Újabb Ford modellt kezdenek gyártani Romániában

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Az új EcoSport készül Romániában a Ford krajovai gyárában. Ez egyébként egy 200 millió eurós beruházás a Ford részéről és 1500 munkahelyet fog teremteni.

Az új gépjármű a jelenleg gyártott EcoSport kisméretű SUV, és az 1,0 literes EcoBoost motor mellett fog majd készülni. A modell nevét és a gyártás megkezdésének pontos időpontját a vállalat majd később fogja bejelenteni. Steven Armstrong, a Ford Európa, Közel-Kelet és Afrika elnök-vezérigazgatója egy közleményt adott ki a bővítéssel kapcsolatban:

„Ez az új befektetés megalapozza az Európában gyártott izgalmas, új modelljeink kínálatának bővítését és a Krajova üzem átalakításának folytatását. A második modell gyártásának elindítása érzékletesen példázza a Krajova üzem rugalmas működését, ugyanakkor pedig rávilágít arra a szoros együttműködésre, amit a helyi beszállítókkal és közösséggel sikerült kialakítanunk."

Ford gyártás

A most bejelentett 200 millió euróval együtt a Ford 2008 óta csaknem 1,5 milliárd eurót fektette már be romániai gyártási tevékenységébe. Még nemrégiben is komoly modernizálási folyamat történt a krajovai gyárban, ahol több mint 550 robotot állítottak munkába, még magasabb szintre emelve ezzel a fényező, az összeszerelő és a présüzemben folyó munka minőségét és hatékonyságát.

Az új modell gyártásának kapcsán a Ford Románia közel 1500 szakmunkással és betanított munkással fogja beindítani a harmadik műszakot, ez pedig jelentősen bővíti a jelenleg is nagynak mondható 4400 fős állományt. Természetesen az országnak is nagyon sokat jelent a Ford jelenléte és folyamatos befektetése.

Krajova gyártás

A Ford és a román kormányzat között folyamatosak a tárgyalások, az újabb beruházás pedig azt jelenti, hogy a Ford hosszú távon tervez az országban és bízik abban, hogy a román vezetés is mindent megtesz annak érdekében, hogy több munkahelyet és lehetőséget teremtsenek az országban.

A Krajovában gyártott, 2017-ben bemutatott EcoSport-modell egész Európában kapható, egy nagyon friss modellről van szó. A kifinomult és letisztult utasteret, erős és takarékos 1,5 literes EcoBlue dízelmotort és Intelligens Összkerékhajtást kínáló jármű sportos ST-Line kivitelben is megrendelhető.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Ford T-Model kisgyerekkel fotózva
2018. október 08.
Galamb József makói mérnök nagy szakmai diadala volt, amikor 1908. október 8-án kigördült az első Ford T-Model a gyár szerelőcsarnokából.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
A Ford 2 plug-in hibridet szán a kínai piacra
2017. április 07.
A Ford felfedte terveit a kínai piaccal kapcsolatban, hogy 2025-re széles palettával rendelkezzenek az elektromos, plug-in hibrid és egyéb elektromos járművekkel
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?