Wörthersee-n az Alapjárat! – GALÉRIA!

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Kilométeres autósorok, őrjöngő útszéli fiatalok, mesés autók és varázslatos táj fogadott minket a 37. Wörthersee GTI találkozón, ahol nem csak Volkswagenek tűntek fel

Május 10-én reggel 4:30-at ütött az óra, mikor kikecmeregtem az ágyból, összerámoltam a dolgaimat és indultam Kornél operatőr kollégáért. Igyekeznünk kellett, hiszen szerettünk volna még délelőtt Reifnitz városába érni, ahol a 37. GTI Treffen Wörthersee esemény tartotta hivatalosan második napját.

Ezt a rendezvényt megelőző és követő héten is már tömve van az aprócska város igényes autókkal, a vendéglátók nagy örömére. Közel öt órás utunk végeztével két helyen is megpróbáltunk bejutni a központba, de mindenhol kb. egy jó órát kellett várjunk, de megérte, hiszen az autóbuzik valódi mekkájába csöppentünk végül.

Alapjárat a Wörtherseen

Leparkoltuk a Volkswagen Polót, mellé ügyesen felállítottuk az Alapjárat zászlót, majd megindultunk lábon a gyalogosok és kocsik özönlő forgatagába. Jobbra-balra kapkodtunk fejünket, annyi szépséggel találkoztunk, a városközpontban elhelyezkedő gránit GTI-t is megcsodáltuk, ahogyan a Volkswagen hivatalos standján kihelyezett számos új és szépen restaurált Golf GTI-t is. A büfékocsik és a már reggeltől sört fogyasztó fiatalok között azért nem volt nehéz rálelni a fő színpadra, ahol szinte folyamatosan gumiégetés történt, természetesen durranásig.

Volkswagen stand

A kiállítók között tuningcégek, fóliások, kipufogó gyártók, hangrendszer forgalmazók és az elmaradhatatlan bazári árusok is jelen voltak, mindenki találhatott a saját autó-típusával feliratozott sapkát, pólót, nyakba akasztót, matricát, amire csak szükséged lehet.

Azonban ami engem leginkább megfogott, az az, hogy egyetlen félkész, sufni módra restaurált autót sem láttam, egytől egyig igényes, szépen megépített járgányokkal találkoztunk – az itt élőknek bőven telik fizetésükből drágább felnikre, air ride-ra, nem piszkálják őket birodalmiak, tükörsima, rendezett utakon közlekedhetnek velük, megóvva az ilyenkor érzékenyek futóművek épségét.

Egyszóval minden lehetőség adott a számukra, hogy efféle stanced, bagged autókkal közlekedjenek, a közönségük pedig parádés, ezt nevezem én minőségi autóbuzériának!

Figyeljétek YouTube és Facebook oldalunkat, hiszen a jövő héten érkezik ROAD MOVIE-nk a túrával és az új Poloval kapcsolatban!

GALÉRIA

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Volkswagen-találkozó a Hungaroringen 2018
2018. szeptember 24.
Idén is rengeteg átépített autó gyűlt össze a Hungaroringen, ráadásul különleges, gyári példányokat is megmutattak
Irány a Wörthersee Treffen!
2018. május 09.
2018 május 9-én kezdődő Wörthersee Volkswagen-találkozón az Alapjárat csapata is tiszteletét teszi. Lássuk, mi várható Európa legnagyobb VW-s rendezvényén!

További hírek