szombat - 2023. szeptember 30.
10.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 647 Ft
100 699 Ft
D 678 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Rekord áron kelt el egy Ferrari

2017. szeptember 12. | 16:54

A modell nem változott, továbbra is egy LaFerrari Aperta a listavezető a legdrágábban eladott új autók között, de van sejtésed róla, mennyit fizettek érte?

Új rekord született, ugyanis 8.3 millió euróért, azaz átszámolva kb. 2,6 milliárd forintért kelt el egy LaFerrari Aperta az RM Sotheby’s aukciójának keretén belül.
Eredetileg 209 darabot terveztek gyártani a LaFerrari Apertaból, de még egyet csináltak a tervezett darabszámon felül

Ráadásul az árverést a Ferrari 70. évfordulójára időzítették, Fiorano versenypályáján. A 210. LaFerrari Apertaból befolyt összeggel a Save the Children nemzetközi gyermekmentő civil szervezetet támogatják, akik a hátrányos helyzetű gyerekeket támogatják szerte a világon.
Valaki 5,7 millió dollárt, vagyis kb. másfél milliárd forintot fizetett a 250 GT Cabrioletért

A legutóbbi rekorder, ami az újonnan eladott autók rekordját tartotta szintén egy LaFerrari volt, amit 2016-ban árvereztek el, a bevétel szintén jótékony célokat szolgált. Ugyanis a szintén RM Sotheby’s szervezésében tartott árverésen 7 millió dollárért kelt el a LaFerrari, amit a közép-olaszországi földrengés áldozatainak segítésére fordítottak. Nem csoda, ha a mostani LaFerrari rekord áron kelt el, ugyanis ez az egyetlen az eredeti 209 darabos szériagyártáson felül készített darab. 6,3 literes V12-es motorja 800 LE-re képes, de ezt még megfejeli az elektromos motor 163 LE-vel, így 963 LE-s teljesítményével toronymagasan a legerősebb Ferrari, amit kapni lehet. A Fioranoban tartott Ferrari-születésnapon nem ez volt az egyetlen ágaskodó ló, amit hihetetlen áron árvereztek el: egy California 250 GT SWB 9,5 millió dollárért, míg egy 1958-as 250 GT Cabriolet 5,7 millió dollárért kelt el.
Nem tudom, mennyi a bekerülési költsége egy LaFerrari Apertának, de jó marketing az autó árát jótékony célra fordítani

De egy különleges darab is, egy alumínium-karosszériás 365 GTB/4 is gazdára talált 2 millió dollárért. És hogy mi olyan különleges benne? Hogy 40 évig állt egy japán pajtában! Hiába, ez már az a szint, amikor egy lottó ötös se feltétlenül elég ahhoz, hogy hazavihesd álmaid autóját! Forrás: Motortrend
V8 helyett V6: itt az új Audi RS4 Avant Kíváncsi vagy, milyen autóval járnak a sztárfocisták? 5+1 példa!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!