Természetesen ezek viszik előre az autógyártást, de egy idő után már unja az ember a másik felüllicitálását, éppen ezért jelentett nagy örömet, amikor megpillantottam a Liberty Walk nevet olyan nagy márkák ölelésében, mint a KIA, Jaguar és a Red Bull.

Liberty Walk Ford Mustang tuning

Ugyan a szórólapokon nem volt feltüntetve a húzónevek között, már hétfő délután az Év Autója választást követően is gyanús volt, hogy bizony itt vannak igazi műértők is, mivel a szerkesztőség tagjaival egy LB 458-ra csorgattuk a nyálunk hazafele menet a kiállítók parkolójában.

Liberty Walk által átépített Ferrari

A japán garázs történetéről már korábban is jelent meg cikk az Alapjáraton, ezt most nem részletezném, inkább a jelenlegi helyzetükkel foglalkozom. Kato-Sanék négy autót vonultattak fel a showra, egy Nissan GT-R, BMW M4 Cabrio, Ford Mustang és egy Lamborghini Aventador személyében. A neten számos képet láttam már ezekről az autókról, de amilyen látványt élőben nyújtanak, az egyszerűen hihetetlen!

Liberty Walk Lamborghini Aventador a Genfi Autószalonon

Épített autós körökben is sok mindent láttam már, nemzetközi helyszíneken is, de nehezen fogható bármi is a Liberty Walk földre rakott szuperautóihoz. Elképesztő széles felnik, tökéletes illesztések és a legfinomabb ízléssel kiválasztott kiegészítők jellemzik mind a négy kiállított autót.

Liberty Walk stand a Genfi Autószalonon
Természetesen nem csak külső átalakításokat végeznek ezeken az autókon, egyedileg bármilyen kérést megvalósítanak. Ezekből szintén elhoztak egy kis kedvcsinálót, például egy hibátlanul megmunkált, távirányítóval nyitható kipufogószeleppel ellátott kipufogó rendszer is pihen a standon.

A csapatot elkísérte a hivatalos japán fotósuk is, akit nyugodtan szólítsatok meg, ha kilátogattok Genfbe, szívesen elegyednek bárkivel szóba egy rövid beszélgetés erejéig. Ugyanez igaz a shopos eladókra is, érdemes bevásárolni néhány apróságot, ha szimpatikus vagy, még ajándékot is adnak a srácok!

Liberty Walk stand a 2018-as Genfi Autószalonon
Testközelből megtekintve azonnal érthető, hogy a Liberty Walk miért válik egyre népszerűbbé Japán és az Egyesült Államok után Európában is. Egyszerűen nem lehet belekötni az elképzeléseikbe és a kivitelezésbe sem, a munka minősége tökéletes.

Liberty Walk BMW-tuning

A kérdés már csak az, hogy elég bátor vagy-e, hogy egy több tízmilliós szuperautót egy kis japán csapat karmai közé engedsz. Remélhetőleg idei szereplésük után is megkapják a megérdemelt figyelmet és több nyitott elme ad be megrendeléseket az LB-Works számára.