyven éve jelent meg, ennyi idő alatt azonban olyan átalakuláson ment végbe a modell, hogy a legújabb Golfok már nem igazán képviselik azt, amit régen.

Volkswagen up! GTI konceptautó

A GTI-jelzés egy kategóriával lejjebb szállingózik, jövőre már up! GTI-d is lehet, ha szeretnél

Ezért ha egy kis régi GTI-feelinget akarnak visszacsempészni napjaink autózásába, a Golfnál kisebb up!-ból csináltak egy nagyon jó kis GTI-t. Igaz, egyelőre csak konceptautóként létezik az up! GTI és közel sem olyan erős, mint Golf testvére, hiszen a Golf GTI-nek alig 5,7 másodperc kell, hogy 0-ról 100 km/h-ra gyorsuljon hatsebességes manuális váltóval, addig az up! GTI ezt 8,8 másodperc teszi meg.

Mindezt alig 113 LE-ből hozza ki a kis up! GTI, amit a kis 1.0 literes, háromhengeres turbófeltöltött apró motor présel ki magából. A turbónak hála, tisztességes nyomatékkal is rendelkezik (már a súlyához és teljesítményéhez képest), így az alig 995 kilós autóban úgy érezheted magad, mint egy gokartban.

Természetesen külső jegyeiben is hangsúlyozásra kerül, hogy itt egy GTI-ről van szó, elöl a piros csík, valamint oldalt és hátul a fekete csíkozás is ott van, ahol lenniük kell. Újratervezett 17-es könnyűfém felniket kapott, nagyobb tetőspoilert, az elmaradhatatlan GTI logót, valamint lejjebb is lett ültetve az alapváltozathoz képest.

A belső térben bőr kormány vár, valamint kockás mintás ülések, így egyből érezheted, ez nem az az up!, amivel anyu viszi oviba a gyereket.

Volkswagen up! GTI konceptautó belsőtér

A belső tér szerintem felemás lett, de bőven vállalható, főleg ha a kategóriatársaival veted össze

Az up! GTI a hónap végén fog bemutatkozni az Wörthersee mellett. Ahogy írtam, egyelőre csak konceptautó szinten létezik az up! GTI, de a Volkswagen úgy tervezi, már jövő évre, 2018 elejére beindulhat majd a gyártása és az értékesítése.

Volkswagen up! GTI konceptautó

17-es kerekek, tetőspoiler és GTI matricázás, minden, amitől kívánatosabb lehet egy városi kisautó, amibe 113 lovat tuszkoltak

Forrás:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!