2017. május 22. | 15:07

A Volkswagen kiterjeszti a GTI-t az up! modelljére is, az eredmény pedig egy nem kezelhetetlenül erős, de élvezhető kis méregzsák

Az első generációs VW Golf GTI negyven éve jelent meg, ennyi idő alatt azonban olyan átalakuláson ment végbe a modell, hogy a legújabb Golfok már nem igazán képviselik azt, amit régen.
A GTI-jelzés egy kategóriával lejjebb szállingózik, jövőre már up! GTI-d is lehet, ha szeretnél

Ezért ha egy kis régi GTI-feelinget akarnak visszacsempészni napjaink autózásába, a Golfnál kisebb up!-ból csináltak egy nagyon jó kis GTI-t. Igaz, egyelőre csak konceptautóként létezik az up! GTI és közel sem olyan erős, mint Golf testvére, hiszen a Golf GTI-nek alig 5,7 másodperc kell, hogy 0-ról 100 km/h-ra gyorsuljon hatsebességes manuális váltóval, addig az up! GTI ezt 8,8 másodperc teszi meg. Mindezt alig 113 LE-ből hozza ki a kis up! GTI, amit a kis 1.0 literes, háromhengeres turbófeltöltött apró motor présel ki magából. A turbónak hála, tisztességes nyomatékkal is rendelkezik (már a súlyához és teljesítményéhez képest), így az alig 995 kilós autóban úgy érezheted magad, mint egy gokartban. Természetesen külső jegyeiben is hangsúlyozásra kerül, hogy itt egy GTI-ről van szó, elöl a piros csík, valamint oldalt és hátul a fekete csíkozás is ott van, ahol lenniük kell. Újratervezett 17-es könnyűfém felniket kapott, nagyobb tetőspoilert, az elmaradhatatlan GTI logót, valamint lejjebb is lett ültetve az alapváltozathoz képest. A belső térben bőr kormány vár, valamint kockás mintás ülések, így egyből érezheted, ez nem az az up!, amivel anyu viszi oviba a gyereket.
A belső tér szerintem felemás lett, de bőven vállalható, főleg ha a kategóriatársaival veted össze

Az up! GTI a hónap végén fog bemutatkozni az Wörthersee mellett. Ahogy írtam, egyelőre csak konceptautó szinten létezik az up! GTI, de a Volkswagen úgy tervezi, már jövő évre, 2018 elejére beindulhat majd a gyártása és az értékesítése.
17-es kerekek, tetőspoiler és GTI matricázás, minden, amitől kívánatosabb lehet egy városi kisautó, amibe 113 lovat tuszkoltak

Forrás:
Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!