2018. január 15. | 17:07

Szívesen elmennél egy tuningshowra? Élőben is megnéznéd a bemutatkozó autókat? Vagy csak tudni szeretnéd, mikor milyen események vannak? Lista 2018 legjaváról!

A következő cikkből megtudhatod, 2018-ban mikor és hol várhatóak a legnagyobb nemzetközi autószalonok-kiállítások, persze, köztük a legnagyobb hazai autókiállításunkkal, ami bár méretben nem veszi fel a versenyt a többivel… de legalább a miénk!

Genfi Autószalon

Mikor lesz a Genfi Autószalon? 2018. március 8 - 18.

2018 márciusában ismét megrendezésre kerül a híres Genfi Autószalon, immáron 88. alkalommal. Az első 1905-ös szervezése óta számos különleges és népszerű autóval ajándékozta már meg a nagyérdeműt, magas színvonala miatt világszinten az egyik legnevesebb autószalon. Egzotikus formák, jövőbemutató technológiák és méregdrága termékek fogják lenyűgözni az odalátogatókat. Az elmúlt években olyan kocsik debütáltak itt, mint például a Lamborghini Centenario, a McLaren P1 vagy a Maserati Gran Turismo. 

Autó Motor Tuning Show (AMTS)

Mikor lesz az AMTS? 2018. március 23 - 25.

A hazai autós rendezvények alfája és omegája szokás szerint 2018-ban is megrendezésre kerül. Az előző évek tapasztalatából kiindulva 2018-ban is egy magas színvonalú showra számíthatsz, ahol kiállítási tárgynak számító verdáktól kezdve a veteránokon keresztül a drift-szörnyetegekig mindennel fogsz találkozni. Nem csak fiatal hímnemű egyéneknek lehet élvezetes időtöltés, akár családostól is nyugodtan ki lehet menni, ha kicsit is érdeklődtök az autózás iránt. Aki kilátogat, garantáltan mosollyal az arcán és élményekkel a háta mögött fog kisétálni a Hungexpóról!

New York-i Autószalon

Mikor lesz a New York-i Autószalon? 2018. március 30 - április 8.

A New York-i Autószalont 1900 óta minden évben megrendezik. Itt debütálnak az autók a nemzetközi, vagy kimondottan az amerikai piacra, de tanulmányok és versenygépek is akadnak szép számmal. Székhelyéül a Jacob K. Javits Convention Center szolgál Manhattanban. Ahogyan a nevében is benne van, nemzetközi jellegű, így szerencsére nem csak amerikai járművekkel találkozhatsz a kiállításon, a világ minden tájékáról érkeznek majd modellek.

Pekingi Autószalon – Auto China

Mikor lesz a Pekingi Autószalon? 2018. április 25 - május 4.

A kínai autópiac növekedése hatalmas méreteket öltött az elmúlt évtizedekben, emiatt a gyártóknak fontos lett, hogy autóikat bemutassák az ottani célközönségnek is. Kínában más igények alakultak ki, ezért a felhozatalnak is másnak kell lennie, mint az öreg kontinensen, jóval nagyobb szerepet kapnak az elektromos autók. A többi kiállításhoz képest fiatal, 1990-ben rendezték meg először, de azóta nagy népszerűségnek örvend. Kétévente rengeteg autó debütál itt, szériagyártású és koncept négykerekűek egyaránt. Sok közülük olyan, hogy még a márkanevét se ismered, de itthon elterjedt modellekből is jó eséllyel fogsz látni olyat, amely soha nem fog feltűnni Európában. Hosszított tengelytávú X1-es BMW? Mercedes C- és E-osztály Long? Hallottál már ilyet?

Párizsi Autószalon

Mikor lesz a Párizsi Autószalon? 2018. október 4 - 14.

A Párizsban megrendezett kiállítás a legrégebbi autószalon a világon, gyökerei a 19. század végéig nyúlnak vissza, alapítója Jules-Albert de Dion volt. Nehéz számon tartani, hogy melyik évben hányadik az aktuális, számozása kissé bonyolult, mert a világháborúk idején nem rendezték meg. További nehezítés, hogy 1976 óta csak kétévente ad otthont a bemutatásra váró autóknak, addig évi rendszerességgel rendezték. Viszont ’76 óta felváltva rendezik az Autószalont Frankfurttal: a páratlan években a német város, páros években Párizs ad otthont egy lenyűgöző expónak. A kiállítás már puszta méreteivel és kinézetével lenyűgöz, legutóbb 245 gyártó jelent meg 19 országból, hogy bemutassa autóit, amit több mint egymillió ember csodál meg, ezzel a világ leglátogatottabb autóshowja.

SEMA 2018

Mikor lesz a SEMA Show? 2018. október 30 - november 2.

A SEMA nem egy egyszerű kiállítás, ahol a nagy gyártók steril körülmények között bemutatják csillogó újdonságaikat. Ők is jelen vannak persze, de a különböző tuningműhelyek extrémebbnél extrémebb átépítései gyakran ellopják a show nagy részét. Szinte az összes irányzat megjelenik a nagyérdemű előtt, a szegecselt sárvédőívekkel szélesített Nissan GT-R-től kezdve a szándékosan rozsdamart, patika „rat stlye” Ford Pick-Up-ig, itt garantáltan mindent fogsz látni! Az eseményt Las Vegasban rendezik, a nagy tömeg és felhozatal miatt a kiállítás egy része szabadtéri. A belépés regisztrációhoz kötött, így ha megtetszett a rendezvény, foglalj jegyet még most!

Los Angeles-i Autószalon

Mikor lesz a Los Angeles-i Autószalon? 2018. november 30 - december 9.

Szintén évente megrendezésre kerülő autószalon, 1907-óta csalogatja a nézőket. A kiállítás történelme nem mindig csak a hírnévről és a csillogásról szólt, 1929-ben egy váratlan tűz beárnyékolta a karriert, a kár az egymillió dollárt is meghaladta. Szerencsére már a rá következő napon folytatódhatott más helyszínen, hála a szervezésnek. A második világháború közbeszólt, szüneteltették, amíg nem álltak helyre a viszonyok. 1952-ben már 152 újdonság jelent meg az Los Angeles-i Autószalonon a világ különböző tájairól. Népszerűsége azóta is töretlen, manapság már 58 országból látogatnak el a rajongók és újságírók, hogy beszámoljanak otthon a látottakról.

Neked melyik a kedvenc Autószalonod? Hiányolsz valamit a listáról? Írd meg komment formájában!