Nissan Leaf Nismo 2018 – az izmosított elektromos

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Az elektromos autó sportosabb változatát ebben a hónapban adják ki. Azoknak készül akik szeretik a sportos vonalat, de ugyanakkor környezettudatosak is!

A Nissan második generációs Leafje nem rég óta kapható, de rendkívül vonzóvá és menővé tette az elektromos autózást, a tervezésénél néhány másik modelltől, például a Micrától is kölcsönöztek vonásokat.

A Leaf Nismo változata zéró emisszió mellett képes a sportosságra és számos frissítést kapott, amelyek megkülönböztetik az alap modelltől, ilyen az áthangolt menetstabilizátor és blokkolásgátló valamint a felfüggesztés.

Nissan Leaf Nismo jellegzetes külső vonásai

A sportos változaton több külső változtatást is eszközöltek. Kapott több Nismo emblémát, bár azok nélkül is látszik, hogy ez valami más, valami agresszívabb. A módosított hűtőrács, a fényszórók és lökhárítók is erről árulkodnak. Vörös-fekete a Nismo színe, így ennek megfelelően ilyen kiegészítőket használnak az alapforma feldobására. Kilenc szín közül, illetve különböző variációk közül választhatsz, melyek között több exkluzív árnyalat és kombináció is van. Ilyen például az egyedi Brilliant Silver / Super Black valamint a Dark Metal Gray/ Super Black kombinációk. A 18 colos könnyűfémfelniken nagyobb tapadást biztosító gumik találhatók.

A márka szakemberei elmondták, hogy a sportosabb és agresszívabb megjelenés frissítései javítják a leszorító erőt, de ugyanakkor nem ront a gyorsuláson.

Nissan Leaf Nismo Alcantara belső borítással

Az utastérben is vissza köszön az említett két szín, Vörös cérnát használnak a varráshoz és a szellőzők kereteiben is megjelenik. A fekete kapta a nagyobb hangsúlyt, az Alcantara borítású sportkormány, a karbonmintás műszerfal és a kényelmes, de sportos ülések is ilyen árnyalatban pompáznak, továbbá a bajusz kapcsolók sötét-króm véget kaptak.

Legnagyobb sajnálatomra azonban semmi információt nem találtam arról, hogy a teljesítményt is növelték volna a Nismo változat esetében, így valószínű, hogy a standard autó tulajdonságait kapja, vagyis marad a 150 lóerős teljesítmény és a 320 Nm-es nyomaték, ami annyira nem rossz, de lehetne izmosabb is!
A 40 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor teljesítményét azonban 60 kWh-ra növelték.

Nissan Leaf Lismo

Az autó áráról még nincs semmi információ, annyit azonban borítékolni lehet, hogy a forgalmazás július végén Japánban fog kezdődni. Arról sem szól a fáma, hogy ez belpiacos kiváltság lesz vagy később világszerte elérhető lesz-e majd az morcosított Leaf.

Forrás / Fotók:

További autós hírek

A TV2 is foglalkozott a ma esti Tényekben azzal az audissal, aki még szeptemberben hajtott be szabálytalanul a Dunakeszi-Alagi major körforgalomba, majd feltartotta...

2012 november 1-től lett kötelező az új autók esetében a gyári nappali menetfény. Sajnos ez a legtöbb típusnál CSAK ELÖL VILÁGÍT motorindítást követően...

Terjed a neten egy sztori, amit most már mi is megosztanánk, bár elég furcsa… Ám ha igaz, akkor imádjuk :)))) A történetet a...

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy általa rögzített videóra. Sajnos előfordul, hogy a rendőri állomány bizonyos tagjai időnként nem viselkednek példamutatóan. A fedélzeti...

Teszi fel a kérdést és foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat a portfolio.hu 14-i cikke. Írják: “Az új főpolgármester programja érintheti a Budapesten közlekedők,...

Kapcsolódó írások

Hamarosan fizetős lehet az elektromos autók töltése
2017. szeptember 05.
Várható volt, hogy amint beindul az elektromos autók elvárt ütemű terjedése, megszűnnek a kedvcsináló privilégiumok. Elsőként az ingyenes töltést vehetik el a tulajoktól.
Végre egy pofás elektromos autó – II. generációs Nissan Leaf
2018. január 19.
Megérkezett az új Nissan Leaf, új megjelenés, nagyobb teljesítmény, hosszabb hatótávolság, még több kényelem: lassan igazi autó lesz a teljesen elektromos járgány?
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
ICE, HEV, PHEV és BEV
2018. június 05.
Nem, nem kapok éppen stroke-t viszont tudom, hogy sokan olvastok angol nyelvű cikkeket is, itt egy kis segítség, hogy mi mit jelent.