Újabb Porsche rekord a Nürburgringen!

Frissítve:
2018-09-18, 21:56

A Porsche tipikusan az a gyártó, aki világossá teszi, hogy nem érdeklik a Nürburgring köridők, aztán futnak egy rekordot, majd megtelik vele az internet

Természetesen ennek ellenére imádom a stuttgarti márkát, rendkívül különleges autókat gyártanak, hiszen felépítésük egyedülálló és gyakorlatilag nem is olyan ideális, mint az orrmotoros versenytársaké. Mégis remekül vezethető, csúcstechnológiát felvonultató modelljeik folyamatosan borsot törnek a többi gyártó orra alá.

Porsche GT2 RS

Vajon meddig marad a csúcson a Porsche 911?

Nem olyan rég bemutatkozott a GT2 RS. Frankfurtban is kiemelt szerepet kapott, most pedig kivitték a Ringre, hogy fusson egy gyors kört. A mérnökök elvileg nem akartak túl nagyot durrantani a célidő 7':05" volt, ehhez képest rekordot futott az utcai versenyautó.

Nürburgringen a Porsche

A 911 GT2 RS a pálya egyik legikonikusabb pontján

Ez a bizonyos köridő pedig 6':47.3" - ez nem csak a hátsókerék hajtásúak kategóriájában jelenti a leggyorsabb kört, hanem a robbanómotorral szerelt autók átfogó kategóriájában. Az átlagsebesség is elképesztő, 184 km/h feletti. Még a Radical SR8 LM idejét is megdöntötte, ami már 8 éve kirobbanthatatlanul ült a trónon. A top 5-ben így már két Porsche is van, a 918 Spyder 4 év után továbbra is előkelő helyen szerepel. 

Porsche gt2 rs

Az autó, a pilóta és az idő

Az abszolút csúcstartó továbbra is a NextEV Nio EP9, a kínai elektromos autó 1.4 másodperccel futott jobb időt a 700 lóerős Porschénál. 

A kérdés már csak az, hogy a Nissan vajon ennek apropóján előveszi-e a két márka évek óta tartó kakaskodását a Nürburgring köridőkkel?

A gyorskört itt nézheted meg: 

Kapcsolódó írások

A 10 leggyorsabb kör a Nürburgring Nordschleife aszfaltján
2017. december 19.
A Nürburgring a világ egyik leghíresebb és legnehezebb versenypályája, mely minden pilótát próbára tesz. Az elmúlt években a világ kedvelt autómárkáinak kedvelt tesztpályája lett a „Zöld Pokol”.
Porsche 959
2019. április 23.
A 959-es és az F40-es volt a 80-as évek két nagyágyúja, ehhez kétség sem férhet. A Ferrari ikonná vált, a németnek viszont nem jutott annyi a rivaldafényből…
Ateliers Diva hátulról
2019. július 30.
Az Ateliers Diva egy klasszikus Porsche 911 szénszálas karosszériával és vaskos árcédulával.
1979 Porsche 935 F1 street legal, kék, oldalnézet, balról
2018. december 13.
A Porsche 935-ös modelljei a pályákon kívül tiltólistásak voltak. Kivéve azt az egy darabot, ami most eladásra kerül