Új rekord született, ugyanis 8.3 millió euróért, azaz átszámolva kb. 2,6 milliárd forintért kelt el egy LaFerrari Aperta az RM Sotheby’s aukciójának keretén belül.


Eredetileg 209 darabot terveztek gyártani a LaFerrari Apertaból, de még egyet csináltak a tervezett darabszámon felül

Ráadásul az árverést a Ferrari 70. évfordulójára időzítették, Fiorano versenypályáján.

A 210. LaFerrari Apertaból befolyt összeggel a Save the Children nemzetközi gyermekmentő civil szervezetet támogatják, akik a hátrányos helyzetű gyerekeket támogatják szerte a világon.


Valaki 5,7 millió dollárt, vagyis kb. másfél milliárd forintot fizetett a 250 GT Cabrioletért

A legutóbbi rekorder, ami az újonnan eladott autók rekordját tartotta szintén egy LaFerrari volt, amit 2016-ban árvereztek el, a bevétel szintén jótékony célokat szolgált. Ugyanis a szintén RM Sotheby’s szervezésében tartott árverésen 7 millió dollárért kelt el a LaFerrari, amit a közép-olaszországi földrengés áldozatainak segítésére fordítottak.

Nem csoda, ha a mostani LaFerrari rekord áron kelt el, ugyanis ez az egyetlen az eredeti 209 darabos szériagyártáson felül készített darab. 6,3 literes V12-es motorja 800 LE-re képes, de ezt még megfejeli az elektromos motor 163 LE-vel, így 963 LE-s teljesítményével toronymagasan a legerősebb Ferrari, amit kapni lehet.

A Fioranoban tartott Ferrari-születésnapon nem ez volt az egyetlen ágaskodó ló, amit hihetetlen áron árvereztek el: egy California 250 GT SWB 9,5 millió dollárért, míg egy 1958-as 250 GT Cabriolet 5,7 millió dollárért kelt el.


Nem tudom, mennyi a bekerülési költsége egy LaFerrari Apertának, de jó marketing az autó árát jótékony célra fordítani

De egy különleges darab is, egy alumínium-karosszériás 365 GTB/4 is gazdára talált 2 millió dollárért. És hogy mi olyan különleges benne? Hogy 40 évig állt egy japán pajtában!

Hiába, ez már az a szint, amikor egy lottó ötös se feltétlenül elég ahhoz, hogy hazavihesd álmaid autóját!

Forrás:

Motortrend