Volkswagen Bogár tiszta elektromos formában születhet újjá

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A Volkswagen forradalmian új Bogarat alkot, amely teljesen elektromos meghajtással érkezhet.

A kétajtós karosszéria négyajtósra változik, és az eredeti 1945-ös "1-es típusú" bogár hátsókerék-hajtású tulajdonságai is visszaköszönnek. A modell a VW elektromos családjába tartozik majd, amely az ID név alatt fut. A család első hatchback modellje 2019-re várható.

A VW már megerősítette, hogy az aktuális, harmadik generációs Beetle, amelyet 2011 óta értékesítenek, nem kap közvetlen utódot előre láthatóan 2019 végéig. Az ikonikus járgány 1997-ben elsőkerék-meghajtású autóként éledt újjá.

A Herbert Diess VW főnöke azonban arra törekszik, hogy nagyobb számban vezessen be elektromos modelleket a palettába, a meglévők mellett. A cég legsikeresebb modelljei kövé tartozik a Beetle.

Az első nagy múlttal rendelkező modell az ID Buzz mikrobusz lesz, a klasszikus kempingautó által inspirált elektromos változat 2022-ben érkezik, mely előtt a VW elindít több mainstream elektromos járművet. Az ID hatchback mellett az ID Crozz SUV és az ID Vizzion lesznek, melyeket korábban koncepcióként már láthattál, illetve egy nagyobb elektromos SUV is várható.

Volkswagen ID Buzz

A VW design főnöke, Klaus Bischoff elmondta, hogy a vállalatnak nagyobb számban kell elektromos autók gyártania, mielőtt döntést hozna az elektromos Bogárról és más modellekről.

A zéró–emissziós bogár lehetőségéről Bischoff elmondta, hogy a MEB, vagyis a moduláris platform előnyei lehetővé teszik a VW számára, hogy szélesebb körben érdekesebbé és kényelmesebbé tegye modelljét, miközben megőrzi ikonikus alakját. A mai bogár nagyon vonzó kétajtós coupé vagy kabrió, de ez korlátozza az autók eladását, mert túlságosan rétegautó.

A MEB-nek köszönhetően rengeteg hely marad, így már nincs kompromisszum a funkcionalitásban. Bischoff megerősítette, hogy már készítettek egy vázlatot arról, hogyan nézne ki egy négy ajtós bogár a MEB-platformon, de hozzátette, hogy két-három évet még várni kell a bejelentésre.

Az új elektromos Volkswagen Bogár tanulmányautó

Bár a Beetle EV az ID hatchback alapjaira épül Bischoff nem gondolja, hogy fennáll a veszélye annak, hogy a két modell egymás versenytársa lesz. A VW modellpalettája mindig is olyan volt, hogy két vagy akár három modell is szerepelt ugyanabban a szegmensben.

Egy Beetle EV sokkal jobb lenne, mint a mai modell, közelebb állna az eredeti modellhez, mert hátsókerék-hajtású lehet. A gyártónak remek elképzelései vannak az elektromos fejlesztés területén, ezzel a nagyon rugalmas platformmal, pedig a kulcs is a kezükben van amivel a számokból valóság lesz.

Diess, akit az év elején a teljes VW-csoport főnökévé neveztek ki, a csoport stratégiáját az autóipar legszélesebb körű villamosítási kezdeményezésének nevezte. Tekintettel az új generációs Mini és az újabb Fiat 500 globális sikereire, a VW is sikeres lehet, sőt túlszárnyalhatja a riválisokat az újonnan megjelenő elektromos modelljével.

Az új bogár kivitelezésére tett első és a második kísérlet kudarcba fulladt, ezért kell a Volkswagennek egy kis szünet, hogy belevágjanak ismét. Klaus Bischoffnak igaza van abban, hogy a hátsókerék-meghajtás lehet a harmadik próbálkozás sikerének kulcsa. Az elektromos alapra épített „új” bogár jobban felidézheti az első generációt, mint a legutóbbi, amely túl keményen próbált az olcsó Porsche lenni.

Forrás:

További autós hírek

Oroszországban, Szamara városában,  az Olvi nevű olajtársaság találta ki a nem kis “forgalmat” generáló akciót. Ingyen adták a benzint, de…

Alkoholmámorban úszó sofőrre hívták ki a rendőröket a Népligetben – számoltak be a ripost-nak szemtanúk. Szerda délután a 9. kerületben,…

Mára még egy buszt érintő eset, ezúttal Érdről, az Alsóerdősor utcából. Satu fékezett a kamerás autós és a busz is,…

Olvasónk, Surin Zsolt küldte a videót. A helyszín Zugló, a Balázs és Ungvár u. sarok. A Volkswagen figyelmetlen sofőrje megáll…

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. november 14-én este arról, hogy egy autó Veszprém belterületén, a Haszkovó úton kidöntött egy villanypóznát…

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Volkswagen ID.R elektromos versenyautó
2019. szeptember 03.
A Mennyország kapujához is rekord idő alatt ért fel a németek elektromos versenyautója.
Volkswagen I.D. Buzz Cargo
2019. október 07.
A Volkswagen a tavalyi Los Angeles-i Autószalonon mutatta be az ID Buzz Cargo koncepciót, ám láss csodát, nem kellett sok idő ahhoz, hogy a konszern frissítésben részesítse a járművet.
Volkswagen elektromos autó, mellette padlólemez
2019. október 31.
A német autógyártó ambiciózus célokat tűzött ki maga elé elektromos autóinak gyártása szempontjából, melynek helyszíne a közeljövőben akár Kína is lehet.