Rekord áron kelt el egy Ferrari

Frissítve:
2018-09-18, 21:56

A modell nem változott, továbbra is egy LaFerrari Aperta a listavezető a legdrágábban eladott új autók között, de van sejtésed róla, mennyit fizettek érte?

Új rekord született, ugyanis 8.3 millió euróért, azaz átszámolva kb. 2,6 milliárd forintért kelt el egy LaFerrari Aperta az RM Sotheby’s aukciójának keretén belül.

Rekordáron árverezték el a LaFerrari Apertát

Eredetileg 209 darabot terveztek gyártani a LaFerrari Apertaból, de még egyet csináltak a tervezett darabszámon felül

Ráadásul az árverést a Ferrari 70. évfordulójára időzítették, Fiorano versenypályáján.

A 210. LaFerrari Apertaból befolyt összeggel a Save the Children nemzetközi gyermekmentő civil szervezetet támogatják, akik a hátrányos helyzetű gyerekeket támogatják szerte a világon.

Árverés a Ferrari 70. születésnapján

Valaki 5,7 millió dollárt, vagyis kb. másfél milliárd forintot fizetett a 250 GT Cabrioletért

A legutóbbi rekorder, ami az újonnan eladott autók rekordját tartotta szintén egy LaFerrari volt, amit 2016-ban árvereztek el, a bevétel szintén jótékony célokat szolgált. Ugyanis a szintén RM Sotheby’s szervezésében tartott árverésen 7 millió dollárért kelt el a LaFerrari, amit a közép-olaszországi földrengés áldozatainak segítésére fordítottak.

Nem csoda, ha a mostani LaFerrari rekord áron kelt el, ugyanis ez az egyetlen az eredeti 209 darabos szériagyártáson felül készített darab. 6,3 literes V12-es motorja 800 LE-re képes, de ezt még megfejeli az elektromos motor 163 LE-vel, így 963 LE-s teljesítményével toronymagasan a legerősebb Ferrari, amit kapni lehet.

A Fioranoban tartott Ferrari-születésnapon nem ez volt az egyetlen ágaskodó ló, amit hihetetlen áron árvereztek el: egy California 250 GT SWB 9,5 millió dollárért, míg egy 1958-as 250 GT Cabriolet 5,7 millió dollárért kelt el.

Ferrari LaFerrari Aperta Fiorano

Nem tudom, mennyi a bekerülési költsége egy LaFerrari Apertának, de jó marketing az autó árát jótékony célra fordítani

De egy különleges darab is, egy alumínium-karosszériás 365 GTB/4 is gazdára talált 2 millió dollárért. És hogy mi olyan különleges benne? Hogy 40 évig állt egy japán pajtában!

Hiába, ez már az a szint, amikor egy lottó ötös se feltétlenül elég ahhoz, hogy hazavihesd álmaid autóját!

Forrás:

Motortrend

Kapcsolódó írások

RM Sotheby’s Aukció, Ferrari, oldalnézet
2018. október 08.
Idén is rekordokat dönt a veteránok eladása a londoni aukción
Gosford Classic Cars, 1956 Wartburg 311, almazöld
2019. május 01.
A Gosford Classic Cars árverésre bocsájt egy kimagaslóan jó állapotú Wartburg 311-est. Az autó értékéhez sokat hozzátesz, hogy az első modellek egyike és a legapróbb részleteiben is eredeti
Kalapács alá kerül egy Ferrari F40
2017. augusztus 15.
Késztetést érzel arra, hogy megvásárolj egy Ferrari F40-et? Ez az alig használt darab 3200 km-t futott és közel 1 millió angol fontot kóstál
A 12 legdrágábban árverésen eladott autó
2018. február 05.
Aukciós házak, klasszikus autók, egetverő árak, amik nem lesznek alacsonyabbak: íme a 12 árverésen legdrágábban eladott autó!