Újjáéled az Aston Martin DB4 GT!

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Az Aston Martin újjáéleszti a klasszikus DB4 GT versenyautót. A különleges 25 darabos sorozatból már legördültek az első példányok Newport Pagnell-i gyártósorról.

Az Aston Martin újból életre hívja az ikonikus DB4 GT-t. Az első régi-új DB4 GT-k gördülnek le éppen a Newport Pagnell-i gyártósorról, több mint 10 évvel azután, hogy az utolsó Aston elkészült a cég Buckinghamshire-i telephelyén. Az első szerencsés vevők 2017 év végén megkapták az autóikat.

1959 és 1963 között összesen 75 DB4 GT-t építettek, bár ezek közül csak nyolc volt könnyített változat. Ma ezek az autók több mint hárommillió fontot érnek.

Az új széria 25 példányból fog állni, és habár a nyolc eredeti könnyűszerkezetes modellhez hűen lesznek elkészítve, erőteljesebb motorokkal, jobb fékekkel és fejlesztett biztonsági funkciókkal rendelkeznek majd. Az Aston ígérete szerint a tradicionális szaktudás és a modern technikák ötvözete sokkal inkább hozzáad az eredeti karakterhez, mintsem leváltja azt.

Aston Martin DB4 GT

A motorháztető alatt ugyanaz a Tadek Marek által tervezett 3.7 literes sorhat lesz, de a modern építésnek köszönhetően 345 lóerőt adnak le szemben az eredeti 306 lóerőjéhez képest. Az erő a hátsó kerekeket hajtja egy négysebességes váltón és részlegesen önzáró diffin keresztül.

A DB4 GT rövidebb tengelytávval rendelkezik, mint a sima DB4, emiatt kétüléses. Az autó karosszériája követi a hagyományos építési módszereket, csöves vázat vékony alumínium panelekkel használva, de számítógépeket használnak majd az építés során az illeszkedés tökéletességének biztosítása végett.

Brit autócsoda a DB4 GT

Az eredeti DB4 GT egy vérbeli versenyautó volt. Az Aston szeretné, hogy az autókat pályán is élvezzék, ezért egy kétéves nemzetközi pálya-vezető programot is kínálnak az újjászületett könnyűsúlyú mellé. A program a világ legjobb pályáin fog zajlani. Akik feliratkoznak, egy dedikált csapattól kapnak majd instrukciókat, akik megtanítják őket a DB4 GT korabeli stílussal történő vezetésére.

Az Aston terve a DB4 GT felélesztéséről felettébb ínycsiklandozó, hiszen a Jaguar már gyártott egy riválist. 2014-ben hat vadiúj E-Type Lightweight került elkészítésre klasszikus stílusban.

Újjáéled a DB4 GT

Az új E-Type nem az egyedüli életre keltett Jaguar lesz. 2017-ben a Jaguar megmutatta az XKSS D-Type első példányát a kilencből, mindegyiket jóval egymillió font felett szándékoznak eladni.

Forrás: Auto Express

Kapcsolódó írások

A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
Jön az első teljesen elektromos Aston Martin!
2017. június 27.
A britek első teljesen elektromos autója a Rapide AMR-re fog épülni és természetesen limitált példányban készül, a Williams Advanced Engineering segített a fejlesztésben
A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika
Aston Martin DBX
2018. november 14.
Az Aston Martin legelső szabadidő-autója ugyan csak 2019-ben érkezik, addig is itt egy kis ízelítő a modellről!